Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 413
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Аз ползвам повивалник върху кошара. Супер удобен ми е. Да, малкият е много подвижен вече (8++), обаче колкото повече място има да шава по-зле. Случвало ми се е да го сменям на спалнята и дори на пода, ами въргаля се навсякъде по голо дупе, а и има риск да напикае наоколо. Не, мерси. Единствено, от известно време махам повивалника от леглото му, когато той спи, защото като се събуди почва да го рита и има риска да го събори върху себе си. Сега смъкнахме нивото на матрака надолу и няма как да го рита, но се хваща за него, за да се изправя и пак го махам, защото не е стабилен за тази цел. Но за повиване си е стабилен и много удобен.

# 91
И аз не бих повивала на леглото, ужасно е за кръста и гърба, неудобно е като цяло. Имаме маса за повиване, тя си вървеше с подложка, която се ползва до 4-5 месец, после сложих твърд повивалник отгоре и го ползвам с еднократни подложки. Цената е просто смешна, а е страшно удобно и има място за съхранение. От икеа е

Откъде намерихте твърд повивалник, който да пасва на размерите на масата? Аз не успях да намеря никъде с такива размери.

# 92
Няма как да пасва на тези размери, вътре в самата маса се побира само малък повивалник за малко бебе. Сложих си го отгоре, директно върху масата, не влиза вътре.

# 93
Няма как да пасва на тези размери, вътре в самата маса се побира само малък повивалник за малко бебе. Сложих си го отгоре, директно върху масата, не влиза вътре.

Да, а как го закрепихте, за да не се мърда ?

# 94
С двойно залепващо. Но като цяло си стои доста стабилно, излиза съвсем малко. Аз само го сменям детето и го вдигам, няма как да направи поразия, да се обърне, завърти или падне. Ако искате ще ви пратя снимка на съобщение да го видите

# 95
С двойно залепващо. Но като цяло си стои доста стабилно, излиза съвсем малко. Аз само го сменям детето и го вдигам, няма как да направи поразия, да се обърне, завърти или падне. Ако искате ще ви пратя снимка на съобщение да го видите

Да, моля. Благодаря Ви.

# 96
  • до най-прекрасния мъж
Повивам на леглото, спалнята ни е висока и нямам проблем с кръста. Понякога сядам до нея, ако съм изморена. На високо абсурд да я повивам, тя не седи мирна и 1 секунда. Още от новородена риташе много, а сега буквално се извърта за секунда и тръгва на някъде по голо дупе.

# 97
Тръгва, защото има на къде. На повивалника няма място. Разбира се, всеки който не е ползвал повивалник по начало, си е намерил някакъв друг начин. Аз съм го сменяла на много места, дори на пода, на килимчето за игра, и от повивалника по-голямо удобство за мен няма

# 98
Тръгва и без да има накъде. Тръгва да се търкаля и ако не го спра ще е на пода. Поне при нас. Иначе повивалника си ми беше много удобен.

# 99
Момичета, понеже се чудя дали да взимаме повивалник, но като чета колко позитиви сте написали, по скоро ще вземем. Та въпросът ми е - твърд или мек? Май повечето сте с твърд повивалник, може би меките са по-скоро като подложки ? Не знам и аз, затова питам. Гледах твърдите и се чудих в магазина не е ли прекалено твърдо това да сложа директно бебето отгоре върху една пелена просто. Та ако може да ми дадете съвет, ще съм много благодарна. Или линк или марка повивалник, от която сте доволни, за да знам към какво да се насоча, защото реално ги избирам по картинка в момента 😅. Благодаря. ❤

# 100
Нищо няма да му стане на бебето върху твърдия повивалник.
Много бебета първо надигат главичка от позиция по корем точно върху повивалника, понеже твърдата повърхност им помага.

# 101
  • София/Севлиево
Повивалникът ми седи за украса...Тъй и не се престраших да го ползвам.
Подариха ни чувалче с крачета обаче трябва ли отгоре да слагам някаква завивка (тъничко е).Аз ако не са ми завити краката цялата замръзвам,та не мога да си представя детето да спи с голи крака...Как процедирате вие?

# 102
  • au bout du monde
Повивалникът ми седи за украса...Тъй и не се престраших да го ползвам.
Подариха ни чувалче с крачета обаче трябва ли отгоре да слагам някаква завивка (тъничко е).Аз ако не са ми завити краката цялата замръзвам,та не мога да си представя детето да спи с голи крака...Как процедирате вие?

Спи с чорапи.
Нашият е зимен чувал. Завивам само, ако е изключително студено.

# 103
Елислава, в сайта на angel baby пише изрично, че чувалчето е завивка и няма нужда от друго, за това трябва да е съобразено с Т в стаята.

# 104
Нашият повивалник е мек. Повечето твърди са по-широки и няма да се съберат върху скрина ни, който е 43см. Иначе не мисля, че има кой знае какво значение дали е мек, или твърд.

Общи условия

Активация на акаунт