Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 440
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
И ние се кърмехме и въпреки това никога не съм оставяла бебо при мен в леглото от страх, че не е безопасно за него. Точно с тази цел и през деня, и през нощта ставах да го кърмя в кресло с надеждата да не заспя (и пак за съжаление задрямвах понякога от преумора и недоспиване). Будеше се понякога, когато го оставях в дървената кошара, но не мисля, че е заради самата нея. След време свикна и нямаше проблем. С next to me нямам опит, сигурно има своите предимства.

# 451
Здравейте момичета, какво ви съдържа бебешката аптечка? Спирт, стерилни марли и т н . Ще съм мн благодарна да споделите. И съвът за аспиратор за нос ако може
 Благодаря Hug

# 452
Karina-88, по спомен бях се запасила със спирт 90% и 70% за пъпчето в началото и след това, стерилни марли, физиологичен разтвор за очичките и Стеримар за нослето. Аспиратори изпробвахме различни, но най-доволни бяхме от този за прахосмукачка. Имах известни притеснения да го използвам в началото, но само той беше достатъчно ефективен за премахване на секретите.

# 453
  • au bout du monde
На мен не ми бяха нужни такива неща и двата пъти. Аспиратор при новородено не е хубаво да се ползва.

# 454
La Libellule, а с какво третирахте пъпчето, почиствахте очите на бебето? За аспиратора е възможно, а от каква възраст може? В нашия случай бебо беше на 2 месеца и ни беше препоръчан от неонатолог.

# 455
  • au bout du monde
La Libellule, а с какво третирахте пъпчето, почиствахте очите на бебето?

Нищо не съм слагала на пъпчето. От болницата така ми казаха. След няколко дни сам си падна.
Очите не съм почиствала с нищо специално.

За аспиратор не знам. Нослетата са им мн малки и лигавицата мн нежна.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 00:59 от La Libellule

# 456
Пъпчето се почиства със спирт 90-95 градуса докато падне със стерилна марля. След като падне раничката се обработва със спирт 70 градуса и стерилна марля до затваряне.

За очите  физиологичен разтвор и отново стерилни марли.

За аспиратора- да не е препоръчителен за малки бебенца, защото пресушава лигавицата и тя почва да произвежда все повече  и повече секрети. Ако детето е здраво е достатъчно няколко капки физиологичен разтвор и ако има някакво секретче се обира с клечка за уши с ограниитвл, когато е в ноздричката. Обикновено с чесото кихане, бебетата сами си почистват нослетата.

# 457
Термометър е добре да имате и също Панадол/Нурофен. До почти две годишна възраст нямах нищо друго вкъщи, но след две боледувания вече имам и лекарства за повръщане, диария, свещички и капки за температура.

# 458
Очички не съм чистила. За нослето няколко капки физиологичен разтвор след баня, обръщате по корем и обикновено се излива и вади лесно. Аспиратор ползвам само при заболяване, не и за ежедневно почистване.
Препоръчвам дозички физиологичен разтвор при нужда да се почистят очите. На дъщеря ми беше влязла някаква мигли. Много я дразнеше, а не излизаше. Накапах обилно с разтвор и драмата приключи.
Задължително термометър и Панадол/ Нурофен/ свещички. Обикновено температура се вдига през ноща.
От там на нататък ще гледате от какво имате нужда.

# 459
Здравейте момичета, какво ви съдържа бебешката аптечка? Спирт, стерилни марли и т н . Ще съм мн благодарна да споделите. И съвът за аспиратор за нос ако може
 Благодаря Hug
Термометър, температуропонищаващо (сироп и свещички) , свещички против повръщане, прахчета против диария, прахчета с електролити, Арнигел (при удар), Фенистил за мазане и капки, Стеримар бебе, аспиратор за нос, Окуфлаш капки.

# 460
Какво е необходимо за количката като текстил? Обмислям скоро да започнем разходките навън, но не съм взимала чаршафчета и т.н., защото нямам идея… Какви препоръки ще ми дадете?

# 461
На матрака слагах бархетна пелена, не съм купувала специални чаршафи. Нея и одеяло ползвах, нищо друго.

# 462
С коша за новородено, постилах отдолу пелена или калъфка за възглавница от комплекта за кошара. За завивка лятото или нищо или муселин, зимата беше с ескимос и покривалото на самия кош, което беше термо и се закопчава с цип.
За следящия кош в студени дни термочувал, в топли, нищо, дрехите с които е.

# 463
  • София/Севлиево
Аз купих зимен комплект за количка,състоеше се от малко олекотено юрганче(подобно на пелената за изписване), много малка и тънка възглавничка и подплатена постелчица,която ползвах докато не почнах да слагам коланите(моята количка е с един кош и от легнало минава към седнало положение като просто се завърти дръжката и бебето вече не гледа към мен, а напред).Отгоре слагах и покривалото, понякога и пелената от изписването(при нас зимата може и -20 до -30 да стане,аз при минусови температури (даже при под +10 гардуса)не съм извеждала миналата зима,за тази още не знам как ще процедирам)...

# 464
  • до най-прекрасния мъж
Предполагам бебето е родено скоро. Значи, добре облечено и отдолу може да постелите или пелена, или тънко одеалце, аз предпочитах одеалце, за да изолира от студа. Чаршафчето държи хладно по принцип. Обличах я с ромпър, суитчер и ватирано панталонче и слагах тънък ескимос, първо плюшен, после шушляков олекотен. На главата тънка шапка и качулката на ескимоса. Отгоре с покривалото на количката. Моята не беше много закътана и пак не е имало проблем. Но и аз не съм я извеждала в лошо време. Като я преместих в лятната количка, беше на 3+++ в края на март. Обличах я според времето, слагах покривалото за крачетата и отдолу едно тънко одеалце, ако е по-хладно. Лятото нищо не съм слагала. Сега имаме подложка с мемори отдолу и покривалото за крачета. Но тя е голяма вече и е добре облечена и обута. Нямам идея за по-големи студове дали няма да е подходящ зимен чувал и дали ще го търпи вече на 1 г.

Общи условия

Активация на акаунт