Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 054
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Ние не подаряваме подаръци на госпожите. Който иска носи самосиндикално. Детето носи цветя на госпожите и нищо друго. Не намирам причина да е необходимо подаряването на подаръци.

# 601
  • София
Нищо не сме обсъждали. Имаме фб група, в която не участвам, на доколкото знам в нея няма никакво движение.

# 602
  • Бургас
При нас ще се купуват шоколадови букети за класната и за госпожата на занималнята. Направих си устата още за коледния подарък, че е излишен, при положение че имаше томбола и госпожата участваше в нея, даже се падна на моята девойка, но майките много държат да покажат "уважение". Имаме пари в касата, не събираме допълнително. На въпроса на касиерката дали ще се купува нещо следва цял ден тишина и в края на деня жената ни праща снимка на подаръка, точка.

"Хайдути" и ние го борим от седмица, но повече от куплет на ден не може да научи. Преполовила го е, за другия вторник трябва да го е научила, но ме съмнява. Ама тя си е виновна, още преди Коледа ѝ казах да го започва.

# 603
При нас е "тишина" относно подаръците Simple Smile
За стихотворението - мина при нас изпитването, но се оказа, че го делят на части - за 2 седмици общо ги изпитаха.
На детето му отне 3 дни за цялото, заедно с моята помощ  - бях обещала, след Нова година. Обаче като дойде време уж за припомняне се оказа, че половината горе-долу го учи на ново. Процесът беше като при останалите: "това няма научаване, невъзможно е и ред сълзи, ред сополи за горката съдба на ученика" Simple Smile, мина.

# 604
За мен е ок общ подарък от класа. Хем е нещо по-съществено, хем госпожата не се затрупва с цветя, хем не го мисля аз, а и излиза дори по-евтино. По този начин не се състезават децата (и майките) кой е по-по-най, а се подарява от името на всички.

Тази седмица ще ти изпитват на Хайдути (уж). Докато дойде време, той го забрави, каквото е научил.....Ще видим, де.

# 605
  • Бургас
При нас път така и не ги караха да го учат цялото. Един малък откъс от началото и толкова... Чак странно ми стана, като ви чета тук, как навсякъде го искат цялото наизуст.

За осми март тръгна някаква дискусия в нашата вайбър група (то  и там само за пари и подаръци се пише и то от 7-8 майки, които са си близки от преди това), но след две по-критични мнения защо трябва да се напъваме излишно за всеки повод с подаръци, кошници и какво ли не, имаше обидени организаторки и до там. А  дори нямаме класна, на която да подаряваме, защото сме с мъж. Искаха на всички госпожи, при които имат часове в сряда да се подарява, но в крайна сметка не се разбра дали и какво и май нищо няма да носим. Аз и не държа де!

Много ужасен е започнал да става моят... Вечно контра, абсолютен мързел, все повече се държи като завършен егоист и направо ми се плаче от тази рязка промяна Rolling Eyes  Отговаря много на мен и баща си и се държи отвратително Sad

# 606
  • София
Много ужасен е започнал да става моят... Вечно контра, абсолютен мързел, все повече се държи като завършен егоист и направо ми се плаче от тази рязка промяна Rolling Eyes  Отговаря много на мен и баща си и се държи отвратително Sad
О, и моята започва да се отваря. Обаче аз хич не съм добре настроена към подобни прояви и скърцам със зъби здраво. Тя набира скорост и покрай сестра си и скоро ще има рестрикции и за двете. Последно бяха заплашени, че ако не си оправят стаята няма да им пипна дрехите за пране. Да се оправят, знаят къде е пералнята и сушилнята. С малкото имам спорове по отношение на ползване на гримове. Понеже танцува и ходи на театрална школа има гримове за сцената. Не знам защо е решила, че може да се носи с червило по улиците. Лошото е, че е склонна да си прибере червилцето в джоба и да го слага когато не я виждам. Изобщо, като гледам тя ще ни оправи... сестра ѝ е много открита и директна, това малкото си е скрита лимонка отвсякъде.

# 607
  • here and now
Утре имаме РС от 17:30 и детето ще танцува... утре от 17:30
Чудя се къде да отида. Клоня към второто...

# 608
  • София
При нас нищо не се чува за родителска, но така са ги юрнали още от началото на срока... Всяка седмица имат по 1-2-3 теста, поне по 1 проект, отделно устни изпитвания... Първият строк не беше така, не знам защо сега е такъв зор.

# 609
Нашите са по три в един ден. Някаква умора му се е натрупала, а като е уморен, трудно се съсредоточава.

# 610
  • София
Ау, това е още по-гадно.
А умора определно има, да. Не знам какво целят с това юркане, но ще извадят очи, вместо да изпишат вежди, ако продължава така.

# 611
Утре имаме РС от 17:30 и детето ще танцува... утре от 17:30
Чудя се къде да отида. Клоня към второто...

При детето, естествено.
Ако ще им трябват пари, бъди сигурна, че ще ти намерят бързо телефона и ще ти се обадят Joy

# 612
Това първа родителска ли ви е за втория срок?

# 613
  • Бургас
И нашата първа родителска за втория срок е утре!
Чакам да видя развоя на събитията с господина по музика и другите родители!

# 614
  • here and now
Изобщо е втора родителска за годината.
Обадих се на класната, щели да избират обществен съвет, нямало да продължи дълго.
Съобщих, че не желая да се кандидатирам, нямам претенции кой ще изберат и няма да присъствам.
Не ми звучеше, като да се е разочаровала.
karzz - успех!

Общи условия

Активация на акаунт