Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 27 013
  • 702
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Хареса ми жената. Този мъж, който продължава утре също ми изглежда надежден участник за нещо по-интересно.

# 391
  • Пловдив
Ама и "французин, следователно враг на Хитлер" беше безупречна логика просто. Щото сичкото французин - активен борец, ама друг път.

Нямах никаква представа за отговора, де.

# 392
  • Русе
Човекът разбира от плаване, не от книги...
Между другото, Данте е бил на 35, когато е написал "на попрището жизнено в средата" Neutral Face

Ох, усетиха го, че не е интелектуалец и вече го бъзикат с въпросите...

Добре, де, като му гледам белите коси на този геодезист, той трябва да е учил по времето, когато много часове отделяхме и за Божествена комедия, и за Хамлет, и за Илиада, както и за Фауст. Началото на Божествена комедия и Илиада трябва да се помни, а от Хамлет и Фауст има две други знаменателни фрази. Той дори не знае кой е авторът на Божествена комедия.

Отговорът за Самоа го намерих за секунди, но имах предположение и след като изписах датата и Самоа, отговорът излезе веднага.

"Ама и "французин, следователно враг на Хитлер" беше безупречна логика просто. Щото сичкото французин - активен борец, ама друг път." Магдена, не всички французи са участвали в съпротивата, но пък другите трима няма как - така че отговорът беше ясен. Девойката няма никаква обща култура или не може да мисли - имената на дизайнерите много ясно предполагаха отговора.

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 21:14 от евпетра

# 393
  • Пловдив
Не мисля, че следва от имената. Ралф Лорън примерно е евреин. Вярно, американски, ама евреин. На Армани можеше пък сестра му да е била комунистка.

# 394
  • Манчестър
И аз мисля,че отговора при дизайнерите беше ясен. Том Форд, Ралф и Джорджо са живи и малко вероятно да имат роднини били в лагер.

Аз дори нямаше и да разсъждавам, направо кликам Диор.

# 395
А мен ме учуди и нейният въпрос за поетите, стихът звучеше в стила на Евтимов и категорично нищо общо с никой от другите трима.

# 396
За Диор беше ясно-другите не съвпадат времево.Освен това парфюма МИС ДИОР, навежда на мисълта за сестра.
Евтим Евтимов също беще лесен-другите не съвпадат по стил.

# 397
  • Пловдив
За Евтим Евтимов и аз съм съгласна, по стил единственият възможен,
Скрит текст:
обаче за Диор - цъ. Sunglasses

# 398
Преди време се коментираше, но понеже забравих, а преди дни ме питаха, пак да поставя въпроса:
Някой знае ли кога и къде се провеждат записите на предаването и дали набират желаещи за публика?

# 399
А мен ме учуди и нейният въпрос за поетите, стихът звучеше в стила на Евтимов и категорично нищо общо с никой от другите трима.
Да, и аз по това се досетих - този израз, за който тя каза, че бил страшно известен ("жените са вълни" ?...), на мен изобщо не ми беше известен, но стихът не приличаше нито на Яворов, нито на Дебелянов, нито пък на Гео Милев.

# 400
Аз щях да изгоря на въпрос за 200 лв., ужас...но този руски герой Кашчей никак не ми е познат Grinning

# 401
Кашчей безсмъртни... Кой не е чел Пушкин:

Там царь Кащей над златом чахнет;        
Там русский дух…там Русью пахнет!

Ама това сме ние, дъртите да сме чели "Руслан и Людмила" Simple Smile

Мен ме изкефи ха въпросите за 451 градуса и за стоманата. Първото опира до това да си чел книгата де, но второто се фокусира на нещо, което малко хора без техническа грамотност знаят.

# 402
За мен са елементарни въпроси. Въпреки че не знам колко са (в Целзий) 451 градуса по Фаренхайт, имам книгата, та бих предположила хартия. А че стоманата не е същото като желязо, го знам.
За приказките - като малка съм чела и са ми чели много приказки, сред които и руски. То, всъщност, Кашчей е герой от народните приказки, в Пушкин го има само в предговора, не се споменава другаде. В Руслан и Людмила има Черномор.

# 403
Кашчей е безсмъртен, ама не съвсем. Животът му се намира на върха на игла, която е скрита в яйце, което е скрито в забравих каква птица беше, която се намираше в... и т.н. Може да умре, ако някой намери иглата и я прекърши.
Много лесни (за мен) въпроси тази вечер, чак ме е яд.

Черпя едно страхотно стихотворение:

Скрит текст:
Почему Кощей Бессмертный
  Прожил десять тысяч лет?
  Потому что был бездетный.
  И детей не любит... Нет!

Эти дочки и сыночки -
  Хуже нету заморочки:
  То корми их, то играй...
  Хоть ложись и помирай!

Почему Кощей Бессмертный
  Просто сказочно богат?
  Потому что он бездетный
  И к тому же - не женат.

Эти дочки и сыночки
  Деньги вытащат из бочки:
  То конфеты, то наряд -
  Вмиг папашу разорят!

Эти дочки и сыночки
  С сундука сорвут замочки:
  Доберутся до яйца -
  Чик иглу... И нет отца!

Довести способны дети
  И Бессмертного до смерти.

Почему Кощей Бессмертный -
  Всемогущий властелин?
  Сундучок его заветный
  Не найдут ни дочь, ни сын.
Юлий Ким

# 404
Да, не го чувствам като пропуск, ако ще да е, нищо руско не ме влече, пък като малка съвсем Grinning

Общи условия

Активация на акаунт