Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 325
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
На.мен много ми течаха гърдите до четвърти месец и си купих подплънки за многократна употреба на Лансинох, от които съм много доволна.

# 646
Бамбуковият ми допадна повече, като ги сравнявах двата в магазин.
А в кой магазин сте ги виждали изложени като мостри, че сме на етап избор на матрак?

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 13:02 от Ev_

# 647
Аз оттук съм взимала и са най-бюджетни, а качеството е добро. https://proart.bg/c/%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BA%D0%B8/%D0%B4%D0%B5% … %D1%86%D0%B8/3/73
Само трябва хубаво да размекнете глината с вода. На 1м са много кашкавалени и не може да натисне хубаво ръчичка или краченце, добре е да е много мека глината.

# 648
Момичета, имам въпрос, свързан с почистване/дезинфекция. Ще ги разделя - за улеснение.

1) Как да почистя ножичка/нокторезачка за бебето? Мислех си дали да не ги пусна в стерилизатора, но не знам дали е ок. Другата опция - взела съм си дезинфекциращия препарат на Фрош и се чудя дали с него да ги пръсна. Но това достатъчно ли е или трябва да ги измия освен това?
2) Същия въпрос, но за гребена и четката. Четката е с естествен косъм, от тези мекичките - не знам дали ако я измия просто с измивен гел (бебешки) на мивката е ок или ще я разваля? Това се чудя и за гъбички за тяло (които не знам дали ще ползвам, но съм взела у нас).
3) Относно органайзерите/шкафовете, в които слагаме бебешките дрешки - ако са платови, изпирате ли ги? А при пластмасови - предполагам просто се пръска с препарата на Фрош например?

ПС Дребни въпроси са, но съм в процес на подготовка и се чудя.

# 649
  • София/Севлиево
Дори не съм се замисляла за тези дребните неща дали трябва да се чистят/дезинфекцират, преди първа употреба(съответно не съм).
Дрехите на малкия се съхраняват  в шкафовете ,които са на леглото му и в един дървен гардероб.

# 650
Ножица, нокторезачка преди първа употреба можете да почистите със спирт. Гребен евентуално да измиете с топла вода и сапун ако е пластмаса. Гребенът няма да бъде лапан или да влиза в контакт с отворена рана, за да има нужда от стерилизация.
Дрехите можете да съхранявате в стандартно почистен шкаф, както и вашите дрехи. Освен ако у вас не виреят някакви токсични микроби и бактерии, нищо не налага силна дезинфекция на гардероби и т. Н.

# 651
Супер. И аз мисля, че малко повече се вманиачих по темата. Но знаете - в този период съм, в който искам да съм максимално подготвена и всичко да е "перфектно". :Д Само са четката за коса остава само. Всъщност често ли я използвахте?

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Ножичка, нокторезачка, гребенче почистиха със спирт. Четката за коса с нищо, то и без това почти не съм я ползвала.
Органайзерите само забърсах. Така или иначе те нямат пряк допир до кожата на бебето. Легло и шкафчета забърсах с обикновена кърпа, напоена с вода. След раждането на бебето нищо вече не е стерилно, така че обикновено почистване е напълно достатъчно.

# 653
Четка и гребен позлвам след годинката, въпреки че имаше доста коса, не ми се е налагало да я сресвам. С ръка беше достатъчно да оправя косичката.

# 654
Дейзи, аз ползвам платнените органайзъри на икея. Оставих ги само да се измиришат. Ножичката със спирт както са казали. Гребен може и да не позлваш. Разни повърхности - бебешки препарат. Аз имам на френдли. Може и само с вода.

# 655
  • София/Севлиево
Аз почиствам основно само с вода,където е възможно.Всячески се старая да избягвам каквито и да е препарати,пък било то и безвредни.

# 656
  • София
Единственото, което да кажем, че дезинфекцирах е количката органайзер от ИКЕА, която си взех да си слагам някакви неща и то само със спирт, с едно тампонче по-голямо я минах цялата. Останалите неща, които могат да се изперат съм ги изпрала. И това е. Love Letter

# 657
  • Вестерос
Не съм дезинфекцирала ножица, нокторезачка, гребен и четка. Дрехите стоях в скрин, почистих преди това чекмеджетата с бебешки препарат за чистене на играчки, кошари и прочие.

# 658
И аз не съм дезинфекцирала. В самото начало ноктите са супер меки и се късат направо, ще мине доста време преди първото рязане.Четка и гребен дори не сме ги ползвали още (7м). Скрина бях почистила с влажна кърпа. Вече дори играчките спрях да мия редовно, въпреки че всичко се облизва от бебето всекидневно

# 659
Как доста време ще мине до първото рязане? Какво правите ноктите им преди това? Аз още първия ден като се прибрахме от болницата рязах нокти, на 2-те деца.

Общи условия

Активация на акаунт