Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 372
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Пак си ритат топката МЗ иМОН...
Аз мисля дали да не го спра за дисетина дета, докато премине пикът при нас. Здрав да е поне, да учи вкъщи...

# 271
teta имате ли дистанционно обучение, ако детето остане вкъщи или имаш предвид сам да си учи?

# 272
  • София
Лошото е, че обявяват онлайн обучение, а не ваканция, което ме притеснява докога ще продължи.
В Бургас уж е 5 дни.
Ако е само толкова, мога да го преглътна.
Голяма глупост е това затваряне, но... Добре е да сме кекави явно.

# 273
teta имате ли дистанционно обучение, ако детето остане вкъщи или имаш предвид сам да си учи?

Едва ли.
Имам предвид да си чете и пише вкъщи. Както правеше дните когато беше вкъщи заради повръщането.

Не знам кое е добре, ама повръщания през 10 дни не ми е ок. Голяма гордост да драйфаш и караш грипа, само да не те нарекат кекав Rolling Eyes

# 274
  • here and now
teta75, аз до 4-ти клас редовно правех така. Ама сега не иска.
Искала да си ходи на училище. Не е карала грип този сезон, дано подмине.

# 275
Преди ковида така правех и аз, по време на грипа и пика му.

# 276
  • София
Не ме интересува дали някой си нарича сина ми кекав или не. Интересува ме да не е кекав. Което няма да се получи със затваряне под стъкления похлупак. Откакто престанах да го пазя от всяко вирусче и повейче, е много по-здрав.

# 277
От всяко вирусче и аз не пазя. От грип обаче бих искала.
Грипът е тежко заболяване!
Сега има грип, за грип говорим в темата, за грип говорят по тв, заради грип в Бургас е вече грипна ваканция и т.н.
Вирусчето..за него сал ти говориш...

# 278
  • here and now
Аз залагам на превенцията.
Както си пращат децата болни на градина, така ги пращат болни и на училище. Колкото и добър имунитет да има един човек, в наситена с вируси среда все ще поддаде. Винаги съм предпочитала да постои здрава у дома, отколкото болна пак... у дома.
Но сега не иска, а и при нас няма много болни деца.  А аз на сила не карам нищо да прави та...

# 279
  • София
Е и за грип говоря, разбира се, той също е вирус. Откакто престанах да изнежвам сина ми, и грип, и ковид, и всичко подобно кара на крак, за 2-3 дни. Преди, като го пазех, и се заразяваше по-лесно, и боледуваше по-дълго.
Нямам проблем другите да си изнежват децата, тяхна работа е. Не искам да съм принудена да изнежвам моето.

# 280
  • here and now
Не става въпрос за изнежване, а за предпазване. Моето го смятам за калено. Рядко боледува, бързо ѝ минава. До сега антибиотик не е пила, надявам се и занапред да е така.
При 7-8 отсъстващи деца бих ѝ предложила пак да си остане у дома.

# 281
  • София
А аз - не.

П.П. Преди малко синът ми се върна от рд в мола. Каза, че е бил доста пълен. В работен ден. На фона на това, да се затварят училища, е подигравка.

# 282
  • ту тук, ту там
Добре де, а как извинявате подобни превантивни отсъствия? Дните по семейни причини са ограничени, личният лекар ви дава фалшиви бележки ли?

# 283
  • here and now
Да, с бележка от личния лекар. Казвам за какво ми е и ми дава. И той самият е на мнение, че е по-добре да си остане у дома, отколкото да я лекува после.

# 284
Е, то от такива бележки набъбват случаите. Ако един от трима взема фалшива бележка, ясно е, че ще се повиши заболеваемостта.

Нека, който иска, да си задържи детето вкъщи дори и здраво, да има тази опция, но които искат да ходят на училище, да не бъдат затваряни принудително. Ако все пак се наложи и е за няколко дни , е по-добре да са ваканция, отколкото онлайн обучение.

Да не говорим, че в тези грипни ваканции, тийновете са по моловете, независимо от онлайн обучение или не.

И още нещо не разбирам - грипна ваканция за учениците..... А детските градини? Там няма ли грип? Дори се мешат повече, отколкото в училище...... И при ковида беше така. Учениците вкъщи, обаче малките на градина. Странно решение, което води до съмнение за едно символично отчитане на дейност.

Общи условия

Активация на акаунт