Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 386
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Състезанието е национално. Регламентът е наличен на страницата на МОН.
Готина връзка тази година.
За учебната 2022 - 2023 година глобалната тема е „Изкуство и математика – в красотата има логика“ и се обвързва с учебния предмет математика.

# 256
Благодаря. Вероятно ще излезе информация в уч-ще. Възможно ли е да не го проведат, щом е обявено от МОН?

# 257
  • София
Това е инфо, което ни изпратиха от училище
олимпиадата по история
Продължителността на олимпиадата за всички възрастови групи
е 2 астрономически часа.

Форматът на общинския кръг за учениците от V до VІІ клас включва:

1. Задачи със свободен отговор за хронология, понятия, работа с текст, изибражение и карта - 60 точки.
2. Задачи за създаване на писмен текст със съответстващия й брой точки - 20 т.

Максимален брой точки - 80.

За участие в областния кръг на олимпиадата се класират тези
ученици, които са получили на общинския кръг не по-малко от 60 точки.

олимпиада по география
Продължителността на олимпиадата за всички възрастови групи
е 3 астрономически часа.

Форматът на общинския кръг на олимпиадата по география и икономика за учениците от V до VІІ клас включва:

1. Двадесет тестови задачи със структуриран отговор  - 40 точки.
2. Девет тестови задачи със свободен отговор - 40 точки.

3. Една практическа задача - 20 точки

Максимален брой точки - 100.

За участие в областния кръг на олимпиадата се класират тези
ученици, които са получили на общинския кръг не по-малко от 75% от максималния брой точки.

при нас на на 12 и на 13-ти януари следобед

# 258
bradata всички набори са тънкообидни по всички теми.
Но има и прекрасни дни Wink
Синът ми тъкмо да поднови спортуването, обаче се оказа, че тренировки няма да има преди края на месеца. Чака.
На състезания е ходил само по избор. Така е и сега - ако реши отива. Подготвя се сам, но нещо го домързява от време на време. Тази отговорност си е негова. Харесваше два предмета - остана един.

# 259
Здравейте!
Имам въпрос за оценяване на писмен тест: допустимо ли е да се поправи посочен грешен отговор като се зачеркне и се огради верния? Това дава ли право да се отнеме половин точка при оценяване. Скалата с точки на гърба на теста е в цели числа.
Половината точка води до разлика една единица в оценката, защото е закръглена към по-ниската стойност Simple Smile  и числото е гранично между две оценки.

# 260
Еее, това ми стои като заяждане..... Какво значи отнемане на 1/2 т. за коригиран отговор. Нали е посочен верния после....?!? Според мен не е редно, както и закръглянето надолу не в полза на детето.

# 261
  • Бургас
Вашите деца изпитват ли ги на теория в час по ФВ? Моята девойка днес я изпитали на следните въпроси: кой и кога е създал баскетбола, височина на баскетболен кош, дължина/ширина на физкултурния салон. Госпожата в предишния час им е дала устно нужната информация. Добре че е запомнила отговорите и имала 6 на теорията, че е фъстък и на практическото изпитване се поизложила.

Така, честита ни на Бургас грипна онлайн ваканция. В нашия клас няма ни едно отсъстващо дете Simple Smile

# 262
  • София
При нас цяло едно дете. И една учителка. Това са отсъстващите.

"Честито" ви затваряне на здравите. Подозирам, че и нас ще ни сполети същото.

# 263
Четох преди малко, че в София засега няма да затварят. При нас няма отсъстващи сега. Имаше много преди Коледа.

# 264
  • София
Така, честита ни на Бургас грипна онлайн ваканция. В нашия клас няма ни едно отсъстващо дете Simple Smile
Хипотетично би трябвало да е така. Спирането на събиранията на много хора да става при нарастваща заболеваемост, а не когато всички се натръшкат. Това е превантивна мярка, а не след дъжд качулка. Честно казано съм супер доволна, че съм неинформирана, защото не гледам никакви новини и не се ядосвам на тъпотиите.

# 265
  • София
Хипотетично би трябвало да е така. Спирането на събиранията на много хора да става при нарастваща заболеваемост, а не когато всички се натръшкат. Това е превантивна мярка, а не след дъжд качулка. Честно казано съм супер доволна, че съм неинформирана, защото не гледам никакви новини и не се ядосвам на тъпотиите.
Това няма да го направят. Както винаги само учениците ще го отнесат.
Нито ограничават моловете, нито заведенията, нито хотелите... Само училищата.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 15:34 от milenaka

# 266
Soul Free право в десятката. Но се оказва, че като цяло няма ясно разписани никъде.правила И ако това "правило" е съобщено устно може и да важи.
Това за грипните ваканции съм го пропуснала. Ние боледувахме и тримата - ужасна гадост всемирна.

# 267
И при нас във Варна засега няма да обявяват грипна ваканция. Болни учители и деца имаше миналия месец. Сега детето казва, че няма отсъстващи.

# 268
Пълно а с болни в нашето училище. Съседната паралелка е с 9 отсъстващи. Синът ми два пъти повръща и го спирах-преди коледа и след 3.01.пак.
Чудя се какво чакат и защо не обявят грипна 1 седмица...

# 269
  • София
Лошото е, че обявяват онлайн обучение, а не ваканция, което ме притеснява докога ще продължи.

Общи условия

Активация на акаунт