Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 358
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Аз ползвам течния на ДМ за ръчно, за пералнята на прах Сано.
По навик за деликатни слагам течен в легена, в пералня пера само с прахообразен

# 541
  • София/Севлиево
Ползвам Тео бебе на капсули и течен бебешки Сано,без омекотител.Под формата на прах от години не използвам...

# 542
Аз пък ползвам само гел. За бебето Само максима. Само, че гелът го слагам директно в барабана, а не отгоре в отделенията.

# 543
А момичетата, които използват омекотител - от първия ли месец започнахте?

# 544
  • Германия
Омекотител не е добре да се използва изобщо, за новородени пък съвсем.

# 545
  • Варна
Омекотител не е добре да се използва изобщо, за новородени пък съвсем.
И аз мислех,че не е редно и за нас спрях да използвам, но педиатърката ми препоръча на Сано още на първия преглед (около 5-ят ден на детето) и сега използвам. Честно казано този на Сано ми идва много силен ,имах мостра на Силан повече ми хареса и като свърши Сано ще взема на Силан . Сега използвам бебешкия и за нашите дрехи

# 546
И с каква цел го е препоръчала педиатърката? Във връзка с какво?

# 547
Момичета, поръчах онлайн такава кошара next to me https://www.baby.bg/product/lorelli-2-1-milano-grey/ , но не знам дали трябва и матраче отделно да се купи, а и не намерих такова.
Някоя от вас дали има представа дали отделно се продават такива матраци за такива кошари?

# 548
  • Варна
И с каква цел го е препоръчала педиатърката? Във връзка с какво?
Правил дрехите мекички и автоматизирани. И аз много се учудих , но за сега няма проблем слагам по малко, по принцип обичам дрехите да миришат хубаво и преди прекалявах с омекотителите затова лесно ме убеди да купя иначе съм съгласна ,че няма нищо полезно дори и за възрастните

# 549
Момичета препоръчайте сайт за бебешки дрехи и отзиви.Благодаря

# 550
Няма нищо полезно за възрастните и затова сте спрели да ползвате, но лесно ви убедила, че е нужно дрехите на новородено да са силно ароматизирани 🤣 Не мога!

# 551
  • Варна
Няма нищо полезно за възрастните и затова сте спрели да ползвате, но лесно ви убедила, че е нужно дрехите на новородено да са силно ароматизирани 🤣 Не мога!
Спрях защото смятах да не използвам за детето, но щом не е проблем ползвам за всичкини.

# 552
И след като един на брой човек, макар и педиатър, ви е казал, вие решавате да се доверите?

# 553
  • София
Здравейте,
За омекотителите, аз лично виждам смисъл в тяхната употреба единствено в случаите когато става въпрос за синтетични тъкани - премахват статичното електричество - и ги използвам най-вече за материи като полар или тъкани, съдържащи полиестер. Тъй като имам много чувствителна кожа, склонна към алергии от доста време ползвам за нас със съпруга ми ето този бебешки омекотител https://www.zoya.bg/%D0%9E%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B8%D … ar-Attitude.17146 и съм много доволна. Сега за бебето купувам дрешки и завивки от памук и естествени материи, за които не се налага използването на омекотител, но ако се наложи в някакъв момент мисля, че е доста щадящ и бих опитала с него.

# 554
Използвам омекотител и за двете деца и за нас. В началото опитах без, но не става. Страшно твърда ни е водата и след 2 - 3 пранета дрехите могат да стоят прави.

Общи условия

Активация на акаунт