Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 304
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
На мен ми потрябва да ми даде изравнителен болничен, при все че детето беше още в болница, така че си е добре да си си уредил нещата, когато вече наближи времето за раждане

# 676
Моята педиатърка казва, че за 30 години не е видяла премръзнало бебе, само претоплени. Супер си е чувалчето, ако спазвате препоръчаните градуси няма да имате проблем.

# 677
Дори и да ви запишат някъде чак след първия месец, платете си, ако трябва за консултация на две седмици и месец, за да проследите теглото. Освен ако нямате везна вкъщи, разбира се. Важно е да се види как наддава бебето. По принцип ви се полагат един или два прегледа през първите 30 дни в неонаталогичното отделение, поне в държавните болници. На нас обаче директно ни казаха, че те го пишат в епикризата, ама ние да си ходим при педиатъра, ако има нещо. Въпреки това, през първия месец в случай на спешност, може да отидете там.

# 678
Можете да проверите дали има акушерки, които правят посещения срещу заплащане. Малката ми дъщеря се роди докато Ковид пандемията не беше отменена, съответно лекарката отказа домашно посещение. И заплатих в една клиника, където предлагат посещения от акушерка.
В деня на изписването бебето си минава преглед в болницата и вие получавате насоки. До 2 седмици може да ви посети акушерка или лекар срещу заплащане. Честно казано ако бебето е доносено и няма здравословни проблеми, посещението на акушерка е напълно достатъчно. Наглежда как е пъпчето, дава общи насоки. Аз нямах никакви притеснения за наддаването, видимо си личеше, че наддвада. Така или иначе след като записва след 1 месец, на месеца вече ще има преглед.

# 679
Относно педиатрите, ако звъните по телефона, пробвайте и двамата с мъжът ви. Life hack. Педиатърката, при която сме в момента ми отказа на мен, малко по-късно ММ звънна и при него пък се съгласи 😅 Нямам обяснение защо, но се получи.

И ние имаме зимен чувал на Angel baby, имаме и зимен на Кикабо, който по етикет дори е 3.3тог. Как успявате да държите бебоците настрани в тия чували? Моята много шава и едвам в одеало успяваме поне за малко да спи настрани, пък с чувалите пробвахме ама не става нито да се подпре нещо зад нея (реве много), нито някак чувала да се сгъне. Дайте някоя друга идея 😃

# 680
Аз взех на Angel baby чувалчета, перфектни са за сега. И аз се притеснявах да не са тъпки. Слагам го да спи с боди с къс ръкав и ромпър. Около 22 градуса е в стаята.
Belle, защо настрани? По гръбче да си спи. Според това което четох, препоръчват по гръб, за да са отворени дихателните пътища.

# 681
Не се подпира бебето настрани. Спи по гръб, за да диша добре и за да не се деформират ставите. То самото ви показва, че трябва по гръб, недейте насила подпира. Това са отживелици. Дори да тръгне да повръща, бебето извърта глава и всичко е наред. Подпряно има опасност да се захлупи настрани и да не може да извърти глава. Дори в самите упътвания на чували ясно пише бебето да е по гръб и защо.

# 682
В болницата още ми казаха да е настрани особено заради главичката и ние главно се опитвахме, но пък рядко ни се получаваше. Няма да я мъчим повече.
Благодаря ви за съветите. ❤

# 683
  • София
Аз д малко по-различно питане. Спряхте ли се на конкретен педиатър/личен лекар, при когото ще запишете вашите  бебенца?
Видяхте ли се с него на живо или оставяте това след раждането?
Аз имам препоръка за еди вече и мисля  да звънна тези дни дали ще иска да запише бебенцето.

Аз доста време търсих, звънях, с 300 зора намерих педиатър, вбера ходих да се видя с нея, разбрахме се да направи изключение, тъй като не записва нови пациенти и за мое щастие си допаднахме като отидох да се запознаем.
Определено ще ви е спокойно да имате вече избран, малко трудно се намира, ноо трябва да сме упорити. Relaxed

# 684
Аз също се чух по телефона предварително с предиатъра, да ме има предвид.

Благодаря за мненията за чувалчетата! Аз доколкото съм чела, правилната поза е по гръбче, на твърд матрак. Само да ви попитам - тялото не го въртим, а главичката съвсем леко на всеки сън - един път на едната страна, другият път - на другата, нали така?

# 685
  • София
Аз също се чух по телефона предварително с предиатъра, да ме има предвид.

Благодаря за мненията за чувалчетата! Аз доколкото съм чела, правилната поза е по гръбче, на твърд матрак. Само да ви попитам - тялото не го въртим, а главичката съвсем леко на всеки сън - един път на едната страна, другият път - на другата, нали така?

Аз онди ден слушах лекция за съня и там казваха, по гръбче...ама за главата сякаш не споменаха. Просто ще питам и в болницата и педиатърката като дойде, все пак хиляди бебета са минали през тях, няма да сме първите с тези въпроси. Grinning

# 686
Много мъка с тия педиатри честно Cry
Педиатърката я избрахме обаче за да е при нея,трябва детето да има ЛЛ,който да издава направления за педиатър. А да намериш ЛЛ който не е педиатър се оказа мисия невъзможна. Мога и при моята ЛЛ да го запиша но ми е много далеч затова се дърпам. Честно казано имам 2седмици и не съм решила какво да правя.

# 687
Ако можеш да се свържеш с лл по телефон/viber/messenger е най- добре. Аз от нашата не съм най- доволна, обаче поне лесно се свързвам с нея. Сега дъщеря ми като е на градина и ми трябват разни бележки, само пиша какво ми трябва и отивам да взема, не чакам много. Отделно за направления пак и пиша и отивам да взема.

# 688
  • до най-прекрасния мъж
И ние го играхме през декември. ММ и по телефона пробва, и аз звънях, и на място ходи. Жив късмет изкарахме с нашата. Препоръчах я после на момиче от форума, но й е отказала. Тя и при мен трудно се съгласи, но й обясних, че са ни отказали и съм в безизходица. А бебето не искаше нито да яде, нито да спи по това време, само ревеше. Не ме питайте как ставах и лягах, докато не я прегледа.
За прегледите в болницата, пълен отбий номер. Даже за втория не успяхме да запишем час, всичко беше фул в деня, в който обявиха графика на лекарите. А аз исках при конкретен лекар и докато се чудя дали да запиша при друг, бяха заели всички часове с месец напред. В общи линии нищо особено не ни каза, даже се притеснихме повече, защото беше наддала много малко, а адекватен съвет не получихме. Водихме я в две частни клиники, отпред деца с по 40 градуса Т и кръгом. Лудост е бебе на 10-15 дни да се носи насам-натам по клиники. Радева е дала добър съвет с домашно посещение, това е най-адекватното решение, стига да има при вас кой да го предлага като вариант.

# 689
Нашата дойде у нас, когато бебето се прибра. Като ходим на консултации има отделна стаята, не чакаме пред кабинета, където чакат болните деца за преглед. Прави ми впечатление, че в по-големите градове е много тегаво и да намериш читав педиатър, и да ти е удобно после да го посещаваш по различните причини (не само по болест)

Общи условия

Активация на акаунт