Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 260
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Ами ето - кажи го в групата, че искаш само това да обсъждате.
Но вероятно на останалите им е нужна групата, за да обсъждат И домашните, а не само дай 50 лв...ако беше така, нещата щяха да се урегулират от самосебе си.
Досадното за един е полезно за друг. Wink

# 586
При нас само децата имат група, но там и да се пише нещо за училище е заринато от толкова спам, че става неоткриваемо. Детето излезе от нея и няма намерение да се включва пак. За мен родителските са по-полезни, най-малкото ги няма хилядата снимки на тениски и стоте хиляди линка към тик ток, а и винаги се намира кой да ти отговори смислено.

# 587
При нас децата имат сто хиляди групи и е някаква лудница.
Родителите имаме, но обсъждаме само организационни неща.

# 588
  • Бургас
Crow, Soul Free, все едно децата ни са в един клас Simple Smile

# 589
Даже в едната група за домашни има едно дете, което постоянно пуска някакви маратонки, блузи и не-знам-какво-си и прави някакви "проучвания" дали са фешън.

# 590
Обмяната на информация за домашните касае най-вече отсъстващите (по болест най-често).
При нас масово питат поне 80% и от редовно ходещите.
Неприятно е когато се отсъства по болест и се пита за уроци и домашни и никой нищо не казва. При нас някои  учителите не признават здравословната причина като основание да не е научен нов урок или да липсва домашно. Оправдание било... В същото време тези същите не отговарят и на родител в Школо. По телефон не съм ги търсила, че два часа ще обяснявам кой клас и коя паралелка - не вървят заедно всички, има разминаване до 3-4 урока.
Аз самата също държа да не се изостава или пропуска учебно съдържание. А го има и другото - пословичен мързел и опити за скатаване при всички набори.
Работата е на принципа другите и те не знаят, значи няма домашно/проект.
Обиди и цинизми има колкото искаш, включително и от отличниците - пък иначе ги гледаш благи души Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 16:56 от Devil_Rose

# 591
  • София
Моят син е болен, с кашлица и температура, днес баща му го заведе в дежурен кабинет, ама случили на някаква докторка, която си била загубила слуховия апарат, после го намерила, ама не си го слагала, за да не го загуби пак. И го преслушала, нищо не чула, ама не му чула и правилно името. Та както уж нямало находка надолу, сега седя и се чудя колко вяра мога да й имам. Добре, че са по-големи вече, а и в понеделник ако не е добре, ще го заведа при личната, но ми стана чак смешно.

# 592
Голям филм при вас.
Но да - сега има такъв вирус с температура и кашлица + отпадналост. И ние сме в кюпа.
Съвсем скоро минахме предишния с хрема без температура - тази учебна година е ужас някакъв. Всеки месец има по нещо, понякога през седмица. Целият клас е така.
Вече са предупредили, че трябва да се
 следят отсъствията иначе се удължава срока за съответните ученици.

# 593
  • София
10 от 30 отсъстват. Мислех, че ще се разминем, ама не. Много висока температура поддържа.
Тя тази докторка след като 3 пъти му чула грешно името, казала, че е без слуховия си апарат. Викам по-добре да си беше замълчала.

# 594
  • Бургас
Не може да се разчита на прегледа,който е направила. Ако има нещо,тя няма да го чуе. Ами да си сложи апаратчето.

Болните да оздравяват!
Моя е сополив малко.
Но пък вчера е паднал и двете му колена са с рани.

# 595
  • София
10 от 30 отсъстват. Мислех, че ще се разминем, ама не. Много висока температура поддържа.
Тя тази докторка след като 3 пъти му чула грешно името, казала, че е без слуховия си апарат. Викам по-добре да си беше замълчала.
Направо си го води да го види вашият си педиатър. При нас също е някакъв цикъл. Всеки месец има такъв период с температура. Изкупих тестовете за грипове от аптеките. На танци не беше ходила почти цял месец.

# 596
  • София
И ние всеки месец има нещо...не ни се е случвало от детската градина, първа група....
Вчера от нищото почна да кашля, няма температура, твърдеше, че я болят  мускулите на единия крак, но беше на балет в събота и понякога натоварването идва в повече....Цяла нощ подкашляше...но днес я пуснах на училище, тъй като нищо друго нямаше, а кашлицата е плитка от гърлото. Имат днес тест по български, а утре по история писменно изпитване...ще видим..

За Вайбър родителските групи - нашата си е от първи клас и обсъждаме всичко - от организационни, до изгубени вещи, през дисциплина на класа....за домашни все по-рядко, тъй като децата сами си го следят...За мен са много полезни групите.

# 597
Здравейте. Цяла седмица " борим" "Хайдути" - голям рев падна. Но го научихме накрая. Оценки валят постоянно. На седмица по два - три теста. Мойта госпожица е постоянно с някой учебник в ръка / друг е въпроса какво го прави точно - дали учи или само го разнася от стая в стая /.
Вайбър групи - имаме една на класа - пише касиера, когато събира пари, и родители на отсъстващи деца да питат за домашното. Дребната имат 1026486133 вайбър групи, но не пише в тях / явно й е писнало / - то там наистина само глупости и простотии. Контактува с две-три деца от класа - по вайбър, и толкова. Спазва правилото - когато учи, телефона е без звук и не на бюрото / т.е. далеч от нея /. Така не се разсейва - поне аз си мисля така.
И ние изкарахме 1 седмица с плитка кашлица. Кашлицата спря - почна хрема. Водих я на лекар - нищо  ѝ няма. 1 ден пропусна, останалите - на училище, че без това вкъщи издивява. И ние иначе пропуснахме 2 седмици без танци заради "вируса". Сега нищо ѝ няма /уж/.

# 598
  • Варна
За коледното парти направиха вайбър група на майките. Най-вече заради парите за подаръците за класната. Не бяха писали известно време и сега се обсъди какво ще се подарява за 8 март.
Какво и за колко пари ще подарявате на класните?

# 599
  • here and now
Аз съм против подобни практики не участвам.

Общи условия

Активация на акаунт