Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 369
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Грипът е само в училищата.

Друго не ми е ясно. За колко се дават тези бележки, че да "покрият" грипната вълна?

# 286
  • here and now
В бележката, не пише че е грип. Но при положение, че и учители ходят болни на работа, нямам скрупули да си държа детето вкъщи здраво, ако преценя, че се налага и то иска.
Моето не ходи в мола, не излиза в такива случаи, все пак го правим за ограничаване на контактите. Учи, чете книги, дори си е сложила таймер за ютюб, не ползва тик ток, фейсбук и т.н.
Вчера, след като са си написали домашните, с една съученичка по вайбър си спретнали маратон по решаване на задачи по математика. Така решили, било ѝ забавно.
Днес беше олимпиадата по история при нас. Каза, че е минало добре, но ще видим, когато излязат резултатите.

# 287
  • Бургас
Силно се надявам да е само от 12 до 17.01 !
НО искам да затворят и Моловете!
Днес говорих със Зам.директорката на нашето училище и тя ми каза,че имат близо 80 деца болни,при обща бройка в училището почти 900 ученика !

Пак децата ни ще го отнесат !

# 288
  • София
Ако се затворят градините, родителите, щат - не щат, трябва да вземат отпуска или болничен. Малките няма как да ги оставиш да се гледат сами, както и началния курс. Хоум офисът далеч не винаги е приложим, камо ли пък ефективен. Не знам защо покрай ковид се прецени, че това е магическо решение за всички.

# 289
А учениците до 5 клас можеш да ги оставиш?
Нали уж за здравето се мисли,  а се оставя най-рисковата група, ДГ.....

# 290
  • София
https://mon.bg/bg/news/5169
Последно ваканция. Simple Smile

# 291
Не мога да разбера какво толкова лошо има в това да имат онлайн занимания докато са в грипна ваканция. Кое е по-добре - да ходят по моловете и да висят пред телефони/телевизори или да имат ангажимент, свързан с учебния процес?

# 292
  • Бургас
😔Щом са във ваканция,всички ще са или в мола или на групички по улиците 😔 и ей,след две седмици Бум на болни !

# 293
  • София
За сина ми предпочитам ваканция, отколкото залепен пред монитора.

# 294
За сина ми предпочитам ваканция, отколкото залепен пред монитора.

С какво ще се занимава по време на ваканцията?

# 295
  • София
С каквото преценя.

# 296
  • София
Не мога да разбера какво толкова лошо има в това да имат онлайн занимания докато са в грипна ваканция.

Ами аз доколкото схващам идеята, обявява се грипна ваканция, защото има МНОГО БОЛНИ от грип - кой да учи, кой да преподава?!?

# 297
Именно. Когато си болен, лежиш с Т. Не ти е до четене и учене.

# 298
А защо да чакаме да станат МНОГО болни, вместо да излязат за 1 макс 2 седмици преди да са се изпозаразили, но да се използва времето поне за упражнения на материала от целия срок, за които всички казват, че няма достатъчно време.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 11:57 от gato

# 299
Защото тиквите горе си прехвърлят топката МЗ-МОН..

Общи условия

Активация на акаунт