До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 937
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Чувствах се по същия начин в последните дни.Все още не мога да повярвам какво нещо изтърпя тялото ми. Всичко си идва на мястото след това, стискай зъби не остана. ❤️

Момичета, да помрънкам малко. От 2 дни вече не се чувствам на себе си. Днес влизам в 9 месец.  Сега тъкмо излизам от банята и отивам на мерене на тонове. Тялото ми вече имам чувството, че не издържа. Излязох разтреперана от банята, вие ми се свят, краката ми треперят. Нямам сила за нищо. Сега лежа малко и се чудя как да изсуша косата си. Секциото ми е планирано за следващия четвъртък и започвам да изпитвам страх, постоянно плача...... Килограмите вече отиват към 100 и не ми издържат колената. Клатя се като пингвин, задъхвам се.  Не знам какво да правя вече Cry

С три натоварването е още по-голямо. Направо изсмукват всичко от нас. Дано се нормализират тези хормони след раждането, че ми объркват психиката.

# 196
На каква програма ги переш, IrenB, че нямат нужда от гладене? Аз снощи гладих като луда, защото всичко беше на хармоника след сушилнята 😂
И моите пералня и сушилня са Бош, 6та серия,сушилнята нова, пералнята на 2 години.
Питах за седмиците , защото в Тина Киркова мойто АГ миналата седмица ми каза че съм в 34 , а бях 33+2 , тази седмица пак ми каза ,че съм в 34 а съм 34+2 и малко се обърках .Питам ,защото много гаден вирус лепнах с висока температура , та се притесних ако нещо стане и почнах да чета в коя седмица имат шанс бебчетата ако се родят.И аз съм една паника .Иначе за бебешките дрешки-преди 2 седмици си купихме нова пералня и сушилня отделна.Досега никога не бях имала сушилня и бях много скептично настроена !Е както искате ме разбирайте вкъщи вече няма дрехи за пране !Аз се родих! изкарва всичко мекичко, ухаещи и почти всичко е изгладено.Всички бебешки дрешки съм изпрала и с кеф ги гладих а иначе нямаха нужда !
П.С. Пералнята и сушилнята са Bosh от линията Home Professional и не съжалявам за нито едно левче дадено за тях, въпреки ,че в началото цял месец се дърпах да ги купим , защото за мене бяха пари на вятъра

# 197
  • Варна
Да ви попитам вие записахте ли педиатър на детето?
На мен ми бяха казали да се обадя ноември месец, днес звъня и първо ми каза да се обадя като родя , казах и че е абсурдно ако ми откажат кой ще дойде след няколко дена вкъщи , после каза обадете се една седмица преди да родите...изобщо не знам как стават нещата, но си записах час лично да се видя с въпросния лекар и да му обясня положението....

# 198
Благодаря на всички за подкрепата. Сега се връщам от тонове. Всичко е наред, едва изтърпях 30 Мин полулегнала, заради киселините. Единия близнак пак бягаше от апарата.
Напълно наясно съм, че всички притеснения са само в главата ми
 Относно болницата и страха от операцията, всичко се забравя като си видиш бебето живо и здраво. Ще се стегна, нямам друг избор. Две деца, Господ е решил да ме награди. Заченати естествено и толкова чакани две бебчета. Никой в рода ни няма близнаци и в на мъжа ми също. Голяма изненада и в същото време беше шок в началото.
 Хормоните ме объркват мен и си играят с психиката ми. По принцип съм много емоционален човек и плачат не ми е чужд. Ще се нормализират нещата. Вярвам го!

# 199
Вики, и аз се чудя на себе си как издържах, но тогава бях "млада невеста", в чужда къща, трябваше да се съобразявам, сега сме си отделно и както казва дядото на ММ - "при мен само с покана, вратата е заключена защото може да съм без дрехи" И аз използвах неговите приказки, като се преместихме Smiley
При нас няма драма с педиатрите, малък град сме, ще запиша бебчето при личната, а педиатър мога да ползвам, който си реша, дори те сами служебно си взимат направления. Иначе и сега ще ангажирам педиатъра на каката, доволна съм от нея и бонусът е, че има кабинет вкъщи само за консултации за бебчета, отделно и кабинет за болни пациенти. Хич не ми се ходи по поликлиниките и болниците за едното мерене....

Веси, дръж се, малко остава! Ще се наредят нещата! Казват, че близнаци се гледат по-лесно от породени деца, защото имат едни и същи нужди...

# 200
  • Вестерос
Зиги, какви органайзери избра?

От BAXNA серията два вида. Има от тях 4 размера иначе за различни видове пространства и нужди.

Добра опция ми се сториха и SKUBB (тези: https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … ia-6-br-/00428549), 6 в комплект.
Благодаря ти! Ще разгледам дали ще паснат на моите чекмеджета, че са по-плитки Simple Smile

След толкова простиране днес вече и аз искам сушилня. Simple Smile Може да навия ММ за поне 2 в 1, че място за отделна нямаме.

За скрина отгоре- взех три купчета тип пак органайзери от Пепко. В едното мисля да са ми памперсите в готовност, в другото козметиката, в третото тампоните, клечките за уши и т.н.

Вики
, аз ходих мин. седмица при една ЛЛ и педиатър, който избрах, даде ми визитка, каза като родя да кажа нейното име в болницата и да ѝ се обади бащата за записването. Като каза, че от сега няма как да знаем каква ще е ситуацията, но ако не може да дойде в нас, ще ни извика ние да заведем беба при нея около 15-тия ден.

# 201
В София е нещо страшно с намирането на ОПЛ и педиатър.. голямо молене пада.. аз едвам навих една в съседния квартал и то по телефона, защото няма как да обикалям всички ДКЦта.. ходих на няколко лично и само се уморих и натоварих, за да получа единствено покана до вратата и “учтиво” отказване с обяснението “много съм натоварена”. Другия вариант е да намериш само ОПЛ (личен лекар) и да ходиш за направление всеки път, но като знам какво чакане е при моята лична.. да чакам там един час за направление и после да чакам още и пред педиатър.. оле мале 😣

Иначе аз си пера на памучни или някоя друга програма, имам и такава за минимално гладене, но важното е в сушилнята как се пускат. Примерно чаршафите излизат по-намачкани, но в сушилнята на програма за чаршафи излизат доста прилично изгладени. А дрехите направо готови за гардероба 😅 Преди бяхме с комбинирана и там винаги излизаха супер измачкани, та от както сме с отделни се родих. А и ние купихме сушилнята с по-голям капацитет от пералнята, за да може като изпера пълна пералня, да мога директно да я сложа в сушилнята. Ако винаги излизат намачкани, значи нещо не е като хората и може би са прекалено много дрехите в сушилнята 🤨

# 202
В София е страшно с личните лекари и педиатрите.
Аз най-вероятно ще запиша бебето  при педиатърката на голямото,но там вече е ужас  . Приема с часове.Беше добре 2-3 год.Отиваш и влизаш.Сега всичко е  заето за месец напред.С болно/здраво бебе без час,а отвън идват тези с часове и тя си ги приема.Записаните са за бележки ,рецепти  и т.н.Тя се води педиатър , а е  взела и хиляди възрастни 😞
Вчера четох публикация,че една майка е чакала  цели 4 часа за пореден път при  друга педиатърка.
Хубавото е ,че имаме детско отделение в квартала и там има платен педиатър по всяко време.Ако видя много зор ще си водя там детето.
Иначе мога да  запиша и двете деца  при моя личен лекар,но той е доста  немърлив и му нямам доверие за ваксините.

# 203
Бебшките специално на cottons , като less ironing го нагласям на 120мин , иначе почти всичко друго на mix или super quick като ironing пак си го нагласям ръчно.Още не съм пробвала easy care

На каква програма ги переш, IrenB, че нямат нужда от гладене? Аз снощи гладих като луда, защото всичко беше на хармоника след сушилнята 😂
И моите пералня и сушилня са Бош, 6та серия,сушилнята нова, пералнята на 2 години.
Питах за седмиците , защото в Тина Киркова мойто АГ миналата седмица ми каза че съм в 34 , а бях 33+2 , тази седмица пак ми каза ,че съм в 34 а съм 34+2 и малко се обърках .Питам ,защото много гаден вирус лепнах с висока температура , та се притесних ако нещо стане и почнах да чета в коя седмица имат шанс бебчетата ако се родят.И аз съм една паника .Иначе за бебешките дрешки-преди 2 седмици си купихме нова пералня и сушилня отделна.Досега никога не бях имала сушилня и бях много скептично настроена !Е както искате ме разбирайте вкъщи вече няма дрехи за пране !Аз се родих! изкарва всичко мекичко, ухаещи и почти всичко е изгладено.Всички бебешки дрешки съм изпрала и с кеф ги гладих а иначе нямаха нужда !
П.С. Пералнята и сушилнята са Bosh от линията Home Professional и не съжалявам за нито едно левче дадено за тях, въпреки ,че в началото цял месец се дърпах да ги купим , защото за мене бяха пари на вятъра

# 204
Хмм не знаех че less ironing се наглася отделно. Трябва да видя функциите. Аз ги пускам на cottons eco. Не слагам твърде много дрехи, защото не всичко изпрано минавам през сушилнята та е наполовина (и по-малко) пълна обичайно. Ще и намеря цаката 😊
Педиатър намерих още юни месец, когато сменях личната, записах се при един препоръчан, който работи и с възрастни, каза че ще поеме бебето живот и здраве като се роди. То за мен не е особено нужен, защото главно по фонд действам като се наложи, но поне направления да дава и да ни има в предвид.
Бебшките специално на cottons , като less ironing го нагласям на 120мин , иначе почти всичко друго на mix или super quick като ironing пак си го нагласям ръчно.Още не съм пробвала easy care

# 205
Днес ще пробвам да ги синхронизирам двете ( home connect) и сушилнята сама да си задава програмата според прането .
Относно  педиатър и на мен ми беше доста трудно с намирането и АГ то каза , че тази седмица той ще ми даде .
Хора , бебка напоследък е толкова активна, че имам чувството, че всеки момент ще излезе 😂

# 206
  • Варна
Ох добре, че записах час за педиатъра. И аз очаквах да не е толкова лесно, но тайно се надявах ,че съм имала късмет. Докато не се видя с доктора няма да съм спокойна.
Поне имам достатъчно време да потърся друг ако нещо се обърка 😐
За активност нашия мъник винаги е било ,но една доктора ми каза че съм със задна плацента (да чак в 8-ми месец го разбрах 😁) и понеже съм Била слаба няма нищо между нас и затова съм го усещала като свръх активно, но било нормално. Щом бащата се оплака,че го е усетил докато спим яко си рита 😂 но сега много странно ми се подува корема от различни страни ...само да не се завърти ,че за сега е в идеалната поза.

# 207
IrenB и моята е така - може само да ни радват 😄 даже и по-болезнените ритници ме умиляват🧡
Днес бях на първите тонове, и имах цяла една контракция за 30 мин, иначе вече са доста на често- казаха, че е нормално.
Също като ми видяха корема забелязаха, че се е смъкнал 🙈 а има време - неделя влизам в 37 г.с.😄
За модерните уреди само мога да кажа - кеф!!😄 Без пералня и сушилня (нашите са на Samsung), съдомиялна и прахосмукачка робот не мога да живея😂
Вече започнах с прането на подарените дрешки, и мисля по-нататък само в сушилнята да ги пусна за дезинфекция. Органайзери ще взема, когато пристигнат мебелите.
За педиатър ще питам личната в петък, дано се съгласи, че и сега има много пациенти - много е мила и добра, и работи в ДКЦто до нас, та дано е тя и да не търся други🙏
На всички лежащи или с болки само ще кажа - малко ни остана! Жените сме герои, и сме способни да се справим с всичко🧡
Аз се старая да съм активна, но напоследък всеки ден спя следобед, а болки в таза имам от 4ти месец, като стана от сън съм като върколак - всичко пука докато се намести😅
Нямаше тринестър, в който да не се разболявах, и се моля да се е приключило...🙏 Но всичко минава, преживява се, в името на резултатът❤️ Сигурна съм, че ще ми липсват ритничетата, но пък ще гушкам бебето си, и само мисълта за това ме зарежда❤️
Има ли някой, който ще ходи на лекцията в Скай сити мол на 8.11 за Първи грижи за новороденото, организирана от Изамама? 😊

# 208
  • Вестерос
Как така ще влизаш в 37 г.с.? Да нямаш предвид това, което се обсъждаше по-горе. Че неделя ставаш 36+0 г.с.  и почват дните ?

# 209
Да, така ги броят - събота правя пълни 36 г.с., неделя е първия ден от 37ма 😊

Как така ще влизаш в 37 г.с.? Да нямаш предвид това, което се обсъждаше по-горе. Че неделя ставаш 36+0 г.с.  и почват дните ?

Общи условия

Активация на акаунт