Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 397
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
Ами добре, предвид, че виждаш, че е наакан и не спи, защо го оставяш да заспива? Не знам, не го разбирам, може и вие да сте прави, но моето мнение е, че просто не и се занимава. Тя го е показала хиляди пъти, а същевременно и ма претенции нон стоп.
Добре, има ли как да говорите открито по въпроса, в смисъл да поставите вашите изисквания като го гледа какво трябва, какво не трябва и тн? Това е вариант.

# 676
Здравейте. Отскоро съм в бг мама. Попадна ми вашата тема търсейки инфо за захранване. Но ще споделя моя опит със "свекърва" от голямото ми дете до 3годишна възраст го беше виждала три пъти. След това с ММ се преместихме в родния му град, но това не допринесе с нищо. Сега с второто положението е същото за 3месеца 3 пъти са го виждали, като един от тях беше на рождения ден на каката.

# 677
Здравейте. Отскоро съм в бг мама. Попадна ми вашата тема търсейки инфо за захранване. Но ще споделя моя опит със "свекърва" от голямото ми дете до 3годишна възраст го беше виждала три пъти. След това с ММ се преместихме в родния му град, но това не допринесе с нищо. Сега с второто положението е същото за 3месеца 3 пъти са го виждали, като един от тях беше на рождения ден на каката.
При теб е свекърва. При мен майка ми я е виждала два пъти. Последно на погачата,а скоро малката става на 4 месеца. Не се оплаквам🤷♀

# 678
Мони, твоята поне не е опасна за детето. Моята  води на зълва ми детето да се пречистява в църквата. Тоест да яде хляб с вино от общата лъжица. Дава му да пие светена вода (нали се сещате колко микроби има) и любимото ми - детето е 24/7 със сребарно кръстче на врата, спи с каишка около врата?!?!?! Всичко това видях лично, когато малката беше на 10 месеца. Иначе от моето не се вълнуаа много (например да го види на камерата), но все се гласи да идва да «помага», ако може за 6 месеца, тамън ще вземе и другото внуче, то да учи английски (в момента е на година и половина).

Прашинке, аз не само че не готвя, ами и косата ми не се омазнява. Доста е дълга и я нося вързана на нещо като кок, да не я дърпа детето. И се сещам вечер за нея.  По принцип я мия на 4/5 дни, ама вчера се усетих че я бях мила предния вторник и се засрамих😂

# 679
Има ли мами на които носленцата прохъркват отвреме навреме и какво казва педиатъра?

# 680
Мони прегръдки! Разбирам те!
Прашинке не се сърди ама остро влезе на момичето с изказването, че не си пожелаваш такава снаха. Аз също съм лоша снаха ама и имам свекърва егоист.
Тук не се познаваме толкова добре, че да си знаем обстоятелствата.

# 681
Другата гледна точка може да бъде поставена и без тонът да е толкова груб, Прашинка Wink Просто казвам Wink Четох те и направо подпалих с 200, та още съм бясна Wink

За друго идвах, ама на, не се стърпях Wink
Някой да ползва Нан ОптиПро? Имам неотваряно мляко от 400 гр, подарявам го. Ако някой го иска, да ми пише на лично с данни.

# 682
Когато кажеш за бабата на бебето си, че официално си бил до тук с нея заради наакан памперс, това според мен е пълен абсурд. Не съм била груба с никой, изказах мнението си. Аз съм толерантен човек, за мен тези изказвания са изключително крайни и е мечешка услуга да се замълчи в този случай. Не си пожелавам такава снаха, и не виждам какво грубо има, Ча чак ще палим с по 200!!?!

# 683
Според мен Мони е много чувствителна, такива впечатления имам и ако сега стои и плаче заради тези думи аз пък не бих била горда от " мечешката услуга".
Крайно е така да се изкажеш за някой, който си гледа детенцето.

# 684
Толерантният човек не се изказва по този начин Wink А това, че е до тук със свекървата означава, че повече няма да разчита на нея за нищо Wink Не че няма да й показва внучето. Мони и преди се беше оплаквала от нея. Очевидно е мързел жената Wink Ако толкова я е страх да измие едно наакано дупе, да ги предупреди, да си знаят, че бебето ще стои наакано и напикано. Да й дръпнат един тренинг, ако трябва Wink

# 685
Мони, ако четеш това, не се засягай. Нямам за цел да те обидя, аз съм човек който каквото си мисли го казва. Колкото и да си чувствителна, както казват дамите тук, ти си тази която решава как ще си гледа детенцето. Мненията на такива като мен са само мнения, нищо повече. Бъдете здрави най -важното, другото само ще се нареди. Аз също си гледам сама детенцето и бих се радвала да имам свекърва като твоята, пък и за половин час в седмицата! Успех с казуса Simple Smile

# 686
Не се оплаквам. Дори не съм правила опити за по-добра комуникация. Така си ме устройва.  С ММ си гледаме децата. Споделих за да окуража Мони, че не е само тя в подобна обстановка. А тя как ще процедира си е лично нейно решение. И не на последно място със сигурност няма да съм такава свекърва.

# 687
Факт е че има майки, които са по-взискателни към роднините помощници. Това не значи, че не са прави за себе си. Аз за добро или лошо разчитам само на сестра ми, но тя ми заяви че я е страх да мие на чешмата дупето. И ако се наложи да сменя насран памперс, бърше с кърпи. Пратих я да разходи детето, те седнали на кафе (вътре). Търлачка го току що нахранен и много други неща. Аз не се възмущавам ,  макар това да ме дразни, защото знам колко обича малкия и не искам да се лишавам от помощта и. Но ако реши да го пречистява с обща лъжица, пуши до него или други вредни, според мен неща, не бих мълчала. Всеки има граница на търпение, моята е доста висока. Това не значи, че аз съм права. Както и да си гледаме децата, все ще има какво да се оплачат на психолога …

Свекърва ми е голям образ и честно, не знам дали ако и го оставя за 30 мин, детето няма да е заведено при попа 😂 С очите си видях как дава на другото внуче неща, които дъщеря и е забранила до навършване на 1г. Та ако не слуша щерка си, мен ли ще слуша 🤣 Имам голям късмет, че зълва ми роди първа 😂

# 688
Не се оплаквам. Дори не съм правила опити за по-добра комуникация. Така си ме устройва.  С ММ си гледаме децата. Споделих за да окуража Мони, че не е само тя в подобна обстановка. А тя как ще процедира си е лично нейно решение. И не на последно място със сигурност няма да съм такава свекърва.

Ели дано не сме такива свекърви. Ние имаме 2 момчета и ММ непрестанно се шегува с мен, че ще разпъна по една палатка пред къщите на децата ми и горко им на снахите, даже къде на шега къде сериозно ми е пожелавал да ми се паднат такива зверчета като мен ❤че да видя какво и е на майка му. Само едно ще кажа преди 10 години горе долу я цапнах с едно дърво по главата, не беше умишлено ама от тогава си знае мястото

# 689
Лизи , чудесно е, че не се вижда здравословен проблем.В такъв случай остава да имаш търпение.
Ние с моето момиче сме на гости при баба и , че вкъщи тече ремонт.Макар , че тук имам всичко необходимо не ми е съвсем спокойно,свикнала съм си вкъщи и тук детето е много неспокойно, режима се нарушава, ново и е явно, и се превъзбужда.Освен това от два дена  е с ужасни сополи и секрети.Първата нощ сърцето ми спря няколко пъти.Давеше се от тия гадости , давеше се от аспиратора , всичко ми се беше свило в гърдите.Отделно пак ме сви в дясно корема и цяла нощ не спах от притеснение за нея , за мен , и да дърпам сополи. На следващия ден звъннах на педиатърката и и изписа тобрадекс, инфлуцид, осцилукокцинум, вит Ц , та за сега е малко по - добре положението.Макар ,че не съм сигурна дали е болна или е от промяната на въздуха.Тук е доста по - топло от вкъщи.
Обаче има много газове.Вчера 5ти ден захранване и и дадох тиква.Днес много рева и нищо не можа да яде, после ще пробвам пак.
Тези , които са във фб знаят , но да се похваля и на останалите.Ади вчера се обърна от гръб по корем в присъствието на баща си.
и.скела радвам се  ,че не е имало инцидент с грозденцето , а и бебето вече има една въведена храна хаха.
И по последната тема - аз съм си оставяла детето да спи наакано. Като я чуя сутрин , че се изаква не я вдигам веднага да я мия , а я изчаквам сама да се събуди.В крайна сметка затова ги мажем тия кремове против подсичане - акото и пишкането да предпазят кожата за известно време малко поне. Сега друг е въпроса ако е акало детето и видимо не му се е спяло е можело да го смени памперса.Но ако можеш да не се ядосваш за сравнително дребни грешки и все пак да се възползваш от помощ от време на време ще е в твой плюс.

Общи условия

Активация на акаунт