Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 432
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
bluewaves, за коша за новородено използвах чаршафчета с ластик на Mamas & Papas. Имат богат избор от размери и намерих такива с точния размер на матрачето. Много ми бяха удобни и ги препоръчвам. Освен тях използваме чувалче за количка от производителя на количката.

# 466
В търсене съм на резервна кошарка, която детето ще ползва за игра  и ние  за път.  Имате ли впечатление от някои конкретни модели, както и сгъваеми матраци?

# 467
  • до най-прекрасния мъж
Чиполино Мерида, със сваляща се преграда е. Много ми е полезно за долното ниво, защото мога да я погаля, докато лежа до нея, когато заспива.

# 468
И нашата е такава - Чиполино Мерида. Две нива (ако някога искаш да я ползваш за новородено), свалящата се преграда наистина е удобна, защото моето дете още има едно хранене през нощта и лесно му давам. Освен това на свалящата преграда се научи да се изправя.

# 469
Момичета, в чудене съм за тези гнезда.
Излизат ми разни реклами на магазини, които шият гнезда с цени 60-80лв, а cotton hug-a са 200лв. Не е проблема в парите, просто се чудя каква е голямата разлика между тях и дали ще можем в бъдеще да го използваме за второ детенце или ще е опасно заради възможни деформации от спане? И като цяло изобщо използвали ли сте ги? Ние взехме активна гимнастика, чиято основа е пак възглавничка с борд, но е кръгла, общо взето нищо общо, но все пак Grinning

И друг въпрос - и люлка не сме взели по същата причина - дали ще се ползва. Питах колежка с 4moms и каза, че 3 пъти я ползвали, просто на нейното дете не ѝ харесвало и просто се чудя какво всъщност би ни улеснило ежедневието в бъдеще и кое ще седи в кашони само.

В 9месец съм и само тези двете неща не съм купила от всичко друго, което дори смятам, че имам и в излишък откакто се хванах да прочета и тази тема Grinning

Много ви благодаря предварително! Heart

# 470
Момичета, в чудене съм за тези гнезда.
Излизат ми разни реклами на магазини, които шият гнезда с цени 60-80лв, а cotton hug-a са 200лв. Не е проблема в парите, просто се чудя каква е голямата разлика между тях и дали ще можем в бъдеще да го използваме за второ детенце или ще е опасно заради възможни деформации от спане? И като цяло изобщо използвали ли сте ги? Ние взехме активна гимнастика, чиято основа е пак възглавничка с борд, но е кръгла, общо взето нищо общо, но все пак Grinning

И друг въпрос - и люлка не сме взели по същата причина - дали ще се ползва. Питах колежка с 4moms и каза, че 3 пъти я ползвали, просто на нейното дете не ѝ харесвало и просто се чудя какво всъщност би ни улеснило ежедневието в бъдеще и кое ще седи в кашони само.

В 9месец съм и само тези двете неща не съм купила от всичко друго, което дори смятам, че имам и в излишък откакто се хванах да прочета и тази тема Grinning

Много ви благодаря предварително! Heart

Гнездо не съм взела,не ми харесват,но люлка взех ето тази:
https://visvitalisbg.com/product/cangaroo-elektricheska-lyulka-ari-siv
Мисля,че ще ми е по-полезна.

# 471
Писала съм и преди - гнездото го ползвахме много, точно cotton hug беше. Просто бебето ми имаше зверски колики и само в гнездото спеше спокойно, явно обичаше да му е сгушено. Тук други майки са го заклеймявали, може, но аз си го препоръчвам, за мен се оказа топ покупка.
Имахме и 4moms, там не е стоял кой знае колко. Не беше неговото явно. Например и някоя по-евтинс би ни свършила същата работата, а именно че съм го оставяла за 10 минутки примерно да измия шишетата

# 472
За гнездо не мога да кажа, не ползвах, но с люлката е проба -грешка. Моето дете се радваше и даже съжалих, че късно я взехме и вече почна да се върти и трудно седи в нея. Ако имате възможност вземете на заем и пробвайте.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 22:56 от mexicana___

# 473
За люлка - може да погледнеш такива под наем и да прецениш дали се харесва на детето. Или да вземеш от познати, ако е опция. Има деца, които обожават, има деца, които отказват.

За гнездо - от значение е основата. Ако основата е буквално нищо и никакво парче плат с малко вата то тогава няма какво да му се деформира. Но такова може да се пробва и ако имате налична възглавница за бременни. Или просто да сложите обикновени възглавници около детето (под наблюдение!) И да видите дали предпочита да се сгушено или не.
Вече тези, които са със стабилна основа, даже извивки, под ъгъл и т.н. се ползват в случаи на тежки колики например и бих инвестирала, ако детето има нужда. Да я купя само, за да я купя - едва ли.

# 474
Аз това с възглавниците не бих го направила с малко бебе, дори под наблюдение. Възглавница за кърмене - може би, но с такива, на които се спи - не. Както сама каза жената, по разни страници шият за малко пари - по-добре такова да се вземе. Има и друга опция. Такъв мек предпазител се прави във формата на кръг и се слага просто една пелена или леко одеало отгоре му, пак е по-добре

# 475
  • au bout du monde
Само люлка съм ползвала. При нас се ползваше с месеци.

# 476
Иха, към 700 лв за люлка 😮
С първото дете ни бяха подарили люлка, със сигурност някаква стандартна, не този космически уред. Стоеше в нея след 3тия месец, но предимно заемаше място в стаята, не мога да кажа, че сме я ползвали активно. Гнездо и с двете деца не съм имала.
Моя близка имаше много проблемно бебе, което доста ревеше, изпадаше в някакви кризи и посинявания от рев, общо взето почти 24 часа го държаха в люлката, защото откриха, че там се чувства ок.
Според мен вижте как са нещата, дали ви "липсва" люлка и тогава инвестирайте подобна сума. Ако бебчето е от повръщащите например, абсурд да го клатушка такова нещо.

# 477
Тъй като бебето ми е Майско, изкарахме цялото лято навън в количката и нямаше време да разбера за какво се ползват гнездата така да се каже. Близка ми даде една възглавница тип гнездо - два пъти за по 10 Мин е стояло там бебето, не бе нашето. Активната гимнастика и шезлонга също не бяха атрактивни, въпреки че си мислех обратното, но пък люлката ( има опция да е в легнало и седнало положение) се разбихме да ползваме вкъщи. Обаче бебето ми нито имаше рефлукс, нито повръщаше, което има значение

# 478
С първото бебе използвах много шезлонг/люлка. С второто, заблудена от първото, реших че ще инвестирам в електрическа люлка. Ами стои си чисто ново, използвахме я 2-3 пъти. Под използвахме, сложих го и веднага почваше да реве.
Активната гимнастика използвах много и с двамата. Гнездо ме съм купувала, не мога да дам мнение там. Ама пак е проба/грешка. Може и да се хареса, може и да не се хареса.

# 479
Люлката mamaRoo 4Mums ни беше подарък, За новородено бебенце има страхотна подложка, закупува се допълнително. Нашият бебчо я обожаваше. Успокояваше го, гледаше топките и се смееше с глас понякога. След като започна да сяда я подарихме и имам отзиви от майката, че нейният син я харесва и се използва всеки ден. Но както са писали момичетата, възможно е вашето бебе да не я хареса, явно има такива случаи. Правя едно уточнение - никога не съм оставяла бебо да спи в люлката, за мен тази позиция не е оптимална за бебешки сън, и също така не съм го оставяла в нея за продължителни периоди от време наведнъж.

Пропуснах въпроса за сгъваеми кошара и матрак - доволна съм от KinderKraft JOY (всичко е в една част, разгъва се и се сглобява с една ръка) със сгъваем матрак Candide с бамбуково покритие (сгъва се на две, а не на три части). Сгъваемата кошара на AeroMoov се оказа много лош избор - за игра става, но за сън не мисля - матрачето е тънко като списание и меко като памук. Има вариант за закупуване и поставяне на втори матрак на AeroMoov, не съм пробвала.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 10:31 от mumbear

Общи условия

Активация на акаунт