Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 401
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
Анчо, аз имам лидълско яке за бебеносене. Слагам ѝ поларен суитчер, ватирани панталони и софтшел боти и шапка и закопчавам якето до горе, като отдолу е с боди дълъг ръкав. До момента е била топличка, като я извадя, ще видим за напред. Сега ѝ поръчах от една група за бебеносене мерино шапка с удължение, като шал отзад на гърба и отпред на гърдите.
И на мен ще ми е интересно да видя другите как ги обличат.

# 646
Аз засега обличам с един по плътен панталон, ватирани чорапи и терлици. Отгоре боди потник и блузка с дълъг ръкав, обикновенно тази, с която е била вкъщи и шапка. Също отгоре съм обличала с ватиран съитчърт с качулка, като под него е с боди. И зависи колко е студено закопчавам якето. Моето е на Лидл.

# 647
bolibon кофти работа дано леко премине и бебчо да не се зарази

За аспиратора за нослето и аз не съм ползвала но взех да ги разглеждам за да купя, Ники определено е по-сополив от батко си 🤷♀🤷♀🤷♀

Защо не може с гащеризон, че моето дете други връхни дрехи няма. От долу е облечен както си седим в къщи от горе гащеризончето, едни пухкави буйки/ ботушки и шапка. Само гащеризончето е 1-2 размера по-голямо за да не му се набере на крачетата и за сега му е ОК така

Гащеризона не е от най-дебелите за сега, като стане малко по-студено ще ми взема по-дебело

# 648
Доколкото разбрах не е проблем да е с гащеризон, само да не е с ритъма. И аз съм подготвила за като стане по хладно.

# 649
Идва ми да се гръмна.... Close
Сами цяла нощ не спа, сложих го до мен за да го друсам като се разбуди, колики ли бяха, какво беше не знам.
Днес трябва да заведа Сами на ехограф на Фонтанелата. Сутринта започнах от 6:00 да ги храня и оправям, на Сами един път му пропусна памперса, преоблекох го, после повърна, пак го преоблекох, после не искаше да яде..... Яна горката умря от глад докато оправя брат ѝ. Трябва и да се изцедя, да не забравяме... И 9:00 благополучно с яко рев тръгнахме към болницата.....  започнах да обличам Сами в гащеризона и той започна да реве, през целия път до болницата рева, в болницата докато чаках ред за регистратурата, продължи и накрая тая на регистратурата ми каза, че доктора ще бъде днес след обяд и ми идваше да ги обезглавя... Та реването продължи до преди 15 мин, истерично, чак се задавя от дране. Та в 12:30  трябва пак да ходим и ми става лошо от сега.

На всичкото това реване, не иска и да яде, изяде само 40 мл и след малко очаквам пак включване, а трябва да се цедя и да храня Яна Disappointed

# 650
Дръж се момиче, стискай зъби. Не знам кога, но някой ден всичко това ще отмине. Прекланям се на психическата ти сила. Разликата на моите деца е 3 години, но и аз имам чувството, че отглеждам 2 новородени. Цяла сутрин рева. Не мога повече, наистина не мога! Радвам се, че поне мога на вас да се оплача 😔😅
Лизи нещо съм изпуснала, защо ще му правят ехограф?
Идва ми да се гръмна.... Close
Сами цяла нощ не спа, сложих го до мен за да го друсам като се разбуди, колики ли бяха, какво беше не знам.
Днес трябва да заведа Сами на ехограф на Фонтанелата. Сутринта започнах от 6:00 да ги храня и оправям, на Сами един път му пропусна памперса, преоблекох го, после повърна, пак го преоблекох, после не искаше да яде..... Яна горката умря от глад докато оправя брат ѝ. Трябва и да се изцедя, да не забравяме... И 9:00 благополучно с яко рев тръгнахме към болницата.....  започнах да обличам Сами в гащеризона и той започна да реве, през целия път до болницата рева, в болницата докато чаках ред за регистратурата, продължи и накрая тая на регистратурата ми каза, че доктора ще бъде днес след обяд и ми идваше да ги обезглавя... Та реването продължи до преди 15 мин, истерично, чак се задавя от дране. Та в 12:30  трябва пак да ходим и ми става лошо от сега.

На всичкото това реване, не иска и да яде, изяде само 40 мл и след малко очаквам пак включване, а трябва да се цедя и да храня Яна Disappointed

# 651
  • Бурса
Лизи хич не ти е лесно Sad Във всякакви конфигурации отглеждането на повече от едно дете не е лесно. Всяко от тях има нужда от внимание. Но твоите близначета хич не те улесняват от към режим, хранене и т.н. и геройски устискваш с цеденето. Аз в трудни моменти си повтарям и това ще мине.... изпращам ти кураж и позитивна енергия!

На мен понякога не ми стигат силите да обърна подобаващо внимание на децата и мъжа си. Ето вчера вечерта, ММ заведе голямата на тренировка, бебо го приспах, взех да чета приказка на средната, ами направо заспивах докато чета, тя ме сръчква и това в 7 вечерта. После прибраха се, вечеря за всички, айде дойде време за къпане на бебето ама голямата решава едни задачи и трябва да и помогна. Мажа бебето и чета състезателни задачи и обяснявам, абе половинчато ми се случват нещата, но си казвам че пък те винаги ще имат един друг и липсата на пълно внимание от мен до някъде се компенсира. Взех да приспивам малкия, връщам се в хола а двете играят монополи, много мило ми стана. Хем имат разлика почти 4 години.

Та ще дойдат и слънчевите дни Лизи. Стягай се и хайде на преглед, утре ще е друго.

# 652
Лизи, сама ли си ги водиш и гледаш винаги  , доста трудоемко ми звучи.А Сами сигурно е гладен , че да плачка така.Читав не читав гастро , може би е по - добре все пак да го погледнат на абдоминален ехограф, поне да си спокойна , че не е здравословна причината за неяденето.
Малката снощи също не спа и днес съм супер отвеяна, нямам сили и даже забравих , че я захранвам и още не си я яла от пюрето, та предполагам с две наведнъж не е просто изтощително , а героично !
Нещо още щях да казвам ама забравих.Хубав ден и бързо да оздравяват болните!

# 653
Лизи, няма ли кой малко да ти подаде ръка, майка, свекърва? Можеш ли да си позволиш ако трябва няколко часа платена гледачка, дето се вика ти да отдъхнеш малко? Ти така колко още ще издържиш, звучиш съвсем сама! Мъжа помага ли, как е неговата програма?

# 654
Мами, това дали е млечица?

# 655
Gro, опитай да го отмиеш с малко вода, ако не се маха е млечница!

# 656
Минавам да се "похваля". Ще разкажа историята: Кака ме захрани.
Вчера вечерта оставям каката да гледа детско с бебето в хола, да преваря вода и да направя млякото.
Нямало ме е най- много 2-3 минути. Връщам се и я гледам нашата седи над бебето и я пита ама хареса ли ти  Ники?
-Какво да ѝ е харесало мами, песничка ли ѝ пя (това е редовно у нас)?
- А, не. Дадох ѝ да си близне от моето грозде.
И аз в ступор, питам я как така да си близне?
-Ами отхапах от зърното и го държах и тя да поближе малко.
Вече съм се уверила, че бебето е добре и диша нормално. И започвам да обяснявам реч, която съм държала около 100 пъти, какво и как ядат бебетата, че по- натам ще яде друга храна и тн и тн. Казвам, че е можела да се задави.
- Ааа няма страшно, то е без семки, няма да се задави.
И айде пак същата реч отново....

Казвам ви смених 100 цвят на бързо. Уж е голяма, ама..... Иначе днес я водих на педиатър, че вчера направи 4м. Не ѝ сложиха ваксини, че таткото ни е болен. Качила е, вече е 5,900 и 62,5см. Докторката не се впечатли особенно от захранването на каката. Само да не се била задавила иначе всичко е наред. Ако искаме да започна да захранвам. Ако стигне до 125мл пюре трябва и 60 мл мляко според нея да се дава. Не мисля да започвам още пюрета, но ще видим.

# 657
Гро, дадоха ни направление за ехограф на Фонтанелата, защото още не може да си държи главата, като го сложа по корем и започва реване и не иска и да пробва да си вдигне главата, докато на Яна и харесва по корем и се справя много добре.
Орехче, мисля че по скоро не може да заспи и за това рева толкова , то от толко разнасяне, не успя да заспи, иначе като заспи го храня и яде добре, май от някаква лигавщина не иска да яде, майка ми събота и неделя го разнасяше из стаите и му пееше и сега иска само на ръце и да ходиш, като седна започва рев. Другото което забелязах е, че не иска да яде докато ми е в ръцете, в люлката  или легнал яде, стига да не е започнал да реве истерично. Детски гастроентеролог няма в града ни, педиатърката, на консултацията преди няколко дни му прегледа всички органи с ехограф, нищо не намери.
Малка прашинка, през деня съм сама от 7:30 , вечер след 19:30, майка ми ( за един, два часа)  и мъжа ми ми помагат, мъжа ми става да ги храни през ноща, за да се цедя аз, иначе няма да си легна хич, ако трябва и да ги храня, аз ги храня в 00ч - 1:00  за последно и после в 8:00, той в промеждутъка.  За помощница нямаме възможност на този етап.

Редактирам: прегледа на Фонтанелата не показа нищо, лекаря каза, че трябва да ходи на рехабилитация.
Сами рева до второто ходене при лекаря, тоест до 13:00 часа, после се предаде, от тогава се е будил два пъти, с реване, единия път му дадох да яде, като изяде 40 мл и не искаше повече, приспах го и му дадох останалите 90 мл докато спи, и преди малко изрева и го задрусах малко и пак заспа.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 17:19 от Lizi:) :)

# 658
i.skela пак с грозде на 4м добре. Нашата кака преди 1м искаше да дава на бебето бисквитка до опитало. Бебето беше на 2м. Обаче поне първо дойде да ме пита. Бях в същата стая с тях, но с гръб.

# 659
Гро, дадоха ни направление за ехограф на Фонтанелата, защото още не може да си държи главата, като го сложа по корем и започва реване и не иска и да пробва да си вдигне главата, докато на Яна и харесва по корем и се справя много добре.
Орехче, мисля че по скоро не може да заспи и за това рева толкова , то от толко разнасяне, не успя да заспи, иначе като заспи го храня и яде добре, май от някаква лигавщина не иска да яде, майка ми събота и неделя го разнасяше из стаите и му пееше и сега иска само на ръце и да ходиш, като седна започва рев. Другото което забелязах е, че не иска да яде докато ми е в ръцете, в люлката  или легнал яде, стига да не е започнал да реве истерично. Детски гастроентеролог няма в града ни, педиатърката, на консултацията преди няколко дни му прегледа всички органи с ехограф, нищо не намери.
Малка прашинка, през деня съм сама от 7:30 , вечер след 19:30, майка ми ( за един, два часа)  и мъжа ми ми помагат, мъжа ми става да ги храни през ноща, за да се цедя аз, иначе няма да си легна хич, ако трябва и да ги храня, аз ги храня в 00ч - 1:00  за последно и после в 8:00, той в промеждутъка.  За помощница нямаме възможност на този етап.

Редактирам: прегледа на Фонтанелата не показа нищо, лекаря каза, че трябва да ходи на рехабилитация.
Сами рева до второто ходене при лекаря, тоест до 13:00 часа, после се предаде, от тогава се е будил два пъти, с реване, единия път му дадох да яде, като изяде 40 мл и не искаше повече, приспах го и му дадох останалите 90 мл докато спи, и преди малко изрева и го задрусах малко и пак заспа.
Мила, колко време ще може така да издържиш? Не ми звучи добре режима, ти съвсем ще грохнеш!

Общи условия

Активация на акаунт