Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 382
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да, и аз така  опитам да разбра кое й е интересно, да не я натискам, но засега няма най-  интересно, записа се на всичко.

# 241
  • Бургас
За много години! Здрави и щастливи да сте през новата година!

Класните минаха преди ваканцията, от оценката по математика хич не съм доволна, защото до втръсване обяснявах дробите и накрая се е забутала нещо и не ѝ е стигнало времето за всички задачи.
Следващите две седмици са контролните по всички разказвателни, там положението ще е не пей ми се, не смей ми се. Уж все чете, гледа урока в Уча.се, прави разни тестове и като я накарам да разкаже нещо с думи прости, блокаж.
За "Хайдути" не съм чула да го имат наизуст, а няма как да го е научила, без да разбера.
За олимпиади разбирам обикновено след време, тя сама не се записва на никакви, защото се притеснява, че ще са трудни и ще се изложи. Върви ѝ обяснявай.

# 242
  • Бургас
Оф, моят пък както щеше да ходи на олимпиада по руски и по български, така сега реши, че няма, защото били в събота, а тогава имал тренировка по футбол. Треньорът им нещо превъртя и не спира да критикува тези от тях, които са в математическата и ходят по състезания... То ученето нямало да им избяга, пък футбола сега му било времето и не трябвало да пропускат тренировки. Даже искаше да не ходели последния час в училище, когато са втора смяна и имат тренировка Rolling Eyes  А до преди няколко месеца им искаше снимани оценките, за да нямали слаб успех. Шизофренична работа, но моят взе да се връзва на постоянното мърморене и леко подиграване към учещите повечко и не ще да слуша нито мен, нито баща си Disappointed

За "Хайдути" го питах изрично, като ви чета как всички го учат, но упорито твърди, че не им е казано.

# 243
Не, че ти давам акъл, но вероятно ще трябва да решите дали искате футбол или математика. Всеки ден тренировки едва ли успешно ще се съчетаят с ученето.

# 244
bradata при всички спортове е така - вадят им душата и ги карат да избират спорта или училището. Някъде направо им промиват мозъците. Трудно става, ако дете/тийн иска само за удоволствие и здраве да спортува клубно.
Още по-хард идва за родителите в комбинация с пубертетските изпълнения.

# 245
  • Бургас
Знам, и сме го говорили много пъти. Знае, че ученето е важно сега, а за футбола така или иначе няма амбиции (възможности) за професионална кариера, но като им се подиграва тренера тънко пред всички... явно му действа Sad  3 пъти седмично тренират обикновено, а когато почне пак областното първенство и мачове уикенда. От училище съм забранила да отсъства и съм непреклонна, но за олимпиади и състезания няма как насила да го карам и там може и да бия отбой.
Иначе да, пубертетът настъпва с пълна сила и както пийвах по чаша бира или вино инцидентно 1-2 пъти на седмица, сега наближи ли 19 часа ръката ми сама посяга към чаша с вино като успокоително вечерно Grinning

# 246
И моята се записала на български, география, история... Все ме пита да ходи ли, като й отговоря да прецени сама - казва "Няма да ходя" и ден преди състезанието - утре съм на оли по... Angry
Bradata, по-спокойно с вечерното успокоително, че незнам какво ще правиш в 7 клас. Kissing Smiling Eyes

# 247
  • here and now
Ще ходи на всички олимпиади, защото се е записала вече.
След олимпиадата по математика, реши че не са за нея тези активности, но щом е поела ангажимент, ще си го изпълни.
Там, макар да се класира за областния кръг, каза че не е нейното и смята да ги пропуска занапред.

# 248
  • Бургас
Разпитах аз днес за "Хайдути" и се оказа, че госпожата им казала да започват малко по малко да го учат, докато още не са стигнали до него, а стигнат ли, ще имат 10 дни, след които вече няма тън-мън и ще ги изпитва.

Някъде мога ли да видя график на олимпиадите? Като знам кога са, мога да побутвам лекинко към участие.

# 249
  • ту тук, ту там
И аз попитах за “Хайдути”, но дори не знаеше за какво му говоря. Те са доста назад явно, още поне 4-5 урока имат дотогава и никой не е споменавал нищо за учене наизуст.

Синът ми участва на олимпиадата по математика, сега предстои по български език. Сам се е записал. Но като цяло не иска да се занимава с нищо странично. Отказа се и от спорта, който тренираше последните години. Вече и не чете както преди, все не са му интересни книгите, които предлагам. Все по-трудно става да се увлече по нещо. 😔

# 250
При нас са на 07, 09, 11 и 16 януари, но записванията приключиха преди НГ.

# 251
  • Бургас
Намерих график на страницата на МОН, дала съм строга нота утре да попита специално за олимпиадата по БЕЛ. Разбрахме се да се пробва на нея, ако не е късно за записване и на състезание по рисуване през февруари.

# 252
Кое е това състезание по рисуване?

# 253
  • Бургас
Това пише във файла, който свалих:
Лаборатория за изкуство
Национално състезание по изобразително изкуство
Общински кръг – 25.02.2023 г., 14.00 ч.
Областен кръг – 01.04.2023 г., 14.00 ч.
Национален кръг – 09. – 11.06.2023 г., гр. София

Поръчала съм на девойката да разпита госпожата по ИИ.

# 254
Пиши тук, моля те, ако разбереш нещо.

Общи условия

Активация на акаунт