Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 26 953
  • 702
  •   1
Отговори
# 150
Представих си как пускат такъв въпрос в САЩ и Туитър тълпата решава да канселира водещия и предаването, заради намека, че мъжете са по-силни физически от жените.

# 151
  • Русе
ПЕрущица! ПЕрущица! Не "ПерУщица"! Grinning

Ама как пък поне единият, Билалов и участничката, не го каза правилно...

Обаче при Вазов ударението пада на "у́", за да се спази стихотворната стъпка:
"Перу́щице бледна, гнездо на герои,
слава! Вечна слава на чедата твои,
на твоята пепел и на твоя гроб,
дето храбро падна въстаналият роб!"

# 152
  • Пловдив
Няма такова нещо, и при Вазов всеки стих с изключение на третия тук започва с ударена сричка: слАва, дЕто. Третият е изключение в ритъма на стихотворението изобщо, не са така два по два. Нещо повече, аз подозирам, че може би е имал предвид "гнЯздо на герои" или "гнЕздо на герои", а не "гнездО". Мое си подозрение е за гнездото, може да е грешно, но във всеки случай Вазов не е от Варна, че да казва ПерУшица, той е също от Пловдивско и няма как да не знае как се изговаря името на града.

-----
За физическата сила не спорят, мисля, не са докарали чак дотам. Може би щото е много очевидно, а може и защото грубата сила не е толкова престижна. Wink Иначе сигурно щяха да искат канселиране и на рекордите. И квоти за жени в медалите. Wink

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 07:25 от Магдена

# 153
Аз не знам как е правилно, но когато сме учили стихотворението, определено съм го произнасяла с ударение на Е.

# 154
Разбира се, че маратонът отпада от възможностите за отговор. Изходната точка на двата пола - чисто физически - е различна и това неизбежно се отразява на/в резултатите във всички дисциплини. Единствено при техническите (дисциплини) положението е по-друго, поради различната специфика на уредите за мъже и за жени.

В известен смисъл канселиране на резултати имаше при мятането на копие  преди няколко години. С промяна на самото копие всичко започна от нулата.

# 155
  • Пловдив
Е, маратонът отпада, а другото бягане и тройният скок - не, нали? Grinning
Мислех, че е повече от ясно - не съм твърдяла, че маратонът е възможен отговор, а че е не по-малко вероятен от троен скок и кое беше третото. В отговор на изказването горе, че само маратонът можел да бъде напълно изключен.
В маратона "изоставането" на жените не е по-голямо от това в което и да е друго бягане и няма никаква причина да изключваме точно него, но не и останалите две. Това, че е на дълго разстояние, в случая е без значение, защото жените просто са по-бавни, а не че трудно бягат 40 км.
С прости думи: маратонът е точно толкова невероятен, колкото и тройният скок, и бягането на 10 хиляди метра, и бягането на сто метра. Не е най-невероятен.
И вече и там зачитат рекорди. През 80-те постиженията в маратона не се брояха за рекорди, защото се приемаше, че условията на всяко трасе са различни.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 13:02 от Магдена

# 156
  • София
Ох, е защо толкова рано заключва, като има всички жокери, уф.

# 157
Тони Блеър. Кралицата не би си позволила да "дава урок" на чужденец.

# 158
Тони Блеър. Кралицата не би си позволила да "дава урок" на чужденец.
Не, на саудитеца.
Мадагаскар. Елементарен въпрос за 10 000.

# 159
Логично беше да е на саудитеца.

А малгашкият си беше чуден въпрос за "обади се на приятел"

# 160
  • София
5000 лв. добре, ама според мен можеше и повече.
Хареса ми, добро чувство за хумор. Билалов на моменти му се дразнеше ми се струваше.

# 161
Наистина ли е последното предаване на Билалов днес ?

# 162
Логично беше да е на саудитеца.

А малгашкият си беше чуден въпрос за "обади се на приятел"
Ако не го знаеш - Мадагаскар или Малгашка република 😃.

# 163
Наистина ли е последното предаване на Билалов днес ?
Не, шегуваха се...

# 164
Понеже имаше такъв слух, а аз гледам с едно око , затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт