Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 27 026
  • 702
  •   1
Отговори
# 315
Шиникът е обем, икиндия - - време от денонощието, аршин май беше за дължина, остана най-непознатото.
А Жокерът млада програмистка или си търси буквите по клавиатурата, или не може да търси в гугъл...
Отърва ни от присъствието.

# 316
Уврат е. Другите ги знам, че не са - аршин е за дължина, шиник маай беше за вместимост, икиндия е време някакво през дена, не си спомням какво.

# 317
добре тук, бравос
е, този въпрос е идеален за жокер гугъл. няма какво да го мисли, само казва думата и да се провери.
Аз не го знам това. Аршин ми звучи най-турско и си е мярка, то май всичко е де, не знам. Ама си е за жокер класика.

Да, ама не Wink  Като провериш в интернет излиза, че е мярка за повърхнина. Ама в отговорите няма "декар", а друга турска дума и ... времето е изтекло. Гаден номер с този уврат...

П.П.Уффф, то било казано, че е за площ, не съм дочела. Е, тогава става елементарно, останалите ги знам.

# 318
Не е гаден. Аршин е мярка за дължина, икиндия - за време, шиник - за обем.
Остана уврат. Можеше за по-сигурно да помоли жокера да провери за значението на уврат - веднага излиза мярка за площ, което всъщност се търси.

# 319
Изобщо не е вярно!
Пишеш дьонюм и веднага излиза уикито и не е нужно дори да го отваряш - пише си каква е нашенската дума. Не ми разрешава скрийншот, за да се види.

# 320
  • София
егати лесните въпроси днес хора, направо нямам думи
с тези въпроси и цели 3 жокера е скандално да не стигнат миниум до 20 бона :о

# 321
Не е гаден. Аршин е мярка за дължина, икиндия - за време, шиник - за обем.
Остана уврат. Можеше за по-сигурно да помоли жокера да провери за значението на уврат - веднага излиза мярка за площ, което всъщност се търси.

Така е, елементарно е, ама аз гледам с половин око и не съм видяла, че във въпроса е уточнено, че е мярка ЗА ПЛОЩ.

# 322
Да, точно там беше уловката.
Аз първоначално се засилих към аршин, но се сетих, че е мярка за дължина. И понеже по пътя на логиката остана само уврат, което май съм го чувала, но не знам какво е, питах Гугъл, който веднага изплю, че е мярка за площ.

# 323
  • Русе
Уврат е. Другите ги знам, че не са - аршин е за дължина, шиник маай беше за вместимост, икиндия е време някакво през дена, не си спомням какво.

Икиндия е "ракиено време", времето към залез слънце, когато стопаните се прибират от полето и сядат да ударят по една ичкия, докато чакат да им поднесат вечерята.

Аршинът би трябвало да е позната дума. Има израз "да мериш с двоен аршин" (един за продавача и друг - по-къс, за купувача), който съответства на "да употребяваш двоен стандарт".

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 21:48 от евпетра

# 324
Изобщо не е вярно!
Пишеш дьонюм и веднага излиза уикито и не е нужно дори да го отваряш - пише си каква е нашенската дума. Не ми разрешава скрийншот, за да се види.

Излиза, ама тази дума я нямаше в отговорите. На гугъл търсене излиза само калко точно е тази мярка.

# 325
Изобщо не е вярно!

Излиза, ама тази дума я нямаше в отговорите. На гугъл търсене излиза само калко точно е тази мярка.
Е как ще я има думата в отговорите, като беше във въпроса!

# 326
Не гледах вчера и сега ми убягва спорът ви 🙂
Не би трябвало да има непознати термини едновременно и във въпроса, и в отговорите?

ПП. Видях го въпроса. Според мен е абсолютно некоректен въпрос. 5 архаизми турцизми!? Кой мери в дюнюми сега!?

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 15:06 от птица

# 327
29. 02 е
скоро в някакъв любовен филм стана на въпрос

# 328
Щеше да ми е странно, ако във Финландия има Петльов ден...

# 329
  • Пловдив
Е, добре, ма, бульо, от тия две възможности кое по-очевидно?

Общи условия

Активация на акаунт