До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 960
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Флейм, на мен едва вчера го предписаха, а съм 34+6, на рецептата не пише срок, за разлика от желязото, което също предписаха, но само за 14 дни.Thinking
Мушица, честито! Дълъг и щастлив семеен живот ви желая!

# 166
Аз по припцип имам болки в ставите на ръцете, коленете и краката отстрани. Сега тези на краката не знам от таза ли е,но не мога да спя от болки.Така съм почти  всяка нощ и то от доста ранна бременност.Малко остава.😊

# 167
Mushica честито🙃 дълъг и щастлив семеен живот Simple Smile
Аз съм от едричките, които ги болят ставите. Моята АГ каза това, че си едра, не значи че ти е широк таза 😃 и каза така ще е до края по-зле ще става, по-добре едва ли.

За данъчното облекчение и аз се интересувам. Със сигурност трябва да го подаде мъжа ти, защото ти си по майчинство поне така ми казаха от счетоводството. Но не знам като ще се роди бебето декември имаме ли пармо на такова тази година. Ако има някоя запозната девойка да каже 🙃

Хилоу, хилоу!
Леле колко сте изписалии! Два-три дни не съм влизала и нямам известие. Викам си, Аа, не може да бъде. Търся нова тема значи. 😊
И до сега ви четох.
Иначе, като си карах лека, свежа и безпроблемна бременност, от 2 седмици грохнах. Болки в тазобедрените стави, трудно ми е да ходя, измарям се, коремът ми тежи, като поседна не мога да стана... Бях на тонове онзи ден, лекарката каза че имам контракции, което било добре и че е добре да вляза в 9 месец с 1-2 см разкритие, ако искам естествено. На бебчо показателите са Ок, 2120 в 34 ГС. Сега съм в края на 35. От петък влизам в 36,но смятам да броя девети месец от 10.11 нататък, като завърша 36та. Вие имате ли болки в ставите? Кога ли ще минат... Едричка съм, колко да се разширява тоя ханш... 😁
Иначе с таткото се оженихме, подписахме само с най близките и после почерпка. Добре че го отметнахме и това. Смених личната карта, сега снова насам-натам да си сменям данните, да не стане гаф. Още не са ми превели болничният от втората половина на Октомври. Искам да съм сигурна, че всички имат актуалните ми данни, да няма административни драми.
Да ви питам, знаете ли нещо за данъчните облекчения за дете? Каква е процедурата? Доколкото четох, до края на декември се подава декларацията (един от родителите, този с по-висок доход по-добре) и искам да се подготвя.
Иначе, по въпроса с кондиломите, аз имам от преди бременността. Лекарката при която ходех искаше да ги гори, но бях в овулация и я питах, ако е станало бебе(предния ден 😁 ) , няма ли да му наврeди? Тя каза да изчакам да ми дойде цикъла и тогава да ида. Е не дойде. 😊
Другата, при която се следих, каза, че са минимални и изобщо не я притесняват за естествено раждане. Третата, при която сега ходя и ще раждам ще ме прегледа на 14ти и ще видим какво ще каже. Споделих с нея, не звучеше да има проблем но да видим.
Вече започнах да пера и гладя бебешки дрешки. Поне да са готови, а ако стигна до термин само ще ги изгладя пак, за всеки случай.
Много са сладички тия малки дрешчици!

# 168
Данъчните облекчения се подават до м.април следващата година - като до м.декември е от работодател, а след това е лично. Ако детето се роди до 31.12.2022г. имаме право на облекчение за него. Не съм питала счетоводството дали те ще ми подготвят документите, но с ММ решихме, че той ще ги подаде лично, когато бебето се роди, защото в неговата фирма изискват декларацията края на този месец.

# 169
На мен АГто ми каза до 32г.с. и вчера и на ФМ ми го потвърдиха. А на единия уебинар на Токуда говореха, че е много важно да се спре навреме, защото после не могат да се прилагат упойки и разни други такива по време на раждането.

Момичета, тези от вас, които сте на аспирин, кога ви казаха да го спирате? Аз ходя при две АГ едното каза в 33 г.с, другото в 35 г.с. Смятам днес да го спирам в 32г.с, защото вреди на детето и не искам да причиня увреждания. Аз си слагам и турския хепарин.

# 170
Натаспин Х ще го пия до 35г.с ми каза Аг

# 171
  • Вестерос
Момичета, а Натаспин докога ще пиете? Едната АГ ми каза, че “ако искам” вече мога да го спирам (35+4), но аз се притеснявам да не се сгъсти много кръвта за оставащите седмици.
Moята АГ не е казала още до кога да го пия. Другата седмица съм при нея и пак ще я питам. Утре имам час при доктор от болницата да видим за раждането и нея ще питам Simple Smile Може би за спирането зависи за какво се пие.

Мушица, честита сватба! Желая ви семейно щастие дълги години!

Болят ме пръстите, тазът, понякога краката... Моето още се върти и с главата нагоре и като застане така доста си тежи.

За данъчното нямам идея аз. Трябва да питам счетоводителката ми.

# 172
Момичета, да помрънкам малко. От 2 дни вече не се чувствам на себе си. Днес влизам в 9 месец.  Сега тъкмо излизам от банята и отивам на мерене на тонове. Тялото ми вече имам чувството, че не издържа. Излязох разтреперана от банята, вие ми се свят, краката ми треперят. Нямам сила за нищо. Сега лежа малко и се чудя как да изсуша косата си. Секциото ми е планирано за следващия четвъртък и започвам да изпитвам страх, постоянно плача...... Килограмите вече отиват към 100 и не ми издържат колената. Клатя се като пингвин, задъхвам се.  Не знам какво да правя вече Cry

# 173
Мушица, честито! Дълъг и щастлив семеен живот!

Веси, според мен всички бъдещи и настоящи мами сме герои, но някои са по х2 и по х3! Да носиш две толкова големи човечета е сериозно изпитание за тялото и е напълно нормално да се чувстваш така. А като добавиш урагана от емоции, че следващата седмица ще бъдеш майка на близнаци…. даже ми е трудно да си го представя. Звучи тежко, но и много вълнуващо. Стискай зъби още малко и мисли за щастието, което ти предстои да изпиташ много скоро! ❤

# 174
Чувствах се по същия начин в последните дни.Все още не мога да повярвам какво нещо изтърпя тялото ми. Всичко си идва на мястото след това, стискай зъби не остана. ❤️

Момичета, да помрънкам малко. От 2 дни вече не се чувствам на себе си. Днес влизам в 9 месец.  Сега тъкмо излизам от банята и отивам на мерене на тонове. Тялото ми вече имам чувството, че не издържа. Излязох разтреперана от банята, вие ми се свят, краката ми треперят. Нямам сила за нищо. Сега лежа малко и се чудя как да изсуша косата си. Секциото ми е планирано за следващия четвъртък и започвам да изпитвам страх, постоянно плача...... Килограмите вече отиват към 100 и не ми издържат колената. Клатя се като пингвин, задъхвам се.  Не знам какво да правя вече Cry

# 175
Мушица, честито! Дълъг и щастлив семеен живот!

Веси, според мен всички бъдещи и настоящи мами сме герои, но някои са по х2 и по х3! Да носиш две толкова големи човечета е сериозно изпитание за тялото и е напълно нормално да се чувстваш така. А като добавиш урагана от емоции, че следващата седмица ще бъдеш майка на близнаци…. даже ми е трудно да си го представя. Звучи тежко, но и много вълнуващо. Стискай зъби още малко и мисли за щастието, което ти предстои да изпиташ много скоро! ❤
[/quote

Май по скоро е на психическа основа моето. Като знам, че наближава и не знам какво ще е след това. Как ще се оправяме с 2ма малки човеци. Голяма неизвестност. Явно за всички майки е така, особено като е за 1ви път. Яко ме тресе хормона. Плач, страх.... Дано след това отшуми, а не се засили.

# 176
За данъчните облекчения имат право родители на деца родени 2022година,който имат облагаем доход 6000/12000  съответно за 1 или 2 деца. До края на Декември се подават документи при работодателя,а до края на април всеки има право да си подаде лична данъчна декларация по чл 50 от ЗДДФЛ и да си ги поиска,като важно условие да нямате публични задължения и съответно да са ви удържали такъв данък. Ако сте били в болничен цялата година нямате право облекчения (както ще бъде съответно 2023 година),съответно може да се ползва една част от майката друга от бащата или изцяло от бащата

# 177
Vesito0o не се притеснявай и други сме като теб за задъхването и да си мислиш, че тялото не е твоето. Имаш още малко, стисни зъби. Не се притеснявай как ще се справиш-по най-добрия възможен начин със сигурност  Simple Smile природата те награждава с две човечета, защото можеш да издържиш☺️

# 178
  • Варна
Vesito0o вчера четох , че в такива моменти и при самото раждане трябва да се мисли за резултата, т.е бебчетата, а не са самия процес. Представяй си как ще  ги гушкаш, какво ще е като се приберете, всичко за което си мечтала до този момент и не позволявай болката и трудността да са над хубавите неща.
Аз всяка вечер заспивам с тази мисъл как ще е до мен , как ще ставам вечер... всичко си представям (само снощи нещо в главата ми влязоха ужасни сънища от болница, но се надявам вече да няма такива 😆 ако гледате Фермата там има една АГ Мажена та нея сънувах 🤷😵‍💫)
И аз имам мисли дали ще се справя ама само се огледай колко хора имат деца и са се справили, защо ние да не успеем. Доверяваме се на инстинктите си и вярвам, че те няма да ни подведат.  Със сигурност тук сме се събрали много мислещи и грижовни хора и това поражда тревожните ни мисли.
Пиша малко уверено, защото ми е далеко раждането спрямо твоето, но това ще прочета и като наближи моя момент.
И все пак - две деца си е благословия не го забравяй!

# 179
И аз това си мисля - другите щом могат, значи все пак и ние някак си ще се оправим 😅

С две разбира се е много по-трудно, но с помощ от таткото и някоя и друга баба/роднина да удари рамо в началото, сигурна съм че ще влезете в ритъм 🤗 Пък и толкова много ще ги обичаш бебешоците, че всичките трудности ще ги забравяш бързо бързо ❤

Аз вчера бях на последната ФМ (реших да заложа на препоръката за 32ра седмица) и си видяхме нашето малко бузанче на 4Д, даже и една усмивка даде, която докторката успя да запечата на снимка. Беше много вълнуващ преглед 🥰 Направо нямам търпение да я гушкам 🤗🤗🤗

Иначе и на мен ми е много тежко вече, защото от това лежане няколко месеца, нямам останал мускул и е много кофти.. най-малкото ходене ме уморява и после реанимирам все едно съм извършвала тежък физически труд. Като се изкъпя и аз лягам на леглото, мажа се с крем на него и докато попие си почивам и се настройвам да стана да се дооправя 😂

Общи условия

Активация на акаунт