Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 513
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
А какво бихте сложили в графа "напълно излишно/съжалявам, че го купих"?

# 361
Много в относително. За някой най-излишното може да е било най-полезното за друг. При мен ерго раницата беше напълно излишна, но при много други хора е била супер използвана. За който кърми стерилизаторът е излишен, за мен си беше незаменим.  И т.н. Аз каквото не ползвах съм го подарявала веднага, така че не съжалявам за нищо купено

# 362
  • до най-прекрасния мъж
Купички купих комплект стъклени на Миниленд с термочантичка. Причината е, че ние пътуваме постоянно и ми трябва нещо преносимо с качествен капак. Тези са с капак с вакуум. Първа лъжичка взех една силиконова на Акуку, но подобни има и на други марки. Като поотрасна малко, започнах да давам паралелно със силиконовата и една пластмасова, подарък от Хип. Сега, като минахме на кухня, й взех комплект виличка и лъжичка на Канпол в кутийка. Лъжичката е дълбока и става за супи, а и тя вече е голяма и й е ОК.
Лигавник купих силиконов като за начало. Изобщо не ми беше удобен, докато малката не поотрасна. Сега си го ползваме. Взех още 2 тип мантичка, но без ръкави и после и с ръкави, но ръкавите изобщо не ги ползваме, не са ни удобни. Меките са ми много по-удобни от силиконовия, но пък си искат редовно пране. Силиконовият си го нося за из път, защото е по-лесно да го почистя.
Биберон за плодове не се прие при нас. От около 7 м й даваме парченца сварени зеленчуци или мек плод. За мен това е по-добрият вариант, защото после по-лесно свикна с общата храна.
Излишни ми бяха: активна гимнастика, уред за пюрета, един воден дюшек за игра с рибки вътре, килимче за игра тип пъзел, слинг. Но и аз не купувам "модерни" неща. 99 % са напълно излишни.
Али, само книжки с много дебели страници оцеляват вкъщи. Вчера вадих хартия от устата от едно списание, което не само накъса, ами и накрая налапа.

# 363
А какво бихте сложили в графа "напълно излишно/съжалявам, че го купих"?

Добър въпрос, който вълнува и мен. В момента имам чувството, че списъците с покупки за бебето са станали километрични и ще се заринем с какви ли не неща, които не от първа необходимост, и минималистът в мен вече изпада в паника.

# 364
Не знаеш какво ще ти потрябва, докато не се роди бебето.
С каката активно ползвах помпа за кърма, стерилизатор, шезлонг, ергономична раница.
С малкия помпа ползвах броени пъти, ако я нямах изобщо нямаше да я купя. Той не е хранен от шише, само вода му давах иза едно шише изобщо не извадих стерилизатора. Купих електрическа люлка, с идеята, че ще е като сестра си с която много я ползвахме. Така си остана с 3 ползвания. Имам ергономична раница ама само веднъж я ползвах, да сляза до магазина.
С дъщеря ми сменях много дрехи, защото постоянно връщаше по- малко. Сина ми изобщо не повръщаше и можеше 3 дена да го изкарам с един чифт.
Аз използвам твърд поовивалник, обаче пък има хора, които предпочитат на спалнята или на земята да сменят памперси.
Помислете на вас какво ще ви е удобно, някои неща ги оставете за купуване след раждането, особено щом не сте сигурни дали ще ви трябва.

# 365
И пак да вметна, че някои неща като шезлонг, слинг и гимнастика могат да се наемат, за да се види дали малкия човек одобрява Simple Smile

# 366
На мен покупките за моето още са ми много далечни, но трябва да избирам подарък за бебе на 2 месеца - момченце. Какво би било подходящо за тази възраст? Като цяло май на тази възраст нищо особено не им трябва. Или изпускам нещо?

# 367
Според мен може да вземете нещо, което ще се използва след няколко месеца. Вероятно сега си има всичко необходимо.
Активна гимнастика има ли? Въртележка за кошара? Ако не, някаква играчка, мека или дрънкалка.

# 368
Зависи какъв е бюджета ти, питай майката. Албум за снимки, кутия за скъпоценности, активна гимнастика, играчка за количката, меки и шумулкащи книжки. Има едни меки кубчета, които стават и за въкане и за редене на кула Grinning Ако имаш по- голям бюджет има много интересни монтесори играчки, които са по- скъпи, ама си е инвестиция, че дълго време могат да се ползват и са дървени.

# 369
Албум не бих взела като знам аз колко съм капризна. Иначе всичко си имат. Единственото голямо условие е да не са дрехи, защото са затрупани с няколко размера напред.
Мислех точно за нещо, което да може да се лапа, защото май следващото, което идва, са зъбите. Ще разгледам какво се предлага на пазара.

# 370
Има гризалка 'жирафчето Софи', аз на моите приятелки с малки бебета такива подарявах. Както и много готини играчки на tiny love, които пеят или вибрират и са около 20-30лв

# 371
И аз щях да предложа Софи, но не се знае дали нямат.
Имам две познати с общо три дечица, които обожават Софи, но друга позната уикенда каза да не си давам парите за глупости, защото нейните и двете не са я отразили Joy Та още един довод за това как нещо безценно за един е безполезно за друг Simple Smile

А тези, които имате Софи - как я почиствате? Нали уж не се мие и стерилизира, ама... Само с кърпичка? Confused Едната мацка си го мие и стерилизира, но съм гледала един куп мухлясали снимки, та знам ли.

Иии като стана дума за чистене - с какви препарати чистите в банята? А и не само. Че все пак малкото ще стъпва в мивката при миене/къпане, а не мисля, че е ок да мирише на белина например.

# 372
Избрах си една играчка на Монтесори. Благодаря ви!

# 373
Жирафчето и Фан-фан ги мия, като гледам да запуша с пръст дупката.
Препарати си ползвам както и преди. Не чистя, докато бебето е в банята. Не смятам, че ще му стане нещо от това, че преди два часа съм мила в мивката, а сега ще трябва да стъпи вътре.

# 374
Нашата София си я миех и не знам дали заради това или по друга причина, но се развали. И сега даже не знам защо я пазя, беше на дъното на коша с играчки и днес заминава в боклука.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт