До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 942
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Да ви попитам нещо 34+2 ,35 ли се води или 34?

# 181
Много противоречиви мнения чух по темата, но всичките АГта при които аз съм ходила, считат че 34г.с. + 2 си е 34та седмица. В една ФБ група имаше голям дебат по темата, защото явно има АГта, които смятат че е 35 🤷🏼♀ Аз се водя по каквото АГто ми казва и както съм в тяхната система в Токуда 😎

# 182
  • Варна
И аз това си мисля - другите щом могат, значи все пак и ние някак си ще се оправим 😅

С две разбира се е много по-трудно, но с помощ от таткото и някоя и друга баба/роднина да удари рамо в началото, сигурна съм че ще влезете в ритъм 🤗 Пък и толкова много ще ги обичаш бебешоците, че всичките трудности ще ги забравяш бързо бързо ❤

Аз вчера бях на последната ФМ (реших да заложа на препоръката за 32ра седмица) и си видяхме нашето малко бузанче на 4Д, даже и една усмивка даде, която докторката успя да запечата на снимка. Беше много вълнуващ преглед 🥰 Направо нямам търпение да я гушкам 🤗🤗🤗

Иначе и на мен ми е много тежко вече, защото от това лежане няколко месеца, нямам останал мускул и е много кофти.. най-малкото ходене ме уморява и после реанимирам все едно съм извършвала тежък физически труд. Като се изкъпя и аз лягам на леглото, мажа се с крем на него и докато попие си почивам и се настройвам да стана да се дооправя 😂

Съчувствам на всички, които трябва да лежат  вчера реших да направя такъв ден, понеже предните дни много се натоварих и много ме боляха краката и се поизплаших . Но толкова зле не се бях чувствала. Място не можех да си намеря да лежа , чувствах се изморена без да има от какво. Лека полека до последно ще се опитвам да съм в движение явно това ме зарежда и ме кара да се чувствам по- добре . И аз се изморявам, но  сядам често и накрая почивката ми вкъщи  е заслужена

# 183
  • Вестерос
Момичета, да помрънкам малко. От 2 дни вече не се чувствам на себе си. Днес влизам в 9 месец.  Сега тъкмо излизам от банята и отивам на мерене на тонове. Тялото ми вече имам чувството, че не издържа. Излязох разтреперана от банята, вие ми се свят, краката ми треперят. Нямам сила за нищо. Сега лежа малко и се чудя как да изсуша косата си. Секциото ми е планирано за следващия четвъртък и започвам да изпитвам страх, постоянно плача...... Килограмите вече отиват към 100 и не ми издържат колената. Клатя се като пингвин, задъхвам се.  Не знам какво да правя вече Cry
🤗🤗🤗 Още малко, Веси! Стискай зъби!!

Аз пуснах пералня с бебешките дрехи, разказа ми се играта, докато ги простра.. Вече лежа час и ми е още лошо.

Моето АГ води 34+2 г.с  като 35 г.с., като отида при нея така ми записва без дните.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 13:53 от Tiffany А

# 184
Ох, момичета, като ви чета, и аз не се различавам от вас - отпаднала, нищо не ми се прави, не мога да спя, не мога да лежа, защото всичко ме боли, днес цял ден ми се плаче, а причина няма. Поне времето е подходящо за разходки и се опитвам да излизам повече, за да може да се стегна, иначе ако съм си в нас, се чувствам като развалина. Вчера купих 2 костюмчета с бодита, които са подходящи за изписването. Каката ги избра и беше много въодушевена, искаше всичко да вземем, което видя. Имам още 1 вакумиран плик с бебешки дрешки за пране и сушене. Но не му идва нещо времето...

# 185
А аз си мислих ,че само аз съм като парцал. Постоянно ми се спи, имам да върша толкова много неща , от които повечето са онлайн и дори за това нямам сили . Само ми се лежи . Днес ходих да се запиша в болницата , избрах си най после . Много ми хареса отношението , акушерката беше страхотна , дано да е на смяна когато ще раждам . На теория всичко звучи така както го искам , да видим как ще е на практика . Корема ми тежи , буквално всеки ден усещам как расте и става по-голям . Дрехите от сега ли ги перете ? Мен ми се струва раничко , но пък към 37г.с незнам дали ще имам сили да пера и гладя .
За отглеждането изобщо не се притеснявам . Знам че ще е трудно , ние нямаме и помощ . Концентрирам се само бебето да е живо и здраво , а с останалото все някак ще се справим . Гладно , жадно и на студено няма да стои това дете все пак . Ще има любящи родители , условия за нормален живот . Сега , че ще допускаме грешки е 100% ясно , че ще сме недоспали и изнервени също . Но пък е нормален процес според мен . Всеки минава през това . А и какви хора има , в какви условия си гледат децата , че и по 4-5 деца правят и пак ги отглеждат , ние ли няма да се справим . Дето ще ги гледаме като писани яйца . Живи и здрави да сме , другото ще мине и ще замине . След няколко години ще си четем писаниците тук и ще се чудим за какво толкова сме се притеснявали .

# 186
Понякога е по-добре да няма помощници. Аз имах, но сега не искам... Живеем в къщата на ММ, на няколко етажа е, като сега сме си на отделен, но тогава още не беше готов, съответно живеехме със свекърите. Нямахме проблеми, но не ми беше приятно, когато постоянно седеше свекървата в стаята на бебето. Бабата на ММ е все още млада и ми е от помощ сега, когато се разболее дъщеря ми, спокойно я оставям с нея, докато съм на работа. И свекървата и бабата помагаха, но тъкмо бях изградила режим на заспиване на бебето и те неусетно го променяха. Майка ми пък държеше тя да къпе бебето, когато се роди, та трябваше и нея да изтърпя. А да си призная, никак не ми беше приятно, исках да сме си само аз, бебето и бащата.
Сега съм "лошата" снаха/дъщеря и предупредих и двете страни, че "заради ковид и зимни вируси" при бебето по-рядко и с маски, задължително. А и "заплаших", че който разболее бебето, ще купува млякото за хранене, защото въпреки наличието на обилна кърма, предния път се наложи да храня от шише, с което естествено намаля храната, защото зълвата доведе сина си, който беше с "алергична" кашлица, съответно бебето се разболя, запуши се нослето и не можеше да я кърмя, давах от шише, при което тя свикна и отказа тотално да яде от гърда. Та, сега ги подготвям отдалече, че не е подходящо да има хора при малко бебе, през зимния сезон.

# 187
  • София
Мушица, честито! Да се обичате и да се подкрепяте дъъъълги години ти желая Two Hearts

Веси и който още има нужда, на мен в момента психически много добре ми действат темите "Смешно ли е раждането?", които подпуках да чета. Ето линкове, те са 4:

тема 1 - https://www.bg-mamma.com/?topic=122253
тема 2 - https://www.bg-mamma.com/?topic=381074
тема 3 - https://www.bg-mamma.com/?topic=597249
тема 4 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1160723

Вчера бях на запис на тонове за пръв път и излязоха едни ми ти контракции... апаратът не ги хваща (той отчита стойности до 99, а няколко пъти стигна до 99 Sweat Smile).

Та аз до този момент дори не бях сигурна това контракции ли са. Не знам аз ли съм корава или това всъщност не е толкова болезнено, но АГ ми назначи терапия. Още първата вечер спах значително по-добре (напоследък все си мислех, че много се мести паразитчето и затова се будя през нощта, а може и контракции да са били).

Вече е над 2 килограма, на мен ми е трудно да го повярвам. За 12 дни толкова е налял, много го похвали АГ. И кръвотокът се е подобрил, силно се зарадвах. Само остава и да се обърне, че се е заинатил с дупето надолу и това е.

Днес тръгнах да пера бебешки дрехи, но осъзнах, че искам първо да си взема органайзери за чекмедже, за да има някакъв ред, та пуснах поръчка от Икеа за такива.

Аз също вече съм в болничен и ми стана съвсем реалистично колко близо е всичко. Да не говорим, че тук вече имаме бебчета и чакаме нови следващата седмица. Вълнувам се с всяка от вас, да знаете! Hug

# 188
Викиту наистина е много кофти това с лежането.. просто си казвам че малко остана и стискам зъбки.. пак че сега ставам за домашни неща, че преди и това не правех и направо 🫣

Аз мисля и ние да се оправяме сами и каквото такова!

А за прането - ще го оставя на таткото, подредила съм всичко в шкафа по размери и просто му казвам какво да изпере и после директно в сушилнята и няма да го карам да глади 😅 Мисля че ще се оправи без проблем с тази задачка. Ние сме с отделни пералня и миална на Miele и всичко става много лесно 😄

# 189
  • Вестерос
Аз влизам в деветия края на седмицата и реших, че няма за къде да отлагам прането. Мисля и чантата да оправя.

Зиги, какви органайзери избра?

# 190
Питах за седмиците , защото в Тина Киркова мойто АГ миналата седмица ми каза че съм в 34 , а бях 33+2 , тази седмица пак ми каза ,че съм в 34 а съм 34+2 и малко се обърках .Питам ,защото много гаден вирус лепнах с висока температура , та се притесних ако нещо стане и почнах да чета в коя седмица имат шанс бебчетата ако се родят.И аз съм една паника .Иначе за бебешките дрешки-преди 2 седмици си купихме нова пералня и сушилня отделна.Досега никога не бях имала сушилня и бях много скептично настроена !Е както искате ме разбирайте вкъщи вече няма дрехи за пране !Аз се родих! изкарва всичко мекичко, ухаещи и почти всичко е изгладено.Всички бебешки дрешки съм изпрала и с кеф ги гладих а иначе нямаха нужда !
П.С. Пералнята и сушилнята са Bosh от линията Home Professional и не съжалявам за нито едно левче дадено за тях, въпреки ,че в началото цял месец се дърпах да ги купим , защото за мене бяха пари на вятъра

# 191
  • София
Зиги, какви органайзери избра?

От BAXNA серията два вида. Има от тях 4 размера иначе за различни видове пространства и нужди.

Добра опция ми се сториха и SKUBB (тези: https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … ia-6-br-/00428549), 6 в комплект.

# 192
Ирен, друг път не се дърпай. Simple Smile На всеки, който няма сушилня се опитвам да го убедя какво удобство е... не се налага да се гладят дрехите с цел дезинфекция. Много е удобно, особено при малко бебе.... за 1 час са изсъхнали.

# 193
  • Варна
Нямам търпение да отида и аз на запис на тонове, за да видя тези контракции . Скоро гледах една жена , която сподели че на апарат излиза че има контракции, но тя нищо не усеща дано да съм от тях 😁
Аз разпределих нещата по шкафове долу горе да знам кое къде ще бъде, но след някоя друга седмица ще почистя с препарат за бебешки мебели , ще изпера,изсуша и подредя. Другата седмица ще получа и списъка за болницата и мисля лека полека да събирам нещата, хем ме е срам да отида с големичък куфар, хем не виждам как иначе да се събера, а и ако ме оставят сама да си нося багажа ако не е на колелца нямам шанс.
Ние също не  искаме помощ. Altaya не знам как си издържала с толкова хора на главата аз нямаше да успея със сигурност. За сега само моите родители ще дойдат в деня на изписването и само майка ми ще остане за няколко дена (докато аз кажа). Останалите ще идват поетапно, надявам се след нова година.

# 194
Леле, колко сте изписали Heart

@Мушица, честито! Желая ви много семейно щастие, разбирателство и любов.

@Веси, дръж се! Ти си мноооого близо, аз смятам, че е напълно нормално да имаш притеснения вече като идва момента. Аз ви споделих за моите мисли напоследък пък имам над месец и половина, не ми се мисли последната седмица как бих била. Да не ни забравиш и да пишеш непременно как е минало и споделяй отново какво чувстваш. Нали затова сме си опора тук Simple Smile

---

Бебешките дрехи още не съм ги прала с надежда да дочакат новите пералня и сушилня, които нито сме избрали, нито купили Grinning Препоръките за Бош веднага ще ги погледна, макар че направо хич не ми е до пазаруване за уреди, но аз отдавна искам сушилня и нямам търпение да си прецакам някоя дреха докато разбера как се работи с нея. По принцип бях казала на ММ да избере той ама не иска, че после съм щяла да мърморя като не ми харесат. Grinning

Относно разделите на Икеа, аз си купих точно SKUBB когато ходих да взимам малките кърпи, които някоя от вас препоръча тук, но за жалост дори не съм ги отваряла за да дам мнение. Аз съм в търсене на някакъв органайзер за отгоре на скрина, в който да имам пелени, козметиката и т.н. но нищо не ми харесва и накрая ще взема от Пепко/Кик просто някоя кошница.

Общи условия

Активация на акаунт