Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 390
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Тържеството ни беше вчера. Леко ядосан на господина,защото трябваше да е коледар,репетираха,и два дни преди празника,му казали,че костюмите не стигнали за всички деца. Много криво му стана.
От детската градина и началните класове е коледувал....
Здраве да е!
Днес са си разменяли подаръци. Доволен е от своя. Класната ги почерпала с торта и бонбони.
Домашна имали само по математика. Уж!

# 211
Домашни имат май по всичко без рисуване, музика и трудово. Предстоят им и контролни, та не знам..... По литература имат да учат цялото Хайдути на Ботев (уж по желание било), също и голям преразказ.

# 212
Само по математика и КМИТ има дежурното домашно. Но от 3-ти до края на месеца през ден, през два има контролни или класно, та ще се наложи здраво да преговори по всичко 😳
Иначе от понеделник са запразнили - дискотека, размяна на подаръци, базар, литературен конкурс и днес вече бяха с намалени часове до 11.30ч. Изключих алармите, време е да се наспим.
Хубави празници!

# 213
  • Бургас
О, алармата, добре че каза Simple Smile

# 214
  • here and now
Само по АЕ някакъв проект им дала госпожата да правят.
Класното по БЕЛ мина и предколедно ги караха да учат "Трима братя, града градяха"(ако правилно си го спомням).
Не са им казали до кога е ваканцията, та си проверила госпожицата в сайта на МОН и беше леко разочарована, очаквала повече.
Днес си учеха с нормални часове. Партито им беше този следобед, класната си намерила извинение и не отишла. Скучно било, каза.

Светли празници на всички!

# 215
  • Бургас
Аз алармите ги спрях още сутринта!
Време е за излежаване и наспиване!

# 216
Весело посрещане на Бъдни вечер на всички!
Тайничко си пожелавам по-спокоен тинейджър през идната година.
Домашно за ваканцията само по математика. Не одобрявам тази практика. Минаха основни класни и контролни - 1-2 останаха.
Имаше и размяна на подаръци и коледно парти. Всичко доволно.
"Хайдути" и при нас е за научаване на изуст - също не одобрявам по ред причини. Стари думи, които не разбират, голям обем - приема се почти като наказание и не се обръща внимание на смисъла и посланията.
Аз учех на изуст с лекота и "Епопея на забравените" и "Изворът на белоногата", но пак не смятам, че е нужно наистина.

# 217
Честита Коледа, момичета! Много здраве, много спокойствие с тийновете, много споделени семейни мигове, много сбъднати мечти!

# 218
Привет! Почиват ли си наборите ваканцията или пишат домашни? Моят съм го хванала да порешава малко задачи....
Разбрах, че са им дали проект по ЧП за ваканцията, разделени по трима в група. Обаче моят не получава никакво съдействие от другите двама, та се чудим какво да прави. Хем иска да си направи проекта, хем не иска само той да работи за сметка на всички... Писа им във вайбъра, от единия никаква реакция, от другия реплики от рода на - офф, кво пак сега, ама трябва ли, ееее, баш сега ли....

# 219
  • Бургас
Моята девойка почива активно, нищо не е отворила. На 2-ри ще учи по разказвателните за вторник и това ще е.

# 220
  • София
Имаше домашни по математика, написа ги и след това го оставих да си ползва ваканцията по предназначение.

# 221
  • София
Попълва си учебните тетрадки, където не е, защото са казали, че ще проверяват. Недоволства, че бил ваканция. Дано разбере вече, че ваканцията в 5 клас не е като ваканцията в 1 клас. Още повече, че сам си е виновен.

# 222
С триста зора започна проект по Компютърно моделиране, има още от него. Книга бори и само си брои страниците, да не се прекара.

# 223
Моят чете, за това няма проблем, обаче го мързи да си прави домашните.....направо е зор голям. И той се опита да протестира, че ваканцията била за почивка, ама няма да стане неговата. Разбрахме се половината дни са му почивни (не пише домашни), само чете, лежи и малко на компютъра. Ще видим как ще я докараме.
Почват класни и контролни след ваканцията, направо не знам....

# 224
Научихме Хайдути на изуст - 3 дни борба Simple Smile. Чавдар вече го имам за член на семейството. Задачите по Математика решени + преговор по История за тест след ваканцията.
Някой има ли идея от къде да намеря учебен план/методика за 5 клас по БЕЛ - или друго нещо написано кое се учи на изуст и кое не?

Общи условия

Активация на акаунт