Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 024
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Соул допълних снимките и инфо. Иначе от розовия решават само групи Б и В, основно за домашна работа. Дават им и разни листи разпечатани, но не знам откъде са.

# 136
Много ти благодаря. Много ще ми е полезно. Трябва да му купя още нещо за упражнение (не, че може да намери време и за това....), но ми се струва, че има неща, които са му неясни.
Не знам вашите как се справят с времето, но при нас е кошмар...? Всеки ден, вкл. събота и неделя пише домашни до никое време. Много се размотва, постоянно се разсейва, не знам направо....

# 137
  • София
Скрит текст:
Много ти благодаря. Много ще ми е полезно. Трябва да му купя още нещо за упражнение (не, че може да намери време и за това....), но ми се струва, че има неща, които са му неясни.
Не знам вашите как се справят с времето, но при нас е кошмар...? Всеки ден, вкл. събота и неделя пише домашни до никое време.
Много се размотва, постоянно се разсейва, не знам направо....
Оооо, да! За всичко! Обличай се, събличай се, оправИ си стаята, оправИ си чантата, написа/научи ли... Толкова отнесен от вихъра е, че...

# 138
  • Бургас
Моя дребния днес цял ден пише 7 страници по история. Толкова се разсейва,че не е истина.

# 139
Не си спомням мен някой да ме е подканял или да ме е подсещал какво имам за домашно. И днес пак ме пита - какво имаме по литература за домашно.....ам, че, пиле шарено, да не съм ви била в часовете, че да знам?!!!??!! Направо изперквам.....

# 140
  • Бургас
Соул,и ние сме така.
А в групата им във вайбър,всеки ден се пита едно и също ,,каква ни беше домашната,по еди какво си!
Чудя се,тези деца не са ли били в час!?

# 141
Моят си знае домашните. И си ги пише..каквото е зададено.

Аз не съм в час, не го следя какво що има...той си следи, и така е редно.

# 142
По този сборник работят също:

# 143
  • Бургас
О, и при нас положението е, вятър ме вее, майко, на бял кон... За домашните все се пита в групата и все нещо не се знае. И все другите са виновни, че не му били отговорили! Мързел, неорганизираност, хаотичност, разсейване - всичко на квадрат. За 2 дни успя само по руски да си направи домашното и 80% от това по математика. Нито един от разказвателните не успя да подхване, нито български, нито литература - нищо! То вярно, че по математика ги спукват от домашни (в момента има 90 задачи от тези сборници и не знам колко листа е изписал...), ама и него хич го няма...

Иначе проекти не са правили при нас. И в старото училище почти нямаха, а няколкото възложени бяха индивидуални и никога групови. Никакъв опит няма, ако се наложи да правят нещо.

# 144
  • Бургас
От известно време учителите качват домашната в Школо и така няма "не знам, не помня, не разбрах каква е".

Моята девойка вчера решава час и половина 2 /две/ уравнения от сборника по математика. Все трябва да подканвам, подвиквам. Не знам дали е заради това, че никога не е ходила не занималня, аз все съм била вкъщи и тя не е създала така някакви навици.

# 145
  • София
При нас е по Архимед https://arhimedbg.com/bookstore-2/kniga-za-uchenika-po-matematika-za-5-klas/
сборник, като сборник, задачи , тестове, но поне не е на гланцирана харти и не тежи

# 146
Малее, много решават вашите. Дъщерята е с Книга на ученика на Архимед. Посмъртно не мога до й дам да решава други / допълнителни задачи. Каквото имат за домашно от училище - толкоз.

# 147
  • София
Не си спомням мен някой да ме е подканял или да ме е подсещал какво имам за домашно. И днес пак ме пита - какво имаме по литература за домашно.....ам, че, пиле шарено, да не съм ви била в часовете, че да знам?!!!??!! Направо изперквам.....
За домашните моята прекрасно знае какво има, ама скатава яко Simple Smile) Училището е до нас, прибира се буквално  14:15 и докато се прибера към 17:00 тя се подмотва. А има ужасно много да учи по история, по литература също. От мат. школа имаше 70 задачи. Не ги решава и ще види как ще я нагъна през коледната ваканция да напише всичко нерешено. И все обещава, че ще навакса през уикендите. Хубаво, ама всеки уикенд има някаква много "важна" пречка...усещам как скоро ще бъде строена в две редици Simple Smile
Английски не е учила досега. И там колко има да наваксва не е истина. Справя се, ама в един момент ще увисне. Двама са в класа неучилите езика, но бързичко ще изостанат ако така я карат.

# 148
  • София
Ваче, миналата година преместих набора в училище с английски, до тогава беше учил немски. Ами без проблем се справя детето, много бързо навакса. Ако е по стандартната училищна система, няма да надскочат А1 до 7 клас.
В нашето училище по математика ползват сборника на Коала прес. Аз съм го запасила и с розовия сборник и с книга на ученика. Решаваме от всичко по малко всеки ден, защото математиката хич не му е силата.
За организацията - организиран е до толкова, че да седне да си напише домашното веднага след училище.
Но това хич не ми е ОК, защото няма изграден навик първо да прочете урока, после да си прегледа тетрадката - решавани задачи, писани планове...и чак тогава да напише домашното.
За учене по география и история пък, да не говорим. Там вечно всичко си знае...докато задам въпрос.
За това, в дните, в които съм Home office, му хвърлям по едно око какво прави и до къде е стигнал.

# 149
  • Бургас
Снощи имаше дискусия във вайбъра.
Господина им по история , в 20ч им припомни,че днес ще ги изпитва.
От коментарите и въпросите,разбрах   че децата са забравили.
Та,снощи явно целият клас чете уроците по история. А моя цял ден писа домашната от 7страници. Дано нещо му е останало в главата. Докато я пишеше,уж знаеше материала.
Школо още не ми се е разпищяло 🤔😂

Общи условия

Активация на акаунт