Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 27 007
  • 702
  •   1
Отговори
# 405
Спомням си, че тук имаше хора, които мислят баба Яга за българка.

# 406
Карай, пак е по-добре, отколкото изобщо да не са чували за нея, нито пък за останалите участници в някакъв си славянски епос.

# 407
  • Русе
...Ралф Лорън примерно е евреин. Вярно, американски, ама евреин...

Е, и какво, ще изпратят хора в САЩ, за да арестуват един американски евреин?

# 408
  • Пловдив
Не е ли по-лесно той да дойде в Европа? Wink Плюс тва не всеки знае дали не е пък роден в Европа, аз не знаех.

# 409
Катрин Диор е участвала във Френската съпротива, заловена и отведена в женския лагер Равенсбрук. Не зная дали щях да достигна до верния отговор чрез разсъждения, ако не бях чела романа "Тайните на Диор". Но останалите трима са все още живи и е малко вероятно да са имали сестра в лагер преди 80 години,освен ако не е била дете.

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 09:28 от W

# 410
И за мен тук основната улика беше възрастта, а не произхода. Макар че и произхода донякъде - беше изключително малко вероятно да е италианка.

Май така и никой не спомена, че онзи младеж, който иначе игра добре, свърза името "Немо" (от въпроса за Точката Немо - мястото, където падат отломки от спътници) с рибката Немо. Не е длъжен да е чел Жул Верн, но и това е нещо, което се знае от обща култура. Какво като е млад - никой от нас не е съвременник на Жул Верн, пък сме чували за капитан Немо (предполагам)...
И Билалов не го поправи, сигурно защото беше интелигентно момче и не му се искаше да го притеснява.

# 411
  • Пловдив
Аз не съм го видяла това за Немо. Но то е пълно със смешки за кучето Бетовен, дето пишело музика, та знам ли по какъв начин го е казал, може и да знае, че рибката е кръстена на оня Немо.

# 412
Един не го влече нищо руско,друг не е чувал Жул Верн,трети не може да определи времево Диор и стилово Евтим Евтимов,но все пак играта е за знания.Аз пък много се дразня на някакви изсмукани от пръстите факти-еднодневки,които ако не си чул случайно,няма как да знаеш.

# 413
Аз не съм го видяла това за Немо. Но то е пълно със смешки за кучето Бетовен, дето пишело музика, та знам ли по какъв начин го е казал, може и да знае, че рибката е кръстена на оня Немо.
Не помня точно в кой ден беше, за да го намеря. Съвсем сериозен беше участникът - въпросът беше "Къде се намира Точката Немо, която е гробище за космически отломки" и той нацели верния отговор - в океана, понеже направи асоциация с рибката Немо.
И го каза така, все едно наистина си мисли, че може да е кръстена на рибката. Нещо много надцени културното влияние на филмите на Дисни и подцени възрастта на космическите отломки.

# 414
И го каза така, все едно наистина си мисли, че може да е кръстена на рибката. Нещо много надцени културното влияние на филмите на Дисни и подцени възрастта на космическите отломки.

Две блондинки:
- Телефонът ми вече звъни с музика на Бетовен.
- А стига бе, ама той и музика ли композира? Егати талантливото куче...

# 415
...
Черпя едно страхотно стихотворение:

Скрит текст:
Почему Кощей Бессмертный
  Прожил десять тысяч лет?
  Потому что был бездетный.
  И детей не любит... Нет!

Эти дочки и сыночки -
  Хуже нету заморочки:
  То корми их, то играй...
  Хоть ложись и помирай!

Почему Кощей Бессмертный
  Просто сказочно богат?
  Потому что он бездетный
  И к тому же - не женат.

Эти дочки и сыночки
  Деньги вытащат из бочки:
  То конфеты, то наряд -
  Вмиг папашу разорят!

Эти дочки и сыночки
  С сундука сорвут замочки:
  Доберутся до яйца -
  Чик иглу... И нет отца!

Довести способны дети
  И Бессмертного до смерти.

Почему Кощей Бессмертный -
  Всемогущий властелин?
  Сундучок его заветный
  Не найдут ни дочь, ни сын.
Юлий Ким
Аха-ха 🤣
Страхотно 👍

За това кой какво е чел, никого не мога и не искам да упреквам с категоричност. Всяко поколение чете различни неща. През някое и друго столетие вкусът и интересите към литературните творби се променят. Важното е да се чете!

# 416
  • София
Аз също не знаех, че е безсмъртен, не са ми чели руски приказки у дома и аз не съм, а много обичах приказки и имах доста книги. В училище почти нищо не сме учили от руската литература, само за "Шинел" се сещам, споменавали сме като имена някои, но не сме изучавали произведения на Чехов, Пушкин Достоевски, Булгаков и тн. С тази култура бих казала, че се сблъсках след като завърших и реших за мое обогатяване да прочета различни класики.

Учебната програма е много променена.

# 417
  • София
Надцених участника, ще видим жената в понеделник.

451 по Фаренхайт как може да не се знае не знам. Охх

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 17:28 от Diavolo

# 418
  • Пловдив
ФаренхайТ.

# 419
  • София
Да, знам, мерси, бъезам

Общи условия

Активация на акаунт