Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 322
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Дезинфекцирах всичко, което беше възможно, с памучни тампони и спирт. Бебешки препарати в толкова ранна възраст не посмях да използвам, четката за коса измих с вряла вода и бебешки сапун.

# 661
Как доста време ще мине до първото рязане? Какво правите ноктите им преди това? Аз още първия ден като се прибрахме от болницата рязах нокти, на 2-те деца.
Аз също няколко дни след прибирането ги отрязах с нокторезачка и сега го правя около веднъж седмично. Междувременно, просто ги пиля от време на време, за да не са остри.

# 662
В самото начало нокътчетата са меки, и ако започнеш със нокторезачка веднага стават остри. Поне така ми обясниха в болницата. Първите няколко дни беше с ръкавички, после нокътчетата се късаха супер лесно. Сега вече на всеки 5-6 дена режа защото иначе е шоу с драсканици

# 663
Моята се роди с много дълги нокти, на термин. Мъчех я с ръкавички в болницата. Една приятелка направо ги изрязала в родилното, та този път и аз съм подготвила нокторезачката в багажа. За мен тия ръкавички са супер неудобни, ако мога да мина без най-добре.

# 664
  • Вестерос
Бебето ми е на 45 дни, още мога да ѝ ги махам без нокторезачка или ножица, като се зачекнат леко и могат да се махнат и с пръст внимателно.

# 665
Момичетата, които са с чувалчето на Angel baby - поръчах две, изглеждат ми добре, но ми се струват леко тънки (поръчах зимните). И при вас ли са така?

Предполагам е нормално, защото го обгръща и от двете страни (но наистина е доста, доста олекотено).

# 666
Ние имаме само едно зимно, взех го да ни се намира за всеки случай, иначе детето спи с есенен, та зимното си е дебело

# 667
Моето спи с есенно-пролетния  1тог и му е добре. В стаята е около 22 градуса и 2тог ми се струва твърде много. Има си таблица за градуси в стаята,дрешки и чувалче какво е подходящо Simple Smile

# 668
2.5 тог взех, около 20 градуса мислим да е в стаята. Но просто дори той ми се струва леко тънък, не знам… Може би така трябва да е и затова исках да ви попитам. Мога да изпратя и снимка на вътрешността, но е по-тънко от олекотено юрганче.

# 669
Аз д малко по-различно питане. Спряхте ли се на конкретен педиатър/личен лекар, при когото ще запишете вашите  бебенца?
Видяхте ли се с него на живо или оставяте това след раждането?
Аз имам препоръка за еди вече и мисля  да звънна тези дни дали ще иска да запише бебенцето.

# 670
О, със сигурност ви съветвам да се чуете с него преди раждането.
Има педиатри, които не приемат нови пациенти и според е хубаво да се чуете предварително. Аз поне така постъпих, въпреки че я записах при моята лична лекарка, която ми е била и педиатър и ме познава от дете.

# 671
Здравейте, някоя мама да сподели мнение за Капките на д-р Бах, защото са доста хвалени, но дали не са прехвалиени, все пак са си скъпички? Thinking

# 672
  • до най-прекрасния мъж
Задължително си чуйте и уговорете с педиатър още преди раждането. Играх го този филм миналата година. Малко с лека ръка оставих за последния момент, но родих седмица преди определената дата за секцио. Таткото си отвися пред кабинетите и отвсякъде откази - имало бейбибум и били претрупани. Точно в най-трудните моменти нямахме педиатър, първото ни посещение беше на почти 1 месец, когато настоящата ни педиатърка се смили някак и ни взе.

# 673
Блу, успокояваш ме до някъде.
Ние също го играхме този филм, още повече, че търсихме и звъняхме баш декември, когато се сменят личните. Никой не ни отрази. За щастие личната на ММ се съгласи в крайна сметка, когато приключи прозореца, защото няколко човека се били отписали. Далече ни е, ама какво са се прави...
Но тя е казала, че при нея се записват след 1ви месец, т.е. пак ще трябва да измислим какво да правим в началото Confused

# 674
В началото на частно, но може и да не ви потрябва. Не спирайте да търсите.

Дейзи, изглеждат тънки, но пробвай да си вкараш краката вътре и постой така.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 14:41 от fillme

Общи условия

Активация на акаунт