Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 400
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
За сега издържам някак. В неделя гледам да се наспя, като мъжа ми си е вкъщи.  За сега съм с 6 кг надолу от теглото, което съм забременяла, най много да ме духне вятъра като изляза навън Joy

Гро, дадоха ни направление за ехограф на Фонтанелата, защото още не може да си държи главата, като го сложа по корем и започва реване и не иска и да пробва да си вдигне главата, докато на Яна и харесва по корем и се справя много добре.
Орехче, мисля че по скоро не може да заспи и за това рева толкова , то от толко разнасяне, не успя да заспи, иначе като заспи го храня и яде добре, май от някаква лигавщина не иска да яде, майка ми събота и неделя го разнасяше из стаите и му пееше и сега иска само на ръце и да ходиш, като седна започва рев. Другото което забелязах е, че не иска да яде докато ми е в ръцете, в люлката  или легнал яде, стига да не е започнал да реве истерично. Детски гастроентеролог няма в града ни, педиатърката, на консултацията преди няколко дни му прегледа всички органи с ехограф, нищо не намери.
Малка прашинка, през деня съм сама от 7:30 , вечер след 19:30, майка ми ( за един, два часа)  и мъжа ми ми помагат, мъжа ми става да ги храни през ноща, за да се цедя аз, иначе няма да си легна хич, ако трябва и да ги храня, аз ги храня в 00ч - 1:00  за последно и после в 8:00, той в промеждутъка.  За помощница нямаме възможност на този етап.

Редактирам: прегледа на Фонтанелата не показа нищо, лекаря каза, че трябва да ходи на рехабилитация.
Сами рева до второто ходене при лекаря, тоест до 13:00 часа, после се предаде, от тогава се е будил два пъти, с реване, единия път му дадох да яде, като изяде 40 мл и не искаше повече, приспах го и му дадох останалите 90 мл докато спи, и преди малко изрева и го задрусах малко и пак заспа.
Мила, колко време ще може така да издържиш? Не ми звучи добре режима, ти съвсем ще грохнеш!

# 661
Аз да попитам,как се казва групата ни във фб?

# 662
За сега издържам някак. В неделя гледам да се наспя, като мъжа ми си е вкъщи.  За сега съм с 6 кг надолу от теглото, което съм забременяла, най много да ме духне вятъра като изляза навън Joy

Гро, дадоха ни направление за ехограф на Фонтанелата, защото още не може да си държи главата, като го сложа по корем и започва реване и не иска и да пробва да си вдигне главата, докато на Яна и харесва по корем и се справя много добре.
Орехче, мисля че по скоро не може да заспи и за това рева толкова , то от толко разнасяне, не успя да заспи, иначе като заспи го храня и яде добре, май от някаква лигавщина не иска да яде, майка ми събота и неделя го разнасяше из стаите и му пееше и сега иска само на ръце и да ходиш, като седна започва рев. Другото което забелязах е, че не иска да яде докато ми е в ръцете, в люлката  или легнал яде, стига да не е започнал да реве истерично. Детски гастроентеролог няма в града ни, педиатърката, на консултацията преди няколко дни му прегледа всички органи с ехограф, нищо не намери.
Малка прашинка, през деня съм сама от 7:30 , вечер след 19:30, майка ми ( за един, два часа)  и мъжа ми ми помагат, мъжа ми става да ги храни през ноща, за да се цедя аз, иначе няма да си легна хич, ако трябва и да ги храня, аз ги храня в 00ч - 1:00  за последно и после в 8:00, той в промеждутъка.  За помощница нямаме възможност на този етап.

Редактирам: прегледа на Фонтанелата не показа нищо, лекаря каза, че трябва да ходи на рехабилитация.
Сами рева до второто ходене при лекаря, тоест до 13:00 часа, после се предаде, от тогава се е будил два пъти, с реване, единия път му дадох да яде, като изяде 40 мл и не искаше повече, приспах го и му дадох останалите 90 мл докато спи, и преди малко изрева и го задрусах малко и пак заспа.
Мила, колко време ще може така да издържиш? Не ми звучи добре режима, ти съвсем ще грохнеш!
е, виж за килограмите ти завиждам хахахах

# 663
Lizi наистина не ти е лесно. Но после като попорастнат ще се радваш, че си се справила сама ( то ти наистина нямаш кой знае каква помощ). Мъжът ти разбираемо работи, но хубаво все пак, че вечер се включва. И майка ти щом за кратко идва. Но то реално ти си Човекът.
Дано Сами скоро заякне и да намалее проблемът с повръщането поне от това да си отдъхнеш.
Червенокосата и тя не пише. Явно и те боледуват.
 i.skela, bolibon замислихте ме да не вземе и нашата кака да захрани бебето преди нас. Ама нали големичка е уж, но знае ли човек.

# 664
Mного болни в групата, пожелавам бързо оздравяване на всички!

# 665
Анчо, не боледуваме. Аз за 1 ден се оправих, Мишето, акосе е заразил не съм разбрала. Но сестра ми боледуваше дълго и сама пощурях. ММ работи в бесен график на няколко места и помага сутрин основно и вечер го къпе.
Аз съм много разстроена, защото пак се провали всичко с местенето и отлагаме всичко до пролетта. Сега мисля как да си създам условия тук, защото очаквах началото на декември да се изнасяме.
Миша имаше скоци в растежа и регресии в съня, или просто беше крив, но беше ад. Постоянно реване, цяла нощ сучене. Отделно лошо време, не можем да излезнем. Щях да полудея. Сега е по-спокоен, но през деня заспива повечето пъти с реване.
Преди време някой разказваше за момиче, което не си мило косата, защото нямало време. Помня много се възмутих. Е… днес осъзнах, че аз си забравям. Вземам бърз душ и лягам, не че нямам време, но явно не го слагам като приоритет.

Иначе ходим на плуване, на детето му харесва много, особено да гледа другите бебета. Повечето са доста по-малки, днес върнах да гледам стари снимки, еми си върви доста едричък 😂 Никой няма такива крака кроасанчета😂

Отивам да си мия косата 😂

# 666
На мен косата ми почти опада, толкова много капе. Но знам, че е хормонално и каквито и боклуци да пия или да мажа отгоре няма никакъв смисъл. Случва се между 3/4 месец най-често след раждането и до месец се оправя само...поне това помня от миналото раждане. Графика си ми е същия от преди- 2 пъти седмично неделя и сряда. Аз готвя всеки ден по няколко пъти и е абсурд да не я измия като минимум тези дни. Но ако не се готви по принцип има хора веднъж седмично си я мият и това е доста полезно за косата, защото рядкото миене регулира себума. Аз обаче не мога да издържа, лятото я мия пък всеки ден. Или поне каквото остана от нея хахахаха

# 667
Червенокоске много е сладък Мишето и са му екстра кроасанчетата и Ники е надиплил  едни гривнички по краката и ръчичките

У дома на всички ни пада коса/ козина - аз ръся коса на всякъде, но и кучето не ми отстъпва , всеки ден чистя и контейнера на прахосмукачката се пълни от мои и негови косми. Обаче ме притеснява на Никчето как му капе косата на главичката има голи участъци, успокоително е че от долу се вижда новата косичка

# 668
Червенокоске много е сладък Мишето и са му екстра кроасанчетата и Ники е надиплил  едни гривнички по краката и ръчичките

У дома на всички ни пада коса/ козина - аз ръся коса на всякъде, но и кучето не ми отстъпва , всеки ден чистя и контейнера на прахосмукачката се пълни от мои и негови косми. Обаче ме притеснява на Никчето как му капе косата на главичката има голи участъци, успокоително е че от долу се вижда новата косичка

пу пу, много е сладък!

# 669
Момичета, идвам да се оплача, че за пореден път съм потресена от свекърва ми и дори не знам как е гледала дете (ММ)..
Вчера я извикахме да дойде за 30мин, докато излезем да напазаруваме, че не искам да разнасям малкият по големите вериги и представете си. Първо имаше една пералня дрехи, коото точно бях изкарала от пералнята, не ме разбирайте погрешно, не очаквам, че някой ще ми върши домакинската работа, но все пак можеше да ги простре, не знам, може би в мен е вината, че имам очаквания, особено след като ММ и подметна, че може да ги простре ако и остане време.
Второ, оставих и детето спокойно на люлката, по-късно се оказа, че тя пт там не го е пипала.. когато се прибрах, от вратата ме посрещна, че много се напъвал и се наакал, но момичета, тя го е оставила да заспи НААКАН! Алекс не ака насън, нито се напъва насън, това ме потресе.. Как ще оставиш бебе наакано, да спи?
Оправданието беше, че той заспал и да не го пипала… Защо го оставяш да спи, след като виждаш, че е наакан?
Кажете ми, това нормален човек ли е според вас? Аз официално бях до тук с тази жена..

# 670
Момичета, идвам да се оплача, че за пореден път съм потресена от свекърва ми и дори не знам как е гледала дете (ММ)..
Вчера я извикахме да дойде за 30мин, докато излезем да напазаруваме, че не искам да разнасям малкият по големите вериги и представете си. Първо имаше една пералня дрехи, коото точно бях изкарала от пералнята, не ме разбирайте погрешно, не очаквам, че някой ще ми върши домакинската работа, но все пак можеше да ги простре, не знам, може би в мен е вината, че имам очаквания, особено след като ММ и подметна, че може да ги простре ако и остане време.
Второ, оставих и детето спокойно на люлката, по-късно се оказа, че тя пт там не го е пипала.. когато се прибрах, от вратата ме посрещна, че много се напъвал и се наакал, но момичета, тя го е оставила да заспи НААКАН! Алекс не ака насън, нито се напъва насън, това ме потресе.. Как ще оставиш бебе наакано, да спи?
Оправданието беше, че той заспал и да не го пипала… Защо го оставяш да спи, след като виждаш, че е наакан?
Кажете ми, това нормален човек ли е според вас? Аз официално бях до тук с тази жена..
Без да се обиждаш, но според мен ужасно си крайна. Не може да кажеш на бабата на детето си че си дотук с нея, защото не го е сменила и той е заспал наакан! Случва се, какво толкова?! Много е възможно жената да се страхува да вдига и да взима бебето също, аз имам подобен страх от чужди деца! Как може да даваш чак оценки каква майка е била! Направо ти се чудя! Вие обяснихте ли й какво са изискванията ви, може жената да не й е било добре също, и тя е човек! Аз такава снаха като теб, майка съм на двама сина, изобщо не си пожелавам. Съжалявам, ако си се обидила, но ще се радвам да погледнеш нещата от друг ъгъл! Не може да лишиш детето си от баба защото не го е била сменила наакан!!!

# 671
Няма предвид, че няма да си вижда внучето естествено! Просто няма как повече да разчитам на нея и да съм спокойна да го оставя. Както и няма кой да ме обеди, че е нормално да оставиш наакано бебе с пълен памперс да спи.
Аз нямам претенции, тя е тази, която винаги казва колко хубаво ще го гледа и да сме и го оставяли, както и колко щеше да ми помага. Не знам дали си запозната с предишните ми включвания за нея, но това не е първи път, в който нещо подобно се случва.

# 672

Мони прекрасно те разбирам не познавам свекърва ти и не знам какви са ви взаимоотношенията, но ще ти кажа моята свекърва как действа.
Едно на ръка е, че има неща за които колкото и да говорим и аз и ММ е все тая тя си прави каквото си иска ( например да бае на децата ми. 10000 пъти съм забранила, после помолих поне да не ми казва че го прави защото не ми е приятно ама все тая. Тя ми дава отчет сред всяко баене) . Но има неща и ситуации в които седи безучастно защото не знае как ще реагирам ( явно съм лошичка Simple Smile ). Един пример се сещам сега - бях на зъболекар преди няколко дни и тя гледа Ники. Детето повърнало и целият е бил за преобличане. Докато не отговорих на обаждането ѝ, след около 20 Мин, тя не беше посмяла да го преоблече. Аз не го разбирам и като я попитах тя отвърна, че не е била сигурна дали трябва. Останах втрещена как ще остави мокро бебе, или в твоя случай наакано, но се опитах да погледна от нейна гледна точка и знам че в миналото съм реагирала остро и съм много закриляща децата ми, та я разбирам

Добавям, че познавам майка на момиченце на 1 годинка която не я мие след като се наака, в смисъл бърше САМО дупето със суха салфетка и не изчиства нито гънките нито между срамните устни, миене получава детето само когато го къпят и то не е всеки ден

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 11:52 от Didister

# 673
Мони и аз лично съм оставяла мойте деца да спят наакани. Никой не може да ме убеди, че не е оставял детето си да спи наакано. Няма сила на света, която да ме накара, на заспиващо дете да му сменя памперса. Това означава рев и разсънване. Нищо няма да му стане, че е подпало половин час с настано дупе. Не през ноща разбира се, говорим за през деня. Така, че жената по всяка вероятност се е притеснила, че ще реве и няма да може да го успокой. И аз с първото все се притеснявах като го оставя за малко, с когото и да е. С майка ми бях една идея по спокойна, но не защото видиш ли е по добра от свекърва ми, а защото си е моята майка. Не мисля, че едната ще се грижи по добре за децата от другата. Най спокойна бях като ги оставя на сестра ми. Аз лично имам страшно много оплаквания и от двете баби. Да речем в едната ми харесва едно, в другата друго, но и всичко да правеха както искам пак щях да им намеря кусур.

# 674
Ами добре, предвид, че виждаш, че е наакан и не спи, защо го оставяш да заспива? Не знам, не го разбирам, може и вие да сте прави, но моето мнение е, че просто не и се занимава. Тя го е показала хиляди пъти, а същевременно и ма претенции нон стоп.

Общи условия

Активация на акаунт