Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 435
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Ваната ми е от тези с подложките, които се махат, и които за мен са супер неудобни за новородено бебе. Не я използвахме, сега не бих купила такава, а съвсем обикновена. Имахме си от тези стъпала/столчета за баня, на което сядах, за да къпя, а като порасна, си седя на него, той докато си играе.

Взехме камера на Xiaomi от Емаг, за 70-100лв имате супер качество и много функции. С приложение може да си го гледате от много телефони. Ние имахме стар смартфон, който използваме за целта, за да може да си ползваме нашите телефони през това време. Много съм доволна от цената и качеството. Виждала съм видеофони по 500лв, ами... Не бих 😀

# 121
Ваната ми е от тези с подложките, които се махат, и които за мен са супер неудобни за новородено бебе. Не я използвахме, сега не бих купила такава, а съвсем обикновена. Имахме си от тези стъпала/столчета за баня, на което сядах, за да къпя, а като порасна, си седя на него, той докато си играе.

Взехме камера на Xiaomi от Емаг, за 70-100лв имате супер качество и много функции. С приложение може да си го гледате от много телефони. Ние имахме стар смартфон, който използваме за целта, за да може да си ползваме нашите телефони през това време. Много съм доволна от цената и качеството. Виждала съм видеофони по 500лв, ами... Не бих 😀

Здравей. Може ли линк или снимка на камерата? Благодаря Blush

# 122
Гледала съм скоро и мисля, че я няма в Емаг сега, иначе беше за 50лв нашата 😆 обаче не е 360 градуса. Сега за малко повече продават 360 градуса и такава бих взела. Може да пуснат и отстъпки за черния петък. Напишете Xiaomi в сайта и ще излязат няколко модела, които са приблизително еднакви по мое мнение.

# 123
Нашата на Прайм стъпи на около 100лв, тествахме я с ММ, хваща движения без проблем, няма нужда да зяпаш телефона непрекъснато, нощния режим е доста добър и се върти. https://www.amazon.de/Reolink-surveillance-swiveling-optical-E1/ … =B07K7HPCVJ&psc=1 Няма я в момента до колкото виждам, но може би пак ще я пуснат, а има и сходни.

Взимаме такава, за да можем после да зяпаме как се придвижва и по какво се захласва малкото зверче, когато не сме наоколо Simple Smile И да го няма момента с "тишината е опасна" Joy

# 124
  • до най-прекрасния мъж
Имаме записваща камера и видеофон. Повече ползваме камерата, с приложение си я гледаме от всякъде. Видеофонът ни е Baby Monitor, ползваме го рядко, удобен е за почивка или другаде извън дома.
От изброените от Pistachio неща, заложихме единствено на скъп стол за хранене, защото я захраних рано по лекарско предписание и вана със стойка. Баща й е много висок и просто на пода не ни е удобно. Всичко друго за мен са ненужни вещи, някои дори и опасни.
До 3-месечна и ние я къпехме над ваната, като баща й я държеше права. После започнахме да я слагаме вътре легнала. Купихме от анатомичните поставки, голяма глупост са. Плъзгаше се вътре и се плашеше и сега събира прах само. Баща й я придържаше под рамената, отне й известно време, но свикна.  Сега я къпем седнала, тя не иска легнала и ММ я изправя накрая, да я изплакна и измия дупето.

# 125
Още един глас за камерите. Нашата миналата година на черен петък я взех към 40 лв от Емаг. Освен, че образа е HD качество без значение ден или нощ, няма как да загуби обхват. Може да я гледаш и от 200 км ако имаш wi-fi. Лятото живеем в къща и когато съм навън в двора, не ми е проблем да наблюдавам малката като спи. Когато брат ми ни гостува, бяха си взели бебефона, той губеше обхват извън къщата. Разбира се екстри като да въртиш камерата в реално време, да говориш на детето, аларма за движение си ги има. Има мастър приложение, от което можеш да добавиш колкото искаш допълнителни дивайси, за да гледаш през тях. Камерата е мъничка, носим я с нас като пътуваме.

# 126
Какво лошо има в това да си позволим нещо, ако можем и имаме желание? Какво има на пазара и защо е друг въпрос, но все пак не виждам нещо лошо в това да си вземем каквото ни харесва и ни е от полза дори и цената да е по-висока.

За бебефон - използваме все още Eufy Security SpaceView и сме много доволни от качеството на изображението (особено в тъмна стая) и на звука. Батерията не е от най-издръжливите, но екранът е голям и предполагам за това е така.

За бебешка ваничка - Nuby Newborn Baby Bath. Не бих я заменила за друга за началото, използвахме я месеци наред без забележка. Изключително лека е, не се пързаля бебенцето в нея и е удобна за пренасяне. Като минус отчитам липсата на стойка, особено ако сте със секцио и навеждането е трудно. Като алтернатива - използвах я върху скрина директно, за да се спести навеждането до земята. Може ли да помоля за препоръка за ваничка със стойка за по-голямо детенце около 1 годинка? Всички, които проучих, са до 12 месеца или до 10 кг. Благодаря.

# 127
mumbear, разбира се, че няма лошо. Нека всеки си харчи парите, както реши за добре. Ние ги споменаваме тези неща като незадължителни покупки, за хората, които нямат възможност или не са сигурни дали нещо е необходимо. Повечето от нещата едно време изобщо не ги е имало, някои са улеснение за родителите, но пак не са задължителни, а други като проходилката, например, не се препоръчват от ортопедите.
И не, че нямам възможност да си купя камера за 500лв или комплект за изписване за 100, но съм преценила, че за такива неща толкова пари няма да дам, за мен е ненужно. Качеството на камерата ми за 50лв е страхотно, а комплектът за изписване си ги направих сама от изчистени боди, ромпър, шапка и одеало за много по-малко пари от готовите комплекти. Освен това бебето го обличат преди изписването, правите две минути снимки пред родилното, като то е увито в одеалото, а после направо в колата и вкъщи. Да не говорим, че качеството може даже да не е по-добро в тези случаи от по-евтините варианти.

# 128
  • до най-прекрасния мъж
+1. Аз имах възможност доста неща да пробвам, дадени ми от приятелка, радвам се, че не се нахвърлих да купувам. Но теория е едно, като дойде детето, съвсем друго.

# 129
  • au bout du monde
Имах обикновен на Мапи за 80лв. Вършеше страхотна работа.
 Сега ни подариха моторола за 450лв и едва хваща сигнала. Мн се ядоствам с него. Дефакто изобщо не ми върши работа.

# 130
Аз съм купила всичко каквото ми е хрумнало. Имам възможност и не виждам нищо лошо да си давам парите за детето. Когато нещо не ми е вършило работа, веднага съм го подарявала на друга майка с бебе,  не е отивало на боклука или да ми събира прах някъде. Не виждам нищо лошо да се купуват скъпи неща, без да се вменява някаква вина на хората, които могат да си го позволят. Специално за повивалника, въпроса, който се зададен не беше да си купя ли или не, а какъв би бил по-удобен, за да се хвърляте всички да пишите как е бил ненужна покупка. Ето например аз имам скъп бебефон 500+ лв, но откровено мога да кажа, че не е хубав, тоест не си заслужава парите. Но в никакъв случай не бих казала, че бебефона като цяло е ненужна покупка, въпреки че реално може да се мине и без него, нали? Колкото хора не да ползвали повивалник, толкова не са ползвали и бебефон.

# 131
  • София/Севлиево
Момичета от къде мога да купя детска завивка тип олекотено юрганче с размер 90 на 130? В нашият град няма,днес обиколих дори вторите употреби с тази цел,но този размер го няма.А пликовете ми за завивка са за тази големина...

# 132
Ние си харесахме дървено легло, скрин и гардероб. И понеже има и етажерка и други неща от колекцията се чудя - според вас от сега ли да ги взема и тях или по-добре да изчакам, като поотрасне детето, да видя какво ще ми е удобно (ПС например има различни видове етажерки - по-високи, по-широки и тн). Вие как процедирахте?

# 133
Вярно е че всичко е въпрос на приоритети  и че едно бебе може без много неща. В моя случай имам страхотни приятели и освен повивалника и комплекта количка със столче за кола всичко останало е било ползвано преди нас от минимум поне едно бебе. От мебелите, през всяко едно нещо, което е уж за бебе е минало през нас и имам доста наблюдения колко много неща моето дете не хареса. Камерата ни е отгледала 2 деца преди нас ( едното е на 11 дори), модела е “Summer” и върши страхотна работа.
Аз лично не само че нямам против, а дори предпочитам да взема нещо ползвано или на много ниска цена, отколкото да робувам на “всичко да е чисто ново за моето дете”, защото имам и такива познати, но все пак точно заради такива като тях се върти световната икономика все пак.

# 134
Daisy1, първоначално взехме само дървено легло и скрин, те ми се сториха най-необходими. След време се оказа, че ни трябва двойно по-голям скрин и засега сме с него. Гардероб все още не сме закупили. Етажерки тепърва предстои да харесам, за да събера всички книжки в тях - моят съвет е да са закрепени здраво за стена с оглед безопасността на детето.

Pistachio, разбира се, има наистина неща, които не са необходими, а по желание на родителите.

R1, не виждам нищо лошо в това да "спонсорирам световната икономика" Simple Smile Както и не съдя хората по това дали и какво са закупили, всеки има право на мнение и според възможностите си на решение.

Общи условия

Активация на акаунт