Френдзона

• 18 231
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
  • Агент под прикритие
Добре, след като са глупости, предполагам, че можете да дадете някакви примери за това, за което говорите...

# 616
Ами аз си живея тук, в България. Не живея в САЩ, или там, която страна се визира.
Ама колко им е трудно на мъжете да повярват, че една жена може хем да работи, хем детето си да гледа, хем живота да си живее и да е независима. Тва май и в някоя друга тема го писах, че жените можем да сме напълно самодостатъчни. За мъжете не съм го забелязала...
Ама никой не те е спрял. Бъди си самодостатъчна. Няма лошо.
Само че е хубаво да решиш дали искаш да задоволиш идеологичната ти нужда от "независимост" и "самодостатъчност" или биологичната си нужда да бъдеш майка и да имаш нормално семейство, но не можеш да правиш и двете на 100%, защото в повечето случаи се изключват взаимно.
А, и когато го решаваш това, хубаво е да гледаш да няма засегнати трети лица от това ти решение, ако се спреш на първия вариант. Има генетични банки и прочее, тоест, варианти има.
Абе, без извинение, какви са тези глупости, които пишеш? Даваш ли си сметка, че ако се следва наистинс сляпото биологичната нужда, хептен мъжете няма да видите онова петбуквеното, дето почва с В, защото жените ще са лепнати всичките на милионерите?

# 617
  • София
Кариерно, ментално и финансово развитие на единия и липсата на такова в другия, придобити лоши навици - пиянство, хазарт, намерена нова нерегламентирана любов, разминавания в семейнито планиране и прочие житейски разминавки.

# 618
  • Столичанин ама не в повече :D
Ами аз си живея тук, в България. Не живея в САЩ, или там, която страна се визира.
Ама колко им е трудно на мъжете да повярват, че една жена може хем да работи, хем детето си да гледа, хем живота да си живее и да е независима. Тва май и в някоя друга тема го писах, че жените можем да сме напълно самодостатъчни. За мъжете не съм го забелязала...
Ама никой не те е спрял. Бъди си самодостатъчна. Няма лошо.
Само че е хубаво да решиш дали искаш да задоволиш идеологичната ти нужда от "независимост" и "самодостатъчност" или биологичната си нужда да бъдеш майка и да имаш нормално семейство, но не можеш да правиш и двете на 100%, защото в повечето случаи се изключват взаимно.
А, и когато го решаваш това, хубаво е да гледаш да няма засегнати трети лица от това ти решение, ако се спреш на първия вариант. Има генетични банки и прочее, тоест, варианти има.
Абе, без извинение, какви са тези глупости, които пишеш? Даваш ли си сметка, че ако се следва наистинс сляпото биологичната нужда, хептен мъжете няма да видите онова петбуквеното, дето почва с В, защото жените ще са лепнати всичките на милионерите?
А дали милионерите ще искат всичките жени да са им лепнати? Smiley

# 619
  • Агент под прикритие
Тези, същите милионери, които са има-няма 7-8% от населението? Вероятно се шегуваш... Grinning
Знаеш ли, Галка, напълно съм съгласен съм с цифрите, които пусна по-рано как жените виждали 70% от мъжете. Точно така е. Това, което обаче забрави да споменеш, е, че тези същите милионери обикновено виждат 98% от жените по същия начин.

# 620
  • Столичанин ама не в повече :D
Добре де дали старомоминството сбърква мисленето или по-скоро си е до човек? Thinking

# 621
  • София

Мисля, че просто в днешно време и днешните условия е по-далновидно да си отглеждаш детето сама. За много жени живота сама с дете е по-лесен, приятен, евтин и смислен. Майка ми ми го е признавала, макар и тогава да не беше социално приемливо. На повечето жени не ни пука дали БНД ще остане с нас за да отглеждаме децата заедно, защото липсата му с нищо не ни негативизира.
Да, но на практика не се получава така, както ти мислиш. Има множество примери, при които децата на сами майки са в невъзможност да създадат връзки. И развиват много типични дефекти в социалното поведение, отделно момчетата и момичетата.

Малко материали по темата:
Are Modern Mothers Failing Their Daughters? ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=_vqvQen0h48

It’s Her Mother’s Fault? ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=Toip2JL6gEM

Are Mothers Are Making Daughter Angry? © ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=k5ws6tpEf40

Резюмирам с 2-3 думи (макар да има тонове разбивки и информация и трябва да се чуе цялостно):
Дъщерите на сами майки са възпитани да гледат на мъжете като предмети за полезност. Или са използвани за секс или за пари, но не и за близост, семейство, съвместност.
Оттам става затворен кръг и поколения сами майки възпитават сингъл жени, които не искат семейство и взаимност. Много често има и някакъв постоянен яд към мъжете, защото майката ги е хейтила през цялото време. Или най-малкото ги обявява за безполезни и, че може без тях.

Има и термин "sister daughters", където майката гледа на дъщерята като "другарче" и излиза с нея по женски. Като обикновено майката е по-инфантилна дори от дъщерята.

Направи го на практика, не на теория и тогава говори така смело, че няма никакъв проблем с това.

Такова мислене има всяка независима жена, зависимите клякат на всяка закана.
Не е до държава, до позиция в която сам се поставиш е.
Чисто статистически, истински независими са 10-15% от жените, способни финансово и независимо да гледат семейство и дете. Впрочем, %тът е нисък и при мъжете. Май за САЩ е около 25%, предполагам и за България е някъде там, че и по-малко. Та хайде по-леко с това биене в гърдите колко сме независими.

# 622
Мъжете трудно се примиряват, че не могат да осигурят елементарни  потребностите на една жена, като отношение, покрив, и после жените имали прекалени изисквания.
А хората, естествено с времето търпят промяна и доста често се разминават на даден етап.

# 623
  • София
О, Тангра, емоционалната свобода и на филии с лютеница живее, но в скапани връзки и на фоа гра - не.

И общо взето, тези, които не се пънат на всяка цена и са наясно, че утре може да е нещо съвсем друго и не изпитват страх от това - живеят в дълги и хармонични връзки.

# 624
  • Paris, France
Освен ако няма промяна в психологичното поведение на човек (и държанието му в последствие) в следствие на инцидент или нещо в тази категория (каквито случаи са напълно възможни), няма как зад дадено поведение да има "някакви причини", "разминавания" и т.н. освен ако тези същите вече не са били налични от самото начало...
И ако в началото си е личало по-малко, дали защото дадения човек е бил още на фаза "меден месец", дали защото другия не е обръщал чак такова внимание поради същата причина, дали и двете, то е било там.

Едната ми баба се жени на няма и 20г с мъж, който вече е завършил образованието си и работи. Запознава ги брат и, който е учил с мъжа и. Заживяват добре, ражда се баща ми, сестра му и дядо ми се алкохолизира. Една вечер се прибира пиян и я пребива. Едвам я спасяват съседи, а родителите и я изнасят на ръце и на другия ден я увиват в овчи кожи и лежи 40 дена. Без работа, без дом, без средства се развежда и отглежда и изучава сама децата си. Развежда се малко преди ВСВ, около 1935г. Живее с неженения си брат, който помага да изучат баща ми и леля ми. Не се жени повече. Ако не беше намерила сили да се разведе, можеше да не остане жива. Дядо ми не е пиел изобщо като се запознават, нито някой в семейството му е бил пияница.

Майка ми и баща ми се срещат, когато тя отива по разпределение в друг град. В една компания са, образовани, интелигентни, не пият, не пушат. Женят се, защото тогава не е било законно да се живее без брак и майките им искали внуче. Раждам се, но баща ми пътува и го няма, а майка ми иска да иде в друг град, държава, където за баща ми няма работа, а и не харесва климата. Двамата ми родители са прекрасни хора и имаха и двамата дълги връзки с други хора. Баща ми е женен за друга от почти 40г. Не са лоши, но в един момент желанията им за развитие се разминават.

# 625

Аре малко по-ниско да стъпваме. Няма независима жена, всяка от нас зависи от функционалната си годност за раждане на деца.

# 626
  • София

Аре малко по-ниско да стъпваме. Няма независима жена, всяка от нас зависи от функционалната си годност за раждане на деца.
И това прозрение извън темата на споделения пост откъде?

А, да, мяташ камъни през моята градина в чужда. Срамота, г-жа доктор.

# 627
Умна жена си. Първо мисли, после пиши.

# 628
БМВ-то е автомобил... Wink
Автомобил е, но кофти. Хем скъп, хем чуплив, хем частите му скъпи. Друго си е японското, но само ако първата буква от номера на рамата е J.

# 629
Грешка. Зависим от наличие на функционалния дефект на мъжете да искат секс, без да подсигурят партньорката и без тя да ражда деца.

Общи условия

Активация на акаунт