Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 26 731
  • 702
  •   1
Отговори
# 60
Страхотен е въпросът за конската сила. Simple Smile

Оле, колко е изненадана.

ПП Опа, и аз съм изненадана. Simple Smile

# 61
  • София
То само с бутане не става. Явно и приятеля и е катаджия...

# 62
Достойно представяне?

🤦♀

# 63
Интересно, в неделя видях една катаджийка - спираше колите, заради една катастрофа в града. Беше с подобна физика и руса коса, може би е същата Simple Smile

# 64
За гилотината беше ясно, ама не се сещам какво правят с гилотина в банковия клон... пари ли обрязват?

А за конската сила беше гаден въпрос, защото когато е въведена мярката е имало някакво разбиране каква е мощността на коня и тя е била малко под 1 конска сила. Тоест 1 трябва да е верният отговор.
От друга страна изниква въпросът "кой кон", защото има грацилни породи за бягане и тежковози за теглене.

Та кой кон според тях се има предвид?

Този:

Или този:

Да не говорим, че и понито е кон...
изобщо някой е намерил някакъв частен случай и го правят на въпрос, ама според мен не е редно.

# 65
Очаквах повече от този съвременен хъш, а не да се подпира на жокери за елементарни въпроси.

# 66
Уф,за Чърчил не знае?
Откакто няма най- бързият печели нещо участниците съвсем залиняха!

# 67
За гилотината беше ясно, ама не се сещам какво правят с гилотина в банковия клон... пари ли обрязват?

Сигурно. Simple Smile Аз знам, че гилотини се използват във фотостудиата (изрязват снимки), в рекламните къщи (изрязват визитки, картички и т.н.), ама в банките за какво я използват, понятие си нямам.

За конската сила – отговорът според Гугъл може да е 15, може и 24.
Поредният въпрос с нееднозначен отговор.

ПП Праскова и слива нямат семена, а костилки.

# 68
Рожков заради семената в шушулките, не е да е толкова сложно.
Ако се потърси със сигурност, ще излезе бързо.

# 69
Рожков заради семената в шушулките, не е да е толкова сложно.
Ако се потърси със сигурност, ще излезе бързо.

Само човек да знае какво е рожков... Иначе аз знам, че е 0,2 грама, знам, че идва от някакви дребни семенца, ама не помнех от какво дърво. Две опции отпадат веднага, ама не се сещах дали лавърът има семки и какво е рожков... Не знам защо нещо като синап ми се въртеше в главата???

# 70
Аз знам какво е рожков, всички сме виждали шушулките на дивия рожков по улиците и парковете.
Но не знаех, че точно неговите семена се използват за мярка.

# 71
Има ги навсякъде. Онзи ден се разхождах в парка и направо бяха покрили една алея. Миришат сладникаво и са ядливи (вътрешността на шушулките, не семената).

# 72
Аз знам какво е рожков, всички сме виждали шушулките на дивия рожков по улиците и парковете.
Но не знаех, че точно неговите семена се използват за мярка.

Не е ли акация това с шушулките?  Все едно, не знаех.

# 73
Щях да заложа на рожков заради английското наименование carob, което е много близо по звучене с carat.

# 74
Ха, ти и на английски го знаеш? Аз като чета английски книги за повечето растения подхождам като троловете на Тери Пратчет - приемам, че става дума за някакво "ууграа" и изобщо не се занимавам да търся какво точно, понеже най-често и названието на български не ми говори нищо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт