Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 389
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Хайдути   е в програмата на изпита след  7 клас, според  мен трябва наизуст
друго произведение от 5 кл. няма засега.

Научихме Хайдути на изуст - 3 дни борба Simple Smile. Чавдар вече го имам за член на семейството. Задачите по Математика решени + преговор по История за тест след ваканцията.
Някой има ли идея от къде да намеря учебен план/методика за 5 клас по БЕЛ - или друго нещо написано кое се учи на изуст и кое не?

# 226
Благодаря!
А къде я има тази програма за изпита след 7 клас? Надявам се на актуална версия, че нали нашия виоуск е по нова програма.

# 227
https://www.mon.bg/bg/1

Не съм ровила, само идея.

# 228
  • София
Творби и автори от Модел на НВО по български език и литература в VII клас
https://www.mon.bg/bg/100149

# 229
Добър ден!
Аз едва накарах моята да си допопълни учебните тетрадки по всички предмети. Налази ни някакъв вирус/грип и само тя е здрава. Търчи до аптека, магазин. И съм я оставила на мира - нямам сили да казвам, казвам, викам, викам, наказвам...
Весело посрещане на Новата година!

# 230
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние заминахме на двуседмична почивка. За ваканцията няма почти никакви домашни. Имаше нужда малко да се откъсне, защото й е доста натоварено в училище. Като се върне, ще са започнали класните.

# 231
  • София
За много години!!!
Желая на всички здраве и късмет!!!!
Ваканцията мина неусетно и при нас. Нямаше много натоварване...едното класно мина точно преди ваканцията, сега остава математиката. Основно учи по история, че имаха контролно, но и то мина...
Сети се в последния момент, че трябва до края на тази седмица да научи "Хайдути" и от вчера го учи....основно проблем й създава словоредът...архаичните думи съм ги обяснила още през лятото и повечето ги е запомнила....

# 232
Научи ли го за един ден? Моят го влачи вече сигурно две седмици и пак има още 20ина реда да доучва.....

Класните при нас предстоят.

# 233
  • София
За много години! Здраве и успехи на всички през 2023-та!
При нас две класни бяха преди Нова година. Остана по математика другата седмица. Предстоят олимпиади, по История, БЕЛ...
Моята е болна тия дни. Само гърло я боли, без температури и друго, ларингит се заформя, но чувам, че такъв вирус върлува. Днес трябваше да имат контролно по География, ама явно го отлага учителката за другата седмица. Върху доста материал е и 2 дни преговаря. По БЕЛ за Хайдути не съм и чувала да имат да го учат. Трябва да я питам.

# 234
Бързо оздравяване. Има някакъв вирус, много деца се натръшкаха...

Знаеш ли нещо за тези олимпиади по история и география, че моят се е записал и на двете....Rolling EyesScream

# 235
  • София
Знаеш ли нещо за тези олимпиади по история и география, че моят се е записал и на двете....Rolling EyesScream
В нашето училище здраво  ги готвят по история по обясними причини. Не знам как ще изглежда, тест ли ще е, май има и въпрос за развиване. По география моята не иска да се явява, по БЕЛ каза, че ще е преразказ на текст. Може би както на НВО-то. Всъщност не знам общинските кръгове училищата ли си ги правят, не съм се интересувала...

# 236
  • София
Научи ли го за един ден? Моят го влачи вече сигурно две седмици и пак има още 20ина реда да доучва.....

Класните при нас предстоят.

Нееее Satisfied, почна само....снощи научи първата част, ако така може да се нарече въведението, така че продължаваме....

За олимпиадата по география: вчера разбрала и се записала....но нямам повече информация от това, че щяло да бъде скоро Rolling Eyes....ако науча нещо повече ще пиша.

За историята - не знам въобще дали им е казано...

# 237
  • София
https://astro-olymp.org/NOA_23-I-56.pdf
по астрономия
І кръг - попълва се вкъщи 

# 238
  • София
https://astro-olymp.org/NOA_23-I-56.pdf
по астрономия
І кръг - попълва се вкъщи  
По астрономия е супер готина олимпиадата. Голямата ми дъщеря ходеше и стигаше до национален кръг. Тя си е влюбена в метеорите Wink Сега натиска малката, ама онова не ще и това е. Свалих задачите, много са готини, но като не ѝ е интересно няма да я натискам.

# 239
Няма да го карам и аз моя, дори няма да му ги давам. Само и това остава на фона на всичко, на което се е записал....

Общи условия

Активация на акаунт