Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 26 991
  • 702
  •   1
Отговори
# 465
Не съм влизала в Лувъра, но съм била в Ермитажа. И със сигурност няма как да е бил затвор, крепост или каквото и да е друго освен дворец, за какъвто е строен.
Но да не си чувал за него и да мислиш, че е някъде в Турция...

# 466
За мен Лувърът не е бил затвор.

# 467
Не съм влизала в Лувъра, но съм била в Ермитажа. И със сигурност няма как да е бил затвор, крепост или каквото и да е друго освен дворец, за какъвто е строен.

И в двете съм била, но не можах да се сетя в момента, че специално Екатерина е строила Ермитажа.

# 468
Мислех,че Гърция има най-много острови (4000 острова),ама те...

# 469
Да, за островите и аз сбърках. Кой ти я гледа Швеция?

# 470
Да, за островите и аз сбърках. Кой ти я гледа Швеция?
Аз се двоумях между Гърция и Швеция. Другите две възможности директно отпадат.
Но само ако видите колко острови има само в околността на Стокхолм, става ясен верния отговор.

# 471
И аз мислех, че е Гърция.
А за Лувъра също не смятам, че е бил затвор, но щом се пита за крале, трябваше да е или той, или Прадо.

# 472
  • Пловдив
Цитат
И то поне да звучеше турски... Wink

ММ разправяше, че преди време във Фейсбук се майтапели с някакъв, който уж бил питал дали някой ермитаж продава костно брашно - като се имало предвид екарисаж.

# 473
В Последният печели казаха, че платото Наска звучало като нещо руско...

# 474
  • Пловдив
Е, защо не като българско, галено от Атанаска... Wink

# 475
  • Русе
Въпросът за столицата, която била географски център на страната и била построена във формата на самолет, не беше точен. Столицата Бразилия съвсем не е в центъра на страната, а в единия край. От друга страна, Мадрид е долу-горе точно по средата на страната, но не ми се вярваше да е построен във формата на самолет, защото е стар град, възникнал стихийно, а не по план, и няма как да е във формата на самолет, защото е на равно просторно място и нищо не ограничава равномерното разрастване в кръг.

# 476
  • Пловдив
Аз пък изобщо не знам къде в Бразилия е Бразилия, но нали я строиха специално за столица, предположих, че е тя. В квато форма искат, в такава могат да си я направят. Wink

# 477
  • Велико Търново
Аз пък написах в Гугъл "Лувър затвор" и първият резултат, който излезе беше това:
https://wonders-of-europe.com/destination/france/paris/louvre/
Цитат
Дворецът възниква през Средновековието като укрепление. През 1200 г. крал Филип-Огюст разширява кулата, създавайки твърдина, заобиколена от ров. Наричана вече Лувър, сградата била използвана за затвор и арсенал. Заслугата за превръщането на Лувъра в дворец принадлежи на Шарл Пети.

Погледнах точното местоположение на град Бразилия, защото не можех да си го представя. Ами... доста странни диагонали трябва да са чертали, за да го определят като географски център на страната.

# 478
Точен си е въпросът. Това е била идеята при избирането на местоположението му - да е близо до географския център на страната. И да е с формата на самолет, да!
Този въпрос не би ме затруднил мен, но някои от другите не ми харесаха 🙂

# 479
И аз предположих, че е Бразилия, защото знам, че е специално построен град за столица, а не такъв с традиции.

Общи условия

Активация на акаунт