Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 506
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
И аз чистя банята, както преди. Нали се измива препарата, нито пък мирише силно постоянно.

# 376
Ние чистим с белина и си мирише известно време след това Simple Smile А не сме намерили друго, което успешно държи розовата гадост под контрол. За това подпитвам. Т.е. сега ММ чисти с белина, аз се скатавам от изпаренията Grinning Може да пробвам с безхлорна, тя май не мирише толкова силно.

# 377
Мъжът ми чисти банята със същите препарати,както до сега- изполдваме Анти калк на Хайтман, защото е бетон по отношение на варовика, който имаме в нашия край. Също така и зеленият голям доместос за дезинфекция на под и повърхности. Същото важи и за мивките в банята, тоалетната, кухнята... В крайна сметка препаратите се отмиват, бебето няма да "влиза" в мивката докато има препарат, няма да ги диша. Био препаратите за тези места  с нашата твърда вода, за мен, са изключително неефективни. Бебешките препрати на Френдли и Фрош ползвам за мебелите на детската стая, така ще бъде и за бебето.

Какво е розова гадост всъщност? Thinking

# 378
  • Германия
Ооо, аз белина не използвам, миризмата ѝ ми е травма от детството и не я понасям до степен, че ми се повдига от нея. Чистя си с най-обикновени препарати, от дм или от Лидл, не се престаравам, в къщи определено не е стерилно.

# 379
А какво бихте сложили в графа "напълно излишно/съжалявам, че го купих"?

Нашето бебе така и не поиска биберон - опитвах го с всички възможни, които успях да намеря и закупя, така и не пожела. Не съжалявам, че съм ги предложила, но да, излишни са, а не е удачно да ги дам на друго дете. Същото е и с шишетата - докато намеря кой вид харесва изпробва много и сега останалите си седят в шкафа.

Още нещо е бебешки пуф/ възглавница за игра Софи Жирафчето - подариха ни го, но според мен е абсолютно излишна и дори опасна покупка. Бебо не го хареса, не искаше да е в него за повече от минутка-две, а при консултация нашият ортопед препоръча да не го използваме въобще, защото не предоставя достатъчно опора за бебешкото гръбче. Не смея да го подаря на друго детенце, за да не му навредя, без да искам.

# 380
Какво е розова гадост всъщност? Thinking
Хората му казват розова плесен, но всъщност е някаква бактерия. Подозирам, че сме си я пренесли от квартирата с нещо, макар че уж всичко сменихме, ама... И единствено с белина успяваме по-дълго да задържим да не я виждаме. Основно се появява около сифона при нас, явно модела е такъв и там остава сапун понякога, а тя се храни с някакви минерали и явно ѝ е добре Simple Smile И по ъглите в банята под душа, пак по същата причина.
Ние ползваме тъмно син доместос за голяма част от нещата и едно жълто нещо, което забравих как се казва + белина веднъж на две седмици някъде.
При нас водата е много мека, даже като я тествахме за миялната излезе, че няма нужда от никаква сол.
Няма да държа стерилно и няма да чистя с детето в банята Simple Smile Просто не съм намерила друго спасение за момента, освен белина. Ще поразгледам още малко за опции и честота на чистене, може пък да бъркам някъде Simple Smile

# 381
А чистя банята само с този препарат от години,много съм доволна

# 382
  • Вестерос
И аз само него ползвам

# 383
Аз май всичко си използвах, нямам спомен да съм купила нещо, което да се е оказало голяма глупост. Но имах много читав списък, изготвен с помощта на една скоро родила приятелка. Например не съм купувала шишета, имах две промоционални и с  тях си останах. Вероятно тях нямаше да ползвам. Ако планирате да кърмите вместо шишета и кутия с мляко препоръчвам да си купите книгата на Хедра и да я прочетете. Иначе в една група бяха задали същия въпрос - кое беше най-малко ползваното нещо - и двата топ отговора бяха "кошара" и "количка".

# 384
Инферия за ЗВБ бебе в началото даже няма да ползва прибори, всичко пипа с ръце, лъжица/вилица за ЗВБ бебе само го опознава и лапа... но не се храни с тях.  Контейнери аз ползвам тези за кърма на Авент, моето го захранвам и по двата начина. Приборите за пюрета са ми на Томи Типи, а за ЗВБ имам силиконова купичка с вакуум от Пепко. На 9м е сега прояде активно, иначе вчера си хапна малко мусака като за нас смисъл не е пасирана. Лигавник с джоб имам пак от Пепко много ми е удобен и след всяко ядене го пера на мивката с купичката.
Имам купички с капак за изпът пак на Томи(аз харесвам тази марка). Малката успешно яде и с обикновенна чаена лъжичка.

За почивките и кошарите, ние сме отсядали в Хот спрингс там имат кошари хубави и с горно и с долно ниво, матрака е 3см наистина не е особено твърд, но не е мек, за няколко нощи, когато подложката на кошарата си е на място е достатъчно твърд. Моята там спеше без да мръдне цяла нощ.

Банята чистя с едни препарати на Фаберлик, такова розово не съм имала, но обикновенна плесен по фугите и пода с това чистя, колкото по - малко влага толкова по - добре.

Нямам драма с неща втора ръка, нали съм изпрала изсушила/измила с препарат.

Софка много се тачи у нас. Мия на мивката с бебешкия препрат, като запушвам дупката (това 1 път в седмицата) иначе с мокра кърпичка.

# 385
  • au bout du monde
Как пък количка и кошара/кошче  са най-малко ползвани. Аз и с двете бебета ги ползвах. Къде ще спят тези деца и как ще излизаме навън.

Ако ще кърмите шишета и стерилизатор не ви трябва. Може да се купят после.
Стерилизатор, аз не съм купувала. За мен това е излишно.
Ползвах таблетки и стерилизирах само няколко месеца.

# 386
Инферия за ЗВБ бебе в началото даже няма да ползва прибори, всичко пипа с ръце, лъжица/вилица за ЗВБ бебе само го опознава и лапа... но не се храни с тях. 
Да, те реално ги ползват за гризалка, просто са във формата на лъжица и се дават по време на ядене Joy Та харесала съм такива силиконови лъжици-гризалки, харесала съм с дупка за пюре (даже сложих в кошницата една с дупка във формата на лапичка, за мой кеф) иии имам тия на Томи за като започне да схваща идеята Simple Smile Просто събирам идеи за подаръци, разбира се, че не очаквам да ползва вилица на 6м Simple Smile И гледам дали съм се ориентирала правилно Simple Smile Благодаря за препоръките! Heart

Офтопик.
Чета аз коментари в Амазон точно за гризалките и една изключително възмутена дама коментира как за нищо не ставали баш тези гризалка-вилички, защото детето нищо не можело да бодне с тях Joy е как, да му се не види да бодне нещо с мека силиконова вилица, с дебели, тъпи, меки и къси краища Joy със същия успех може да ползва гумено пате за лъжица Joy

# 387
Кошарата наистина ми беше излишна. И двете спят при мен. Дъщеря ми вече спи в леглото си, ама пак е долепено до спалнята. Сина ми спи на леглото при мен, никога не оставам сама Grinning
Обаче пък количката много я ползвам. Някои предпочитат да носят или пък децата им не стоят в количка. Мен няма сила, която да ме накара да нося по няколко часа на ден. Няма да излезе на разходка, ама няма и да го нося толкова време. Колкото и да се ергономични тези раници, ами пак тежи това бебе. Пък като ги гледам как носят и по 2 деца, направо им се чудя на акъла. Защо носят дете станало на 2г...

# 388
Ооо искрено не разсмя... Joy чужденките са скандални в някой изказвания. Падам от стола с тях. В Англия беше брат ми като се роди племенницата,  там имаше инструкция на кошарката да не се слага сешоар... явно някоя мама е пробвала. На разни места им казали без други течности освен Ам/кърма на бебето, явно и такива неща има... ваничката им е със стикер и надпис да не се оставя без родителски надзор бебето.

Аз имам една лъжица за мен е удобна за бебе тип ЗВБ, защото е дебела и къса, в комплекта ми 2 купички с капак е, отгоре лъчичката, малката се справя много добре с нея, вече даже правилна посока цели и за къде да пътува лъжицата Joy е пълна още не стига до устата, ама тя няма 9м още, та съм доволна как се справя. Нз какви са тези с дупка за пюре ще разгледам. Аз имам термо лъжици 4бр от бебеманията тази година 3 за от 4м с тях давах в началото капки, вит Ц . и тази малката късата. Виж за столче за хранене аз съм с 2 ръце за икейското. Само ще му поръчам степенка сега, за да и е по комфортно на крачетата (да не висят) .

Моята покупка топ е Ергобейбито, кошарата, лятната количка.

# 389
Milena, тези предупреждения не са само в чужбина. На всяка играчка е обозначено за каква възраст е, да не се оставя без надзор и т.н.
На ваната не съм обърнала внимание дали пише, сигурно да, но на басейна със сигурност пише. Много хора не осъзнават, че дете може да се удави в 2см вода и си оставят децата сами в коритото. Предполагам, че производителите за задължени и се засттаховат с тези инструкции.
Като чета и тук в България някои майки имат нужда да им се каже без други течности, във фб групите често се срещат такива, които дават кисело мляко на новородени, защото АМ било скъпо или пълно с химии. Или мед на биберон, щото е полезен. Сигурно и на меда трябва да се сложи указание да не се дава на малки деца, заради риск от ботулизъм, понеже повечето майки дори не са го чували.

Ето и снимка на нашата вана, предполагам, че на всички го има.

Общи условия

Активация на акаунт