Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 404
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
По-дълбоки и повече разбира се, бебето расте, дрешките не са винаги миниатюрни и заемат все повече място.
Моето голямо дете е мартенче. Ползваше си количката  с ескимос вътре, без нищо допълнително.

# 76
Ами, по-скоро въпросът ми беше дали да са по-дълбоки, но 3 (вариант 1) или малко по-плитки (около 20-22 всяко), но 4.. От комода - това са ми опциите - тези, които съм написала като размери (единият е по-дълъг също), няма друга опция..

# 77
За мен чекмеджета с по-голяма вместимост бяха по-добър вариант. С голямото дете скрина беше с дълбоки чекмеджета и го ползвах дълго. Сегашният е с плитки, бързо почнаха да събират малко и вече не ми достига, а малката е на 1г4м. Особено през студения период с по-плътни дрешки.
Това ако ще го ползвате за дрехи, разбира се.

# 78
Моят скрин е 91х80х43 мисля. С пет плитки чекмеджета, отгоре повивалник. Най-горното е за памперси, кърпички, хигиенни комплекти, клечки за уши и всякакви дреболии. Долните три са за дрехи, последният за чаршафи и други.
Дрехите сгъвам по този начин и все още се събираме на 2г.

# 79
Daisy1,ако имате мястото, аз лично смятам че по-дългият е по-добър вариант (а и по-дълбоки чекмеджета) :
- ще имаш повече място за ... Каквото ти е необходимо - на по-голямо пространство отгоре можеш да сложиш и едно кремче и 10, или каквото ти е необходимо да върху скринчето,
- а с такъв органайзер както е показала Пистачио можеш спрямо нуждите / и възрастта на бебето - съответно големината на дрешките/да си организираш чекмеджетата, в дълбока чекмедже можеш да сложиш дори кремчета/бутилчици разни изправени, или легнали, ако желаеш, но в плитко чекмедже само ниски органайзери или продукти в легнало положение,
Аз чакам първо бебе, но оглеждах разни икейски скричета и до тези изводи стигнах
Ами, по-скоро въпросът ми беше дали да са по-дълбоки, но 3 (вариант 1) или малко по-плитки (около 20-22 всяко), но 4.. От комода - това са ми опциите - тези, които съм написала като размери (единият е по-дълъг също), няма друга опция..

# 80
Благодаря, мили момичета!

Наистина ми помагате много! Ще се възползвам да попитам и още един върпос, че и тази седмица ще пазаруваме:

https://visvitalisbg.com/product/albero-mio-tvarda-podlojka-za-p … -bear-dreams-grey

Мисля да си вземем твърда подложка за повиване и да използвам еднократни пелени за нея. Но сега се чудя дали е удобно да я поставям на кошарата (както е показано на третата снимка) - дали е стабилно, дали може да се използва и след като детето навърши една годинка и тн?

Или другата ми опция е да го използвам върху самия комод (има си  приставка, която се прислага към комода и върху него се слага отново частта от линка). Благодаря ви!

# 81
Не, за мен е невъзможно да се ползва при вече подвижно дете върху леглото. Може би първите два месеца, докато не започне да шава. После колкото по на ниско, толкова по-добре. 

# 82
Тоест според вас после дори на скрин не е толкова удобно? По-скоро на легло?

# 83
Ползвам твърд повивалник върху кошарата. Много ми е удобен. Стабилен е. Детето е на една година и още си го ползвам, естествено държа детето непрекъснато.

# 84
  • Германия
Тоест според вас после дори на скрин не е толкова удобно? По-скоро на легло?

Абсурд да повивам на легло, кръста ми няма да го понесе 🤪 повивам си изправена, повивалникът ни е на скрин отгоре, децата ми до над 2г съм ги повивала там.

# 85
  • au bout du monde
Само на легло повивам и винаги съм седнала. Никакъв проблем няма.

# 86
И аз не бих повивала на леглото, ужасно е за кръста и гърба, неудобно е като цяло. Имаме маса за повиване, тя си вървеше с подложка, която се ползва до 4-5 месец, после сложих твърд повивалник отгоре и го ползвам с еднократни подложки. Цената е просто смешна, а е страшно удобно и има място за съхранение. От икеа е

# 87
Здравейте, има ли майки с дървени кошари на "мебели Кирев"? Доволни ли сте, понеже в айко и без да са на промоция са по-евтини от тези на Dizain baby и loreli.

# 88
Ние до 6м ползвахме повивалник като показания от дейзи сложен върху скрина. После детето започна много да шава и вече го обличам на леглото. Сядам до него и действам. Гоня го из цялата спалня по дупе, общо взето. 🙈 Абсурд да го задържа по гръб, дори да му дам играчка, мокрите кърпички или нещо друго.
Иначе Дейзи, не е необходимо да купуваш еднократни пелени за повиване. Може да постиляш памучна пелена и като се изцапа переш. Така е хем по-евтино, хем еко. Wink

# 89
И аз на скрин сменях памперси до 1г8м, когато вече започна да използва гърне, много удобно ми беше, няма накъде да бяга.

Общи условия

Активация на акаунт