Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 296
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Pouh, електронни нямаше ли да ѝ свършат работа?

Оказа се, че не всички имат… догодина ще питам  още като им ги дадат….
Аз съм и за груповите проекти. Но зависи как са зададени. Последният: госпожата по немски ги раздели както тя прецени, но според мен имаше не само силни, но и по- слаби ученици във всяка група. Всеки пише и представя ( не чете, тъй като пишат само опорни точки), своята част. Но оформянето и изпращането е от един, който те си определят. Оценките бяха 2 : за екипна работа и после на всеки за представянето на неговата част.
Смятам, че ефектът е двоен, тъй като и си помагаха, ако някой е ползвал преводач и се ораганизираха добре, но си носеха и отговорност за собственото се представяне.
Споделям за мен добра практика

# 451
Pouh, на кое издателство и по кой предмет няма електронна версия?
Доколкото знам само учебниците по език на външни издателства нямат.

# 452
  • София
Pouh, на кое издателство и по кой предмет няма електронна версия?
Доколкото знам само учебниците по език на външни издателства нямат.
Не съм питала в училището, а в книжарницата… съзнавам, че може и момичетата да не са знаели, затова догодина ще питам в училището, когато им ги раздават…

# 453
https://www.mon.bg/bg/100428
На този адрес са всички връзки към електронно четимите учебници.

# 454
  • София
Gato, много благодаря!
Аз не купих всички, така че сега ще се възползвам и за останалите Simple Smile

# 455
  • Пловдив
Петокласничката е в грипна ваканция.Оплака се че госпожата по БЕ малко се е отплеснала с домашната. Баща ѝ я натисна да си напише по всичко и да не го оставя за последния ден. Фуча, буча ама си написа. Сега да прави каквото си ще. Simple Smile

Ние също имаме лош опит с груповите проекти. Не стига, че тя го направи целия. Беше го научила и представила перфектно, а на края не им писаха оценки, защото другата половинка от проекта не си направил труда да го погледне....Rage Детето беше много разочаровано!

# 456
  • Бургас
Коя точно от оценките в Школо да гледам за общ успех за срока? Виждам три различни: 5.41 /Успех/ и средноаритметично /5.33 под графа текущи оценки и 5.69 под срочна/. Не ми е важно, да си знам по принцип.

# 457
  • София
Оценката под срочните оценки е средния успех за срока. Където пише успех, осреднява всички текущи оценки и срочните, което не дава никаква информация.

# 458
Честит ви втори срок Grinning
При нас са намалили голямото междучасие от 30 на 20 минути, друго ново няма..

# 459
  • Бургас
Нашето голямо междучасие и първия срок си беше 20 мин.

Новото сега е 3 вместо 2 часа ЧП, за сметка на физическото. С последното пък друга глупост. Във вторник имат 2 часа физическо, но не са поредни часове. Облечи се, съблечи се...

Другата седмица ще имаме родителска среща и много се вълнувам Joy

# 460
Същата ситуация с два часа Физическо в един ден и не са поредни. Имаме размествания и в учителския състав - дано е за добро.
Мина и първото контролно вече.

# 461
  • here and now
Две контролни и студена стая. Друго ново няма.

# 462
Не искам да знам нищо. Нервят ме.

Оня проект, месец стана, все на камък удря детето. Два пъти го праща на имейла, днес му казала на флашка да бъдел.
В средата на януари бе зададен. Направен везнага на картон - неприет. Направен пак електронно, пратен по имейл два пъти-неприет.
Ново 20..искала го на флашка.
Писна ми честно казано да го правят на маймуна, и й писах в школо.
Какво е това чудо, един месец да не може да си предаде проекта!! А е направен ден след задаването....безумно ми е направо.
Кви са тия промени, сто изисквания...не разбирам.
Мълча, мълча, гледам отстрани...нооо....

# 463
teta Проект по История за ваканцията - направен. Да де ама на една млада надежда даден съвсем друг проект от този на класа. Неговия представен - другите не са. Кервана си върви. И са минали на режим лекции - обема на писането щял да се увеличава. Правила съм го и аз, но в 8-ми клас и нагоре.

# 464
  • София
Какви контролни бре, хора! Ние още се разбуждаме от ваканцията... Astonished

Общи условия

Активация на акаунт