Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 399
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
По принцип стерилизаторът не е правилно да се нарича стерилизатор 😊. Това е дезинфекция, ако изобщо достига 100 градуса, което се предполага, че трябва да е така. За стерилизация може да говорим при минимум 121 градуса, а за медицински изделия 134 - казвам го като медицинско лице. Така че всякакви неща от сорта - стерилни 24 часа, ако не се отваря капака … не са верни. Като цяло тук изобщо не говорим за стерилност, а просто за една идея по-сериозно почистване от това с гъба и бебешки препарат и то най-вече заради бактерии евентуално от млякото.

# 496
  • София/Севлиево
Аз още стерилизирам в микровълновата.Ползвам 3 шишета за 3 вечери и като се изредят ги слагам за 10 минути в стерилизатора.Знам че не е съвсем стерилно,и че вече няма нужда,но за мое успокоение го правя...

# 497
Момичета, който има опит може ли да препоръча нагревател за бутилки, който да пасва с шишета от различни марки? Ходих в един магазин днес и девойката изобщо не успя да ме насочи, разглоби един на кенгуру, който видимо не пасваше на бутилки на NUK и даже не успя да ми каже къде се слага водата. Извинявайте за дългия пост

# 498
  • до най-прекрасния мъж
Томи типи ползвам, широчък е, става за техни бутилки, за тези на Авент и Мам, предполагам и за всички останали марки ще пасне. Елементарен е за ползване. Ето такъв е:

# 499
Здравейте, мислех да не бързам с помпа за кърма, но видях този комплелт, а и снощи слушах една лекция и се чудя дали да не го взема. Има ли доволни?

И да попитам още нещо. Има ли мами, които използват маслото на Икаров за бебенца? Аз използвам тяхното срещу стрий и съм много доволна, видях, че имат и за бебенца и се чудех дали да не взема.

# 500
За масаж на бебето с каката в крайна сметка използвах мляко на Биодерма и Юриаж, защото олиата и маслата и идваха много тежки.

# 501
Ръчната помпа на Авент е добра, аз съм доволна. Ако не смятате да съхранявате кърма, останалите атрибути като контейнери са ви излишни. Аз не съм хранила с шише, помпата ползвах за личен комфорт при пренапрежение. За мен тази ръчна помпа е по-добра от ръчната на Медела. Имам и двете.

# 502
Не бих мазала бебе с лавандула.

# 503
  • София/Севлиево
Не бих мазала бебе с лавандула.
Защо?Баткото го изгледах точно с козметика,която във всеки продукт имаше лавандула.Не е имал проблеми и като цяло бе много спокойно бебе ?(за разлика от малкия бяс Simple Smile )

# 504
qni_973, на мен ръчната помпа ми беше крайно безполезна за разлика от електрическата, която не бих заменила. Ако не се налага да я използвате често може и ръчната да ви свърши работа. Контейнерите не са безполезни - могат да влязат в употреба освен за кърма, така и за пренасяне/съхранение на адаптирано мляко, каши, пюрета и др. Колкото до олиото според мен е на принципа на проба-грешка в завимост от индивидуалните особености на кожата на вашето бебенце. Ако е пролетно/лято бебе все пак може да му дойде тежко олиото, бих заменила с емолиентен лосион.

# 505
Здравейте,ползвате ли овлажнирел тези които се отоплявате на климатик? От както сме го пуснали много ми се запушва носа нощем и подозирам че и за бебето ще е проблем ,та търся отзиви за модел и като цяло как се справяте.

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 07:44 от Виктория Станева 718471

# 506
Аз ползвам овлажнител почти целогодишно, много по- спокойно спим. Гледай да е по- тих, да има проценти за регулиране на влажността и таймер. Поне за мен това е важно. Тези малките, тип дифузер, никаква работа не вършат.

# 507
Бъги, вие с какъв сте

# 508
На philips е, обаче не съм вкъщи да видя точния модел, а не го помня.

# 509
Здравейте, търся да избера стерилизатор. Трябва ми втори за село, защото ми омръзна да пренасям цялата къща. Имам стерилизатор Cleo на KikaBoo, но искам да взема друг, защото на този в горното отделение не мога да сложа бибите на шишетата, малка е височината.

Общи условия

Активация на акаунт