Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 26 963
  • 702
  •   1
Отговори
# 180
Вършец

# 181
Залагам на "сваляч", но като игра на думи, не като сваляч на мацки. Да видим.

Изгубих... Ама няма начин да е единственият щатен магьосник...

# 182
Тя не се сети, че много знаци всъщност са пиктограми и в тях има много дизайнерска работа за да са ясни и да се възприемат за части от секундата.

Да, така е, но не отговарят на условието „ежедневни предмети“. Ти колко знака използва днес? Simple Smile

Абе, кой им формулира въпросите, моля да се ритне отзад, да не идвам аз.
След 23 години... 23 години след кое???

# 183
  • София
Класически пример на страхлив участник, който не слуша себе си, а се надява наготово от жокерите.

# 184
Това да е проблемът. Преди малко имаше въпрос за 500 лв, в който бяха решили, че мелатонин и меланин е едно и също!
Въпросът - кой хормон отговаря за съня и за цвета на кожата...

# 185
А, това го изтървах.

# 186
Това да е проблемът. Преди малко имаше въпрос за 500 лв, в който бяха решили, че мелатонин и меланин е едно и също!
Въпросът - кой хормон отговаря за съня и за цвета на кожата...

Ми който е далеч от тези неща и само бегло си спомня, че имаше нещо такова може да се обърка. То това е и целта. Друг може да сбърка хипотеза и хипотенуза, или спартанци и армията на Спартак...

# 187
  • Пловдив
Аз се зачудих да не би да е "привидна" грешка и да имат нещо общо, едното да се изработва с помощта на другото... Както например тирозин и тироксин са различни неща, но аминокиселината тирозин се използва от организма при изработката на хормона тироксин. Обаче цъ, Гугъл не ми откри такива данни, явно си е истинска грешка.

-----
Сийке, аз всеки ден използвам пътни знаци, като карам кола. Ежедневен предмет според мен не значи непременно такъв, който го взимаш в ръце за употреба.
Обаче Билалов го подозирам, че си наглася (или сценаристите?) обясненията след отговора. Напълно им е в стила май да кажат както "ама някои не са ежедневни предмети, това е подсказка", така и "щом е казано ежедневен предмет, значи всички отговори са такива". Струва ми се, че и двата подхода за обяснение на "логиката" са ползвани от Билалов под предлог, че в предаването формулировката  винаги е такава. Пример не мога да дам, та може и да греша.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 10:23 от Магдена

# 188
  • Русе
При рецитирането аз чувам ПерУщице бледна, а не ПерущИце. Обаче винаги съм чувала и съм знаела името като ПЕрущица. 🙄

Чуйте това: https://www.youtube.com/watch?v=6dypqCnH5TU
И това: https://www.youtube.com/watch?v=VyLA5Xw547Q

Счетоводителката подходи много амбициозно - пазеше си жокерите за по-трудните въпроси. По-лесни и по-трудни въпроси всъщност няма - за едни са лесни, за други са трудни и обратното. Не можаха тези хора да разберат, че колкото и логични да им се струват собствените предположения, логиката на въпросите може да не е същата. Затова се дават отговори, които са твърдо познати, а при съмнения се ползват жокерите. Като свършат те, вече могат да се правят предположения.

# 189
Извинявайте,ама пътните знаци в никакъв случай не са "ежедневни предмети"

# 190
  • Пловдив
Защото не се срещат всеки ден, или защото "предмет" има някакво тясно значение?

# 191
Аз само да припомня, че пешеходците също са участници в движението и пътните знаци са част от ежедневието ни, дори да не ги отразяваме.

# 192
Татуираната госпожа е трагична… не знае кой е Кристо, не знае френски макарони, а на въпроса за майора… не я виждам.

# 193
Супер лесни въпроси, а тя нищо не знае... И за поднебесната империя не е чувала...

# 194
Еее, Поднебесната - това е елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт