Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 426
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Аз ползвам този- https://www.hippoland.net/chipolino-tega-baby-podlozhka-za-poviv … yala-pzpow01801wh , доволна съм,  имайте предвид, че те не са толкова твърди, детето и да  блъска по него нищо му няма/ казвам от опит, т,к, новата игра от няколко седмици е да се засилва и блъска с всичка сила с краката в шкафа, докато се опитва да се завърти  настрани.

# 106
  • до най-прекрасния мъж
Колко стои на едно място си зависи от темперамента на бебето. Моята си е щура като за 2ма, не се спира. Като е будна, все едно пружина й е навита. Виждала съм повивалници с колани, може би такова би ни трябвало. Ако беше спокойно дете, сигурно и аз щях да взема. Но с баща й обсъдихме и решихме, че на леглото е по-безопасно за нея и не купихме.

# 107
Ами те повечето деца са така, не е като моят да е кротък и да си стои мирно. Просто от малък си беше свикнал и знаеше, че няма накъде да иде, че е високо и ще падне. А и не се оставя без надзор, все пак, винаги съм там и го хващам, ако тръгне нанякъде.
Сега вече като не ползва памперс, обикалям цялата къща да го преобличам, представям си да тръгне по леглото с наакано дупе.
Много пъти се е коментирала темата и всеки е на мнение, че неговият си начин е най-добър и удобен. Не пречи да се пробват и двата варианта и всеки да прецени за себе си 🙂

# 108
За мен от моето дете по-шавливо няма. Но на повивалника е ок. Сменям го бързо и разбира се през цялото време е под надзор. На легло ми мърда много повече и иска да тръгва по голо дупе. На повивалника го няма това нещо. Колко е безопасно на легло не знам, на мен вече ми падна два пъти от него (един път буден и един път заспал) така че повече си няма работа на леглото 😁

# 109
Привет. На тема повивалници препоръчвам от опит Doomoo Cosy Care. Подложката е много мека и от памук с изключение на горната част, която за удобство се сваля, може да се пере и се транспортира лесно (нямаше проблем при нас да е сгъната в куфар например). Има колани, които в началото нямах намерение да използвам, но след време се наложи и определено ми бяха от полза.

# 110
При нас положението е така.

На леглото се изгърбвам меко казано. През деня може да сменя памперс само там набързо, когато е само напишкан.
Но проблема е друг, картинката над повивалника го превъзбужда, много й се радва и става мамамия, от ритане и блъскане. След нас е бомба всичко, мазила, кърпички постелки, всичко нанякъде и по земята даже... Animal Speak No Evil
(между меката подложка и еднократната слагам пеленка, да не му е студено)

# 111
Моя повивалник е да кажем средно твърд и е върху скрина. Първоначално бях взела страхотни калъфи за него, но реалността ми показа че няма нищо по- добро от еднократните пелени, който се цапат със скоростта на светлината и така поне няма нужда да ги пера, само сменяш и в коша. Тъй като съм със секцио първите две седмици ми бе трудно ставането и мъжа сменяше малката, тя милата го напика и наака доста пъти, ако трябваше и да пере след нея май щеше да се е отказал таткото и от двете ни😂
Върху скрина имам също така една плетена кошница, в която държа допълнителните памперси, кърпи, кремчета, термометър.повивалника ми има опция да се закопчава отпред, но не го ползвам. Не си го представям ако беше на леглото каква борба щеше да пада с бебето, тя сега се върти като пумпал все пак. Не мога да сменям на ниско, понякога се сменяме навън и горкия ми кръст плаче после

# 112
Всичко е до рутина. 2 бебета изгледах без повивалник. Нито къщата ми е опикана, нито на кръста ми му има нещо. Всъщност има му, след като малката проходи и е фурия и вече доста тежи, разбира се (от препускане след нея, не от смяна 😃). Пиша това, не за да се заяждам с ползващите повивалник, а в случай, че някой, който чете темата няма място или парички, за да обособи такъв кът. Една стандартна подложка близо до дивана и една в спалнята, сядам и за 2 минути е сменена. Ноу драма.

# 113
  • до най-прекрасния мъж
Всичко е до рутина. 2 бебета изгледах без повивалник. Нито къщата ми е опикана, нито на кръста ми му има нещо. Всъщност има му, след като малката проходи и е фурия и вече доста тежи, разбира се (от препускане след нея, не от смяна 😃). Пиша това, не за да се заяждам с ползващите повивалник, а в случай, че някой, който чете темата няма място или парички, за да обособи такъв кът. Една стандартна подложка близо до дивана и една в спалнята, сядам и за 2 минути е сменена. Ноу драма.
+1. 90 % от бебешките стоки са търговски трик за увеличаване на продажбите и печалбите. Много неща не съм купила и детето ми порасна и без тях - здраво, жизнено и щастливо. Мен кръста повече ме боли от носене, понеже вече е над 10 кг, не от преобуване.

# 114
Доволни ли сте от бебешките дрехи на lc waikiki?

# 115
  • Германия
При мен се притискат нерви като се наведа под определен ъгъл, което в доста болезнено и се опитвам да го избягвам когато мога. В крайна сметка всеки си избира приоритетите.

Аз също изгледах две деца без много от продуктите на пазара, не защото не съм имала пари да ги купя, а защото съзнателно съм решила че не ми трябват. Но от повивалника не се отказвам за нищо на света 😝

# 116
То не е и задължително повивалникът да е скъп.
Ако си имате скрин, подходящ за тази цел, повивалници се продават и за 10лв втора ръка.

Аз също много неща не съм купила като проходилка, бънджи, барбарон, стол за 300лв за хранене, скъп комплект за изписване от 15 ненужни части, вана със стойка, специален уред за бебешка храна... Също съм на мнение, че за едно бебе не е нужно кой знае какво.

# 117

Аз да.

Един въпрос, ако има някоя мама с опит- мъникът изпада в истерия от ваната, щом му натопим крачката, ползваме подложката на Sevi  baby и татко му винаги го държи,за да се чувства стабилно. На мивката,ако виси, е щастлив и не протестира, но е вече на 4 месеца и няма как да го къпем така.

Някой със сходен опит? Сменихте ли подложката/ ваната,чудя се вече какво да му измисля.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 15:44 от mexicana___

# 118
Да. Готиното при тях е, че на етикета освен размер с ръст има и килограми. За мен беше много от ползва, защото като малки бяха шишкави и доста дрехи, които уж трябваше да стават по ръст всъщност им бяха малки.

# 119
Pistachio, може ли да споделиш в такъв случай ти каква ваничка използваш?

Момичета, а какъв бебефон бихте препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт