Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 27 002
  • 702
  •   1
Отговори
# 420
Аз също не знаех, че е безсмъртен, не са ми чели руски приказки у дома и аз не съм, а много обичах приказки и имах доста книги. В училище почти нищо не сме учили от руската литература, само за "Шинел" се сещам, споменавали сме като имена някои, но не сме изучавали произведения на Чехов, Пушкин Достоевски, Булгаков и тн. С тази култура бих казала, че се сблъсках след като завърших и реших за мое обогатяване да прочета различни класики.

Учебната програма е много променена.

Учила съм "В навечерието", "Война и мир", "Евгений Онегин", но преди няколко десетки години. Кашчей не знам откъде го знам.
А относно влиянието на Дисни-помня въпрос "Как се казва малката русалка?" Ами никак. Андерсен не я е кръстил. Всъщност не помня дали точно в това предаване беше въпросът или в Последният печели.

# 421
Ариел?Или това беше друга русалка?

# 422
  • Пловдив
Ариел е само при Дисни. Трябвало е наистина да уточнят коя. Grinning

# 423
Да, Ариел е във филма на Дисни. В приказката име няма.

# 424
Кашчей фигурира в различни вълшебни приказки.
Ето един списък:

Мария Моревна
Принцеса жаба
Иван Соснович
Кошей Безсмъртният
Кошей Богатирът (затворник от Богатир)
Иван юнак и Косчей безсмъртният
Приказката за Кощея Богатиря
Иван Богатирът и Синеглазка
Принцесата на змията

# 425
И в много, много филми, сред които и съвременни.
Между другото, тази история с живота на Кашчей сигурно е вдъхновила хоркруксите в последната книга за Хари Потър.

# 426
  • София
Жената ми хареса. Мъжът преди нея също.
Да видим утре ще има въпрос за 10 000 лв. ама е без жокери и нищо чудно да се откаже.
Със сигурност този сезон е рекорден по раздадени слми. Над 50% си тръгват с поне 2/3 хиляди. :о

Въпросът за Мусолини нямаше да се сетя и аз, гърмях. И то с жокер. Просто не го знаех този факт за дъба. Много интерсен въпрос, хареса ми. 😊

# 427
Аз знам символа на италианските фашисти, но нямаше да направя връзка с думата Дъб.
Ето че публиката (или компютърът) този път много се обърка.

# 428
  • Пловдив
Аз първия път чух "Лъв" и си викам: сигурно е това, отива му на Мусолини. То - дъб. Само "Барбароса" знаех, че не е.
Но за сиренето знаех, за бийгъла също изключих всички други.

# 429
  • Русе
Аз знам символа на италианските фашисти, но нямаше да направя връзка с думата Дъб.
Ето че публиката (или компютърът) този път много се обърка.
Отговора Дъб въобще не го гледах, защото това не можеше да бъде оригиналното заглавие. Мислех, че е за заблуда. Разбира се, изключих Барбароса.

# 430
Интересен беше въпроса за операция Дъб.Не знаех отговора.

# 431
Ужас! Този щом има нужда от жокер за Хенри Осми, няма да стигне далеч.

# 432
Митохондриииии... Митохондриално ДНК, което се наследява само от майката.

# 433
Толкова лесни му бяха въпросите, а той опука всички жокери на тях.

# 434
Момичето изгърмя на толкова лесен въпрос... Язък!

Общи условия

Активация на акаунт