Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 426
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Както писа mexicana___ люлката е проба-грешка.
Аз имах люлка на Фишер (за по-големи деца), седнало положение. Синът ми много я харесваше, но я ползвах кратко. Дундьото натежа и люлката скърцаше Joy

# 481
По препоръка от темата, купих Prima Pappa follow me, много добре изглежда, сега тръгнах да свалям тапицерията,за да я изпера, но реално в долната част където е коланът между крачетата не виждам как да се свали? Аз ли нещо недовиждам или тряжва да се разглоби. А коланите, успяхте ли да ги откачите и изперете?

# 482
mexicana___, каква е тапицерията? Ние сме с Peg Perego Siesta с еко кожа и тапицерията я почиствам основно с вода, гъбичка и препарат.

# 483
Wonder Grey, аз исках да я изпера преди първото ползване, но нещо не виждам как ще я изкарам през коланчето.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 19:08 от mexicana___

# 484
Абсолютно всичко се сваля от стола.
Тапицерията и в пералнята я пускам даже.

# 485
По препоръка от темата, купих Prima Pappa follow me, много добре изглежда, сега тръгнах да свалям тапицерията,за да я изпера, но реално в долната част където е коланът между крачетата не виждам как да се свали? Аз ли нещо недовиждам или тряжва да се разглоби. А коланите, успяхте ли да ги откачите и изперете?

Погледни отдолу - маха се по същия начин както горните колани. Само тези през кръста се свалят по-кофти, защото трябва отвертка.

Абсолютно всичко се сваля от стола.
Тапицерията и в пералнята я пускам даже.

Wonder или обикновената серия? И на каква програма?
Аз я обливам с душа. 😅

# 486
Момичета, имам въпрос за стерилизатора на Лорели, ако някоя от вас го ползва. Понеже след няколко дни ми предстои раждане и стерилизирах вчера каквото ще ми трябва - помпа, биберон, едно шише. И ми се струва, че нещо не нагрява много и не съм убедена, че вдига достатъчна температура ( нов е ). Направи ми впечатление, а сега като говорих с една приятелка и тя като каза, че трябва да не мога да пипна нещата от стерилизатора при отваряне - изобщо не са толкова горещи. Също аз много държах да е с опция сушене и това беше и причината да взема този на Лорели - ами при положение, че стерилизацията е 10 мин и 40 минути сушене … не бяха сухи всички неща. Да, бях го напълнила доста, но 40 минути не са малко. Просто искам мнение, ако случайно не трябва да е така - той е в гаранция. Може и да е нормално, но не знам и затова питам. Благодаря ❤

# 487
SunshineSt, нямам отзиви за конкретния стерилизатор, но ако има функция изсушаване не виждам как ще са горещи нещата до такава степен. При мен не са, използвам на Philips Avent . Ако е бил препълнен, според мен е нормално да не бъдат сухи нещата, случвало ми се е. Дозирайте точно водата, сложете по-малко шишета и вижте какви са резултатите. Възможно е и водата при вас да е твърда, опитайте с друга или дестилирана.

# 488
Нещата в стерилизатора са стерилни до 24ч след стерилизиране при неотваряне на капака. Няма смисъл да го използвате дни преди да родите. Когато са стерилизирани шишетата ги завийте и затворете с капака, ако ги вадите от уреда, за да са стерилни вътре.

# 489
Тези, които стерилизирате в тенджера как процедирате после? Аз мисля да не бързам със стерилизатор, живот и здраве като родя, ако се наложи ще вземем ама не мисля от сега да затварям пари. След като се стерилизира в кутия ли да се държи или направо влажно да се ползва? Тъпи въпроси ама като не знам..
И каква вода давате, към тези които дават вода?

# 490
  • до най-прекрасния мъж
Като беше новородена, докъм 6 м стерилизирах, сглобявах шишетата и съхранявах в чиста пластмасова кутия с капак. Стерилизаторът ми нямаше функция сушене. Спрях да стерилизирам на 10 м и сега само мия, сглобявам и държа шишетата на рафт в кухнята.
Вода за пиене давах Бебелан, а вече Девин розов етикет. За млякото кипвам отново Девин розов етикет, но не заради това, че искам да е преварена водата, а я държа в термос и имам винаги гореща вода. Разреждам със студена от бутилката директно.

# 491
Когато стане дума за стерилизиране е полезно да се знае, че целта не е бебето да живее в стерилна среда или да пие от стерилни шишета. Стерилизаторът се ползва, за да се убият при висока температура бактериите - стане ли това, независимо дали в тенджера или в специален уред, няма проблем, че не са стерилни като операционна. Стерилността приключва, когато отворите уреда. Така или иначе предполагам, че не си дезинфекцирате ръцете всеки път преди да приготвите мляко/цедите, а само ги миете.
Първото стерилизиране се прави заради т. нар. промишлен отпадък.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 16:45 от Welt

# 492
Ще стерилизирам шишета/лъжички/купички до 12 месеца, каквито са препоръките на NHS. Всеки сам си преценява, аз така съм си решила да следвам препоръките. Да, не си дезинфекцирам ръцете всеки път, когато приготвям мляко, но и не пипам с тях биберона/лъжичката в частта, която бебето слага в устата си. Храната приготвям в бебешки уред, а го измивам с отделна гъбичка за съдове и с бебешки препарат.

# 493
Аз стерилизирах до 11 месеца заради евентуални бактерии от млякото. Вече детето пие само 1-2 пъти дневно мляко и имам възможност да измия шишетата веднага след използването, та не се притеснявам толкова. Но пролетта и особено лятото като сме били по цял ден навън и понякога е нямало къде да измия шишето, то така се е вмирисвало, че нямаше как да не го пусна и в стерилизатора. Ръцете си ги мия винаги преди да приготвя мляко или да почна да го храня с лъжица. От всичкото това миене на ръце и шишета вече цяла година, имам чувството че ще ми падне кожата
П.с. Между другото самите шишета и биберони се сменят на няколко месеца (от 4 до 6), независимо дали стерилизирате или не

# 494
  • до най-прекрасния мъж
Лъжички и купички никога не съм стерилизирала. Купих стъклени купички и ги мия веднага след хранене. Много съм доволна, топля й в тях храната на водна баня. По принцип съм твърдо против микровълнова за бебе. Лъжичките така или иначе се сменят често, защото се минава на друг размер.

Общи условия

Активация на акаунт