Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 261
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
При нас освен контролните от първия ден на втория срок, се почна и с доста устни изпитвания. Първият срок като че ли ги жалиха и съвсем малко изпитваха устно, повечето  учители пишеха оценки от участие ...а сега вече почти всеки час...някой е изпитан устно

# 571
  • Бургас
И при нас тази седмица имаха 3 контролни. Моята е вкъщи болна, та другата седмица ще трябва да ги направи в съответните часове.

Тета75, за цял срок видях едно контролно по БЕЛ и едно по математика. Дават им ги в училище за подпис и ги събират веднага, за да не ги изгубят. Познай кой обръща внимание на грешките си, гледат само оценка и толкова. Да си ги снима, друг начин да ги видиш няма. Госпожата по математика вече два пъти ми изпраща писмени изпитвания във вайбър, не знам дали само на мен, понеже бяхме обсъждали една оценка или и на останалите родители.

# 572
Едва ли ги показват при нас, иначе нямаше да е изненадан, когато му кажа каква е оценката в школо на това класно. Така си мисля.
Тоест - той дори не си знае оценката, научава я ако аз му я кажа, като я видя пък в школото...
Нищо де, здрави да са...децата ! Simple Smile

# 573
  • Бургас
О, то голямо криене при вас. Дано имат разумно обяснение.

# 574
Нямам представа какви са порядките.
Допускам, че може и да показват на учениците, и после да си ги прибират, не знам.
Нищо конкрено не казва сина ми, разбира се, допускам и варианта и той да не ми казва всичко...
Но е факт, че до мен не е стигнала нито една писмена работа.
Пълна мъгла, ка кто се казва.
Не може и да попиташ - сърдят се...
На автопилот е работата...

# 575
  • София
Teta75 не може ли да попиташ другите родители?
Ние се познаваме всички, имаме група във Вайбър и комуникираме или през нея или лично..

# 576
Моето вчера в 12 легна. Преразкази, история, английски, математика... Сутрин става в 6:30-6:40 за училище.
Обикновено в 22:30 си ляга, де.
Тестовете ги показват като отидете на консултация. По мат, ако получи верния отговор му зачитат задачата, ако обърка-не. Решавал си по свой начин.
Аз разбирам учителката. Няколко пъти ми се налага да реша задача, за да разбера какво точно прави и че решението му е правилно.

# 577
Teta75 не може ли да попиташ другите родители?
Ние се познаваме всички, имаме група във Вайбър и комуникираме или през нея или лично..

С две майки се имам, мога да ги попитам.
Да знаете как ми е зажадняла душата за една вайбър група и на мен, ама тц...няма, не искат, големи са темерути явно Satisfied
Еда умряла феъсбук група има само, която не знам за какво изобщо я има - в нея има точно два постинга на класната, без ни един коментар долЕ....ни да питаш и там, ни и да четеш, че няма какво....

# 578
Ха, при нас като има вайбър група, е голяма досада. Само питат за домашнните. Не че децата нямат собствена вайбър група и могат сами да си обсъдят домашните 🙄

# 579
Ами нали за това ви е групата-за взаимопомощ. Като форума. Ти например какво би искала да се обсъжда там?

# 580
  • София
При сина ми само учениците имат група във вайбър. Каквото не знаят, там питат. Родителите нямаме, но не виждам и смисъл от такава - учениците се оправят сами.

# 581
  • Бургас
Ние имаме вайбър група на родителите, в която се пише само ако има някой организационен въпрос, като събиране на пари за нещо си например. Днес разменихме няколко реплики относно стартирането на новата платформа "Дигитална раница", като по този повод ще имаме онлайн среща в понеделник.

Децата имат не знам вече коя поред група. Правят една, администраторите като се скарат с някого, самосиндикално го махат от групата, което води до създаване нова група и така до безкрай. Чела съм няколко пъти в групите им, рядко се коментират домашни, само тъпотии, обиди, грозна работа.

# 582
Доста тъпо ми се вижда да има група която да служи единствено за събиране на пари.

# 583
  • Бургас
Парите се събират от касиера на класа, който е родител, не дете, и ще е още по-тъпо за него да трябва да прозвъни 26 майки, за да им каже кога и за какво ще събира пари, пък колкото и рядко да се случва това.

# 584
Ами нали за това ви е групата-за взаимопомощ. Като форума. Ти например какво би искала да се обсъжда там?
Единствено организационни въпроси. Всекидневните въпроси за домашните не би трябвало да са родителски ангажимент в 5 клас.

Общи условия

Активация на акаунт