Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 015
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Vache, нашите имаха проект на Power Point като са били разделени на редици, както седят в класната стая. В група се падаха по 8-9 деца. В групата на моя 2 деца категорично отказали да се занимават, другите си говориха през вайбър и си пускаха презентацията. Едно момиче се беше наело да я оформя, но после повече деца имаха участие, т.е. писаха разни слайдове. Накрая я принтвах и са я представяли така, не са успели да пуснат проектора... Sad  Но било добре, де.... Моят е супер лаконичен, но все пак каза, че добре са я представили.

# 106
Проекти имат още от първи клас, обикновено по двойки. В такива случаи децата се събират у нас или у другото дете и правят проекта заедно. Ако имат нужда от помощ и ние родителите помагаме, но основно те си работят сами.

# 107
И да е имало проекти, не съм разбрала.
Подочувам понякога че следобед нещо си са правили подвойки на телефон, проект някакъв...само попитах с кого е работил, че няма телефон моят, с другарче бил....и те така.

Нито знам какво и как разказват, времена и подробности...не знам.
Оправя се сам, оценките само гледам в школо, и нищо повече.....

# 108
  • София
При нас трудно ще се съберат в домове на деца, защото са от цяла София. Възможно е след училище примерно у нас за довършителни работи. Аз имах по-скоро предвид как успяват да се стиковат в разределение на задачите и характерово. Да не се получава, че един надделява. Не знам доколко е удачно да избират един "ръководител" и да се менкат.. не знам вече. Може би и момите са по-трудни за комуникация, предвид особеностите на женските взаимоотношения. Правят си някакви анкети във вайбър кое как да бъде и надделява тази дето е "по-голяма приятелка" Wink На моята ѝ казвам, че това е положението, съгласяваш се с мнозинството, ама не може пък да не се съпротивляваш като виждаш, че мнозинството не прави нещата правилно/рационално/справедливо и т.н.
Аз бих предпочела също на ПауърПойнт да работят, ама не знам защо не го правят, май учителите не предпочитат по конкретните предмети. Но там ще имат пак конфликт. Моята малка е научена от кака си как се презентира добре и определено ще се дразни от шарении и други, които децата предпочитат Simple Smile То не е едно и две.. ужас! Smile
В групата на моя 2 деца категорично отказали да се занимават
А ей това пък.... Rolling Eyes И 8-9 деца...

# 109
Не бих им се бъркала, да се учат да се оправят сами, такъв е животът Simple Smile

Ако кажа нещо в сходна ситуация, само ще нагнетя напрежения и създам предпоставки да се намразят, а колективът е добре да е сплотен...така си мисля де, изобщо не претендирам да съм права.

# 110
Предполагам, че сега им дават групови презентации за сплотяване на колектива.
Иначе смятам, че е в пъти по-добре индивидуално подготвяне и представяне. Най-малкото всеки си отговаря за себе си и няма харесва ми - не ми харесва....

# 111
  • София
teta75, това всичко важи за големи хора, не и за деца. Аз лично предпочитам да съветвам децата си и да им показвам кое как се прави когато е необходимо. Това е моят начин на възпитание. И аз не претендирам да съм права за другите, но имам един успешно и добре възпитан човек, което ме кара да съм доста по-уверена, че съм права за собствените си деца Simple Smile

Soul Free, аз също смятам, че презентациите НЕ са нещото, което трябва да се прави в екип, ама явно е модерно в последните години.

# 112
Разбира се, ти си знаеш най-добре.
Но понеже попита, си позволих да изкажа моето виждане по въпроса.
Иначе не бих се напъвала да споделям..

# 113
Проекти под различна форма е правил много пъти, даже му се карах наскоро да спре да е пръв доброволец, че време не остава от допълнителни дейности.

Минали години си организираха срещи в скайп с децата, с които подготвяха заедно нещо, един презентира и всички дават идеи и обсъждат. Получавали са се и дразги разбира се, но според мен това е част от процеса на научаване как да работят в екип без надзор на учител/родител.

Идвали са и деца у нас. Тази година и сами са се организирали, ползват си вече градски транспорт, минали години съм съдействала.

Как се прави проект и неговите етапи, как се прави компютърна презентация и какви презентационни умения трябва да усвои съм обяснявала аз. Факт, не се учи това в училище.

# 114
Според разпределението по компютърно моделиране изучаването на Power point е в края на втория срок.
Досега не е работила екипно - нито в старото, нито в новото училище. Тази година само два проекта е имала по литература, изрично госпожата бе казала, че не иска напечатан текст.

# 115
  • Бургас
Нашите от началния етап още правят проекти. Груповите досега са били от 2 или 3 деца и са били все на картон. Разделяха си задачата на подтеми или периоди. Първият купува картон, пише си неговата част за ден-два и предава на следващия. Слагали сме единствено снимки по темата, никакви други допълнения. При индивидуален проект винаги е имало деца, които избират Пауър поинт презентация. Моята не е наясно с програмата, не желае да се учи на този етап, предпочита да си пише на ръка.

# 116
  • София
Разбира се, ти си знаеш най-добре.
Но понеже попита, си позволих да изкажа моето виждане по въпроса.
Иначе не бих се напъвала да споделям..
ОО, да, да.. разбира се! Heart
Как се прави проект и неговите етапи, как се прави компютърна презентация и какви презентационни умения трябва да усвои съм обяснявала аз. Факт, не се учи това в училище.
Е, точно това е. Рали знае как се презентира, обаче не може да излезе на глава с момичетата, които имат друго виждане Simple Smile

изрично госпожата бе казала, че не иска напечатан текст.
А ето това ми е също чудно... защо пък да е написано на ръка. Целта на презентацията не е да се упражним в правопис и краснопис. Има деца, които нямат принтер у дома и е нормално да пишат на ръка, но не би трябвало да е изискване. Би трябвало да е важно съдържанието и източниците.

# 117
  • София
Още от преди имаха проекти на PowerPoint, но са индивидуални. Само преди една седмица синът ми решил да прави проект заедно със съученичка, дойдоха в нас, голямо кискане падна, мотаха се, накрая трябваше да ги строявам, за да приключат, на другия ден той ми заяви "Трябваше пак сам да го правя".

# 118
  • Бургас
При нас не са имали групови проекти много. Един два до сега 5 клас.
Баткото има да прави проект в Пауър Пойнт,но му излиза,че е платен. Говорил е с госпожата си и ще го прави на картон
Аз не съм запозната с тази програма. Би трябвало,да е със свободен достъп,щом я изискват. Или да е със служебен вход.

# 119
Power Point е част от офис пакета на Майкрософт, който е платен. Вероятно в интернет може да се намери подобна безплатна програма.

Общи условия

Активация на акаунт