Френдзона

• 18 379
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Само някой да не изреве, че няма тука нема ред Simple Smile

# 346
Направо питам без алабализми - бихте ли обърнали внимание и приели насериозно човек от френдзоната като опция за връзка?
За връзка едва ли, но за другото реално си има шанс.

# 347
При мен- никакъв шанс

# 348
За мен, без да сме били първо приятели и да съм опознала малко човека, е трудно. Къде да скачам, без да съм видяла какво представлява. Вече като го опозная в по-безопасна обстановка, се появява (или не) харесването. Възторг от непознати - нулев. Както и от картинки (снимки, например на актьори), тоест само от външност.

# 349
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Френдзоната може да се раздели на няколко части, защото има много съществени разлики между тях и обобщенията не са коректни.
- фен зона- кандидати за връзка, но не достатъчно атрактивни да се класират. Разчитат на някаква форма на приятелство да са близо до обекта на желанията си и чакат своя шанс да ги огрее. Не е задължително обекта да ги стимулира по някакъв начин, в други случаи някои умишлено си създават цял фен клуб.
- нормално приятелство - имат някви нормални отношения за приятели, виждат се от време на време, движат заедно или в компании, излизания, споделят някви общи интереси, и т.н нормалните неща за приятелство.
- най добри привтели- постоянна комуникация, почти ежедневна или най много през няколко дни се търсят, виждат се предимно заедно само двамата, споделят си много лични неща, дори и по интимни подробности евентуално покрай връзки ако имат и т.н. В по тежки случаи се стига до ревност към евентуални партньори на другия и емоционална зависимост един от друг.

В зоната на феновете почти няма никакъв шанс да се стигне до нещо друго, при нормалното приятелство според зависи, в третия тип е почти неизбежно, но не винаги. Защото има и такива еднополови приятелства, най вече при жените. Но вариантите са или раздалечаване при появата на нов партньор при поне единия, или ставане на заварката.
Няма такива категории/части.
"Френдзона" си е стриктно названието на нещото, което ти си описал като "фен зона". Думата "френд" в наименованието (която е сложена единствено за благозвучие и в ироничен контекст) няма нищо общо с предназначението на тази зона. Базово това си е точно една резервна скамейка на мъже/жени, които не са достатъчно атрактивни за нещо повече, но за чесане на его/самочувствие и емоционални тампони тип "рамото, на което да си поплачеш" са напълно ок, поне според разбиранията на този, същия човек.

Приятелството и всичко, което спада в тази категория и е споделено двустранно, и то наистина двустранно и без някакви задни мисли от двете страни за нещо повече (което обаче често се променя), не е дори близо до категория "френдзона".

# 350
  • Далечният изток
Не са приятели, категорично.
Нямам такива зони аз, дори тук във форума научих, че въобще съществува нещо подобно. Но във връзка с горния пост, чудя се за какво ми е да си чеша егото с хора, които не ме кефят и държа някъде в периферията. По-скоро френдзоннатият би си чесал егото, че е допуснат в обкръжението на някой/я, когото харесва/го привлича...

# 351
  • Агент под прикритие
Нямам такива зони аз, дори тук във форума научих, че въобще съществува нещо подобно. Но във връзка с горния пост, чудя се за какво ми е да си чеша егото с хора, които не ме кефят и държа някъде в периферията.
Защото колкото и да не ти се вярва, някои хора са изградили цялата си персона на база на чуждо внимание и валидация и ако тези две неща един ден спрат рязко, те няма да знаят какво да правят с живота си.

По-скоро френдзоннатият би си чесал егото, че е допуснат в обкръжението на някой/я, когото харесва/го привлича...
Не. "Френдзоннатият" обикновено не си чеше егото, а си чака шанса. Този, който може никога да не получи...

# 352
  • София

Защото колкото и да не ти се вярва, някои хора са изградили цялата си персона на база на чуждо внимание и валидация и ако тези две неща един ден спрат рязко, те няма да знаят какво да правят с живота си.

Вярно е, много хора крепят спокойствието и увереността си на база дълга пейка, антураж, фен зона и прочее. Това е класика при много инфантили и от двата пола.

# 353
  • Столичанин ама не в повече :D
То реално като чета на рф и финикс обясненията излиза, че никога не съм бил във френдзона/фензона, щот с оная мацка описана в началото чаак след половин-една година установих, че я харесвам (или може би всъщност чак като се беше появил оня дето го беше харесала по-сериозно, щот през останалото време спеше с разни мъже ама не ми дремеше особено (веднъж като бяхме в тях ме накара за единия по скайп да измисля "по-безболезнено" зарязване Sweat Smile ), хмм обаче се сещам в една компания, имаше едно момиче и веднъж бяхме на един концерт и тя си взе тениска и диск, ама нямах пари и за двете и си взех само тениската и тя предложи да ми купи и диска, ама отказах (мъжка гордост Sunglasses ), и сега се замислям дали пък не ми е била във френдзоната Thinking

# 354
  • Далечният изток
Възможно е. Както казах, наживо не познавам такива, ама това, че аз не познавам, не означава, че няма...

Не. "Френдзоннатият" обикновено не си чеше егото, а си чака шанса. Този, който може никога да не получи...
Е, надеждата умира последна. Щом го кефи, да седи и да чака.

# 355
  • София
На калко години викаш си?

# 356
...
Лошо няма. Ще се подреди не на една резервна скамейка, а на повечко и все от някъде ще изскочи заяк... тоест зайка. Нищо не губи.

# 357
  • Агент под прикритие
Лошо няма. Ще се подреди не на една резервна скамейка, а на повечко и все от някъде ще изскочи заяк... тоест зайка. Нищо не губи.
Така е, нищо не губи. Поне собствениците на скамейките се опитват да ги убедят в това и обикновено успяват. Разбираемо е. В смисъл, повечето такива собственици са наясно, че имат нужда от тези на скамейката значително повече, отколкото тези на скамейката имат нужда от тях. Направо си е въпрос на внимание/валидация и смърт. Grinning

# 358
Еее, понякога престорено се оплакват, че много досадни тия от скамейката, не разбират от дума... блокирани и пак се появяват, голямо привличане, голяма работа е. Grinning

# 359
  • СИ
Така е, нищо не губи. Поне собствениците на скамейките се опитват да ги убедят в това и обикновено успяват. Разбираемо е. В смисъл, повечето такива собственици са наясно, че имат нужда от тези на скамейката значително повече, отколкото тези на скамейката имат нужда от тях. Направо си е въпрос на внимание/валидация и смърт. Grinning

Важно е и да се уточни колко може да продължи всичко това. Наредените на скамейката няма как да чакат вечно. По някое време се усещат, че времето си минава и те са заложили на губеща комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт