Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 506
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
За жалост си права. Sad доста не информирани родители има, както и не заинтересовани. Просто това със сешоара ме втрещи кой ще сложи сешоар в кошарата...

# 391
Pistachio го е написала - изискванията за обозначеност са задължителни и не мисля, че някой производител би рискувал да ги пропусне. На други родители избягвам да се смея. Има дечица, които не могат да ходят на две годинки, да не дава Господ на никого, а дори и да могат, това пак си е личен избор. Защо да е смешно? Това ми е любимото - "А моето дете на възраст Х правеше еди-какво си". Е и? Все да сме първи, най-добри, най-знаещи, най-можещи....няма нужда. Много неща може да има, които ни се струват странни във Великобритания и по света като това със сешоара например, но ето това го уважавам - както си искаш, така си гледаш детето, и никой не те поучава.

# 392
Въпросът беше, че ги носят, а не ги возят в количка, а не дали са проходили. Не е въпрос на подигравка, дете на 2г. си тежи и носене да е основния начин на предвижване не е оферта. Разбира се има всякакви деца и родители и всеки е свободен да избира.

# 393
  • до най-прекрасния мъж
Сешоарът се ползва за бял шум, затова е изписано да не се слага в кошарата.
По отношение на кошарата и количката, да, много майки практикуват съвместен сън и бебеносене, така че е съвсем нормално кошара и количка да не се използват. Често виждам в нашия парк майки да бебеносят и да бутат празна количка. Бебетата са различни и предпочитат различни неща. Въпрос на късмет.

# 394
Разбира се, че не се присмивам на деца с проблеми! Това си е нещо съвсем различно. Обаче да ми носиш 2г дете, щото то не искало, не че не може, а не иска е нещо, което не бих поощрила. Това е малко двоен стандарт. За едни неща много бързаме да пораснат деца, за които пък са още малки. Обаче за други, което е най- естественото нещо, а именно да върви и да опознава света, ще го дондуркаме.

# 395
Живея срещу ДГ и виждам майки да носят сутрин децата до градината. Това го разбирам защото спестява време. Едно разстояние,  което ти ще го изминеш за 10 минути с дете на 2-3г. половин час не ти мърда. Също и  носене на поход в планина, слад като се измори дребосъка. Но нон стоп носене не го разбирам.

# 396
Да се чудиш защо някое дете на 2 години го носят в раница е същото като да се чудиш за друго на 2 години още ползва количка/триколка. Двегодишните се изморяват, при необходимост от по-дълго придвижване на дете, което не обича количка, какви са вариантите?

# 397
Съобразяваш разстоянието с възможностите на детето. Взимаш тротинетка/баланс колело за по- бързо и лесно придвижване. Правиш почивки, занимаваш детето като му говориш и насочваш вниманието му към разни интересни обекти и занимания.
Имам дете на 3г, което не стои в количката от 1г и 3-4 месеца. Носила съм я в раница, когато беше на 7-8 месеца и то пак за краткото, не съм я извеждала на разходки с нея основно.

# 398
  • София
Здравейте, от известно време търся една помощна количка, намерих я в Икеа, но цената и не ми се струва много ниска Grinning за метална етажерка си е доста... знаете ли друг магазин където може би се предлага, ако пък има някой, който има такава и не и намира приложение, с радост бих я взела Simple Smile

# 399
Съобразяваш разстоянието с възможностите на детето. Взимаш тротинетка/баланс колело за по- бързо и лесно придвижване. Правиш почивки, занимаваш детето като му говориш и насочваш вниманието му към разни интересни обекти и занимания.
Имам дете на 3г, което не стои в количката от 1г и 3-4 месеца. Носила съм я в раница, когато беше на 7-8 месеца и то пак за краткото, не съм я извеждала на разходки с нея основно.
И с какво твоят начин е по-добър от този на някой, който бебеноси?
Какъв е проблемът дали някой извежда десетмесечно на разходка основно с количка или основно с раница?

# 400
Не скачай като ощипана... Никъде не съм написала, че моя начин е най-добрия и правилния!
Казах, че за мен не е опция да нося дете на 2г, което до голяма степен се глези и инати да го носят, а не че не може. Всеки е свободен ако иска и до първи клас да го носи, да кърми  и каквото иска още да прави. Ти попита какви са вариантите, аз ти отговорих какво е работещо при мен.

# 401
НАй-безумното нещо което взехме, нищо че имахме и даден от приятели е стерилизатор на Кикабо. Толко недобре измислена машина няма... Събира не повече от 3 шишета, на пръчките които стърчат не може нищо да се закачи, освен някоя залъгалка. На всичко отгоре и тече... Също недоволни от шише с биберона на Медела. Уж имитирала максимално зърното на гърдата- друг път. Детенце се мъчи с него.
Инак шишетата на Нук с каучуков биберон са ОК за нас. Имного точно попадение на кана за подгряване на вода с поддържане на темп на Нун. Количката от по-горен пост я взехме от Икеа за около 90 пари. Само дадохме да я боядисат в лилаво и си ОК.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 19:05 от toscanita

# 402
Аз като активно бебеносеща от йакто малката е на 7седмици, сега е на 9м , вече само до магазина бих носила, тя тежи 9+кг нищо че раницата ми е за до 20кг. Ако иска друг да я носи, мен тоя кръст и гръб ще ми трябват. Носих я в парка за мечките в Белица не е достъпен за количка. Ами този 1ч ми разказа играта на кръста. Носих я отпред ако има значение.

Плана ми е проходи ли свободно да махна колипката и да си ходи сама. Като се измори ще почиваме, ще взема тротонетка, но колипката мисля да я ползва макс до 2г. Хем ще се учи по - бързо хем ще се изморява! Не съдя майки двто ползват количка, така не тичат по детето. Ама да я държа вързана в количката като тя иска да тича не е ми се вижда окей (виждала съм го)

# 403
  • София/Севлиево
С баткото количката я махнах точно на 2 години,сега обаче вероятно ще я ползвам по-дълго,т.к.малкия навършва 2 есента и ако трябва да излизаме заедно в дъжд(като последните 3 дни) то с количка хем няма да го вали,хем по-бързо ще стане(аз не съм шофьор,няма и да стана,та само пеша се движа,когато ММ го няма,т.к.в нашия град няма градски транспорт).

# 404
С бебе номер 1 бях взела прекомерно много козметика. Беше излишна и много неща така си останаха. Подарявали са ми ненужни вещи като кенгуру и триколка.
С бебе номер 2 нямам нищо излишно. Но пък и не съм купувала кой знае какво.
Малката сега е на 1г5м и вече рядко има интерес да се вози в количката. Доста бързо се придвижваме като излизаме с количката за кукли. Бута си я и не спира да оглежда всяка пръчка, камък или храст 😃

Общи условия

Активация на акаунт