Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 26 989
  • 702
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Точен си е въпросът. Това е била идеята при избирането на местоположението му - да е близо до географския център на страната. И да е с формата на самолет, да!
Този въпрос не би ме затруднил мен, но някои от другите не ми харесаха 🙂

Никак не е близо до географския център на страната.

# 481
  • София
Аз го знаех това за лувъра ама самия въпрос си е сложен и подвеждащ... Ам да не е чувал за Ермитажа и да го бърка с Турция, тц тц.
Това със столицата и островите също. На пръв поглед не сложни въпроси, но малко некоректни и със сигурност подвеждащи.
Последното момче ми вдъхва доверие, дано не го урочасам. 😀😉

# 482
Бях се пробвал веднъж да се запиша, но добре че не са ме канили да участвам. Тия въпроси, които ги задават, ще се изложа като едното нищо. Някои мои приятели казват, че имам богата обща култура, но това предаване ми доказва всъщност колко ми е бедна общата култура. На база въпросите които задават.

# 483
Имаше доста интересни въпроси тази вечер - примерно това със сиренето в Мисури, както и Кармина бурана (откъси от която със сигурност всеки е чувал, но нямах представа, че е базирана на немски фолклор).

# 484
За сиренето беше логично - зрее дълго време при едни и същи условия. Някои сирена зреят с години (кашкавалени, а не саламурени). Месо може само ако е замразено, фъстъците са малотрайна стока, бирата също има малка трайност, а и кой ще затвори тонове от нещо, което има пазар.
За Кармина Бурана щях да гръмна - музикалното произведение е на латински, за това реших, че е Италия.

# 485
Нали композиторът Карл Орф е германец!? Логично е да е по немски стари песни.
Мислех, че текстът е само на латински.
Интересни неща прочетох за сборника.
Затова харесвам предаването. Често се научават много нови и интересни неща.

# 486
Е, да, но композиторът може да се е вдъхновявал от всяка култура.
А за месото си помислих, че може да е сушено.

# 487
Според мен човекът смеси "Кармен" и "Кармина Бурана". За сиренето не знаех, но това беше и моят отговор, само то звучеше логично.

# 488
Защо - може да не ги е объркал. И за мен латинското име насочва към Италия, а не съм си помислила, че става дума за Кармен.

А, всъщност Кармен също не е свързана с Италия...

# 489
А той не маркира ли Франция или аз грешно съм видяла?

# 490
Да Франция маркира.

# 491
Е затова смятам, че се обърка с "Кармен". Естествено, може и да е само в моята глава това предположение.

# 492
Бях се пробвал веднъж да се запиша, но добре че не са ме канили да участвам. Тия въпроси, които ги задават, ще се изложа като едното нищо. Някои мои приятели казват, че имам богата обща култура, но това предаване ми доказва всъщност колко ми е бедна общата култура. На база въпросите които задават.

Не трябва да се разсъждава така. Всеки човек има слаби области, май се попълват силните в анкетната карта. Съответно не трябва да забравяме, че целта на екипа е в даден момент участникът да изгори или да се откаже, така че за всеки участник идва момента, в който не знае нещо. Това не значи, че няма знания по принцип. За мен "Стани богат" си остава класика с най-интересните въпроси и най-добра като регламент спрямо конкурентните предавания в момента. Освен това и участниците си тръгват с една прилична сума винаги. Така че итвсякъде погледнато си е най-добрата игра от този тип.

# 493

Не трябва да се разсъждава така. Всеки човек има слаби области, май се попълват силните в анкетната карта. Съответно не трябва да забравяме, че целта на екипа е в даден момент участникът да изгори или да се откаже, така че за всеки участник идва момента, в който не знае нещо. Това не значи, че няма знания по принцип. За мен "Стани богат" си остава класика с най-интересните въпроси и най-добра като регламент спрямо конкурентните предавания в момента. Освен това и участниците си тръгват с една прилична сума винаги. Така че итвсякъде погледнато си е най-добрата игра от този тип.

Интересна гледна точка, но не ме познаваш.

# 494
  • София
За богата обща култура четете навсякъде по всяко време.
Докато чакате на опашка или рейса. Вместо да се нервирате че рейса закъснява и
трябва да го чакате 15 минути-четете хем няма да е досадно, хем ще научите нещо.
Може да започнете със страните и столиците им.
После планини, реки, езера, животни, растения.
Рекордите на всяко едно-водете си записки;
Скрит текст:

Олимпийските игри -кои са бг-медалистите.
В киното ако си харесате някой актьор/актриса-потърсете биография откъде е, филми, съпрузи, награди.
Подготовката за тези тв-игри са знанията от цял живот,
Само, че когато се учи нещо ново след 1 месец се помнят само 20%,
затова трябва и да се препрочитат нещата.
И си крийте силните теми-Ако любима ви е кино и ви питат кой ви е любимия филм-казвате не гледам филми
А после ако ви питат нещо от кино-о ама това всички го знаят.
Успех с тв-игрите!

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 00:02 от lite16

Общи условия

Активация на акаунт