До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 951
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Аз лично не бих бързала с избора на АМ, защото зависи от много неща. Ако се роди по-малко бебето има по-хранителни и гъсти млека, които се предлагат. Другото е че в болницата може да им дадат и ако е такъв случая, може да попитате какво са им давали там, ако бебето го е приемало добре, може би ще е най-удачния вариант. Може да попитате за препоръка и педиатъра непосредствено преди изписването и таткото да купи докато вие сте още в болницата.

# 151
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с кондиломи по време на бременност и по-специално в края й... в 36гс съм почти и ми е изписано лечение с Кондилин, но много ме притеснява да започна употребата му понеже в листовката пише, че е противопоказно... Ако с него не се излекуват, ще трябва да се горят, което също толкова ме плаши 😒

# 152
Мен утре ме извикаха за прием в отделението. Имам инфекция в урината , която може да е причината за тапата. 🙄
Спреднах си багаж , за мляко аз мисля Aptimal comfort или Aptimal GOLD , ако ми се налага ще закупувам
Някой имал ли е тази бактерия?

# 153
Доколкото знам е честа причина за цистити тази бактерия. Ти имала ли си подобни оплаквания или случайно ти я откриха?

В тази връзка и към другите мами - вие пускате ли си стерилна урина или само общите показатели, които са по ЗК по ЖК? Аз досега не съм пускала стерилна, но сега се замислям, че ако има бактерии как иначе ще се открият и лекуват не знам…

Относно АМ, аз също мисля да изчакам да видя как ще потръгне кърменето и ако в родилното дават мляко, ще се посъветвам дали да взема същото каквото е там, да го имам като план Б.

Мен утре ме извикаха за прием в отделението. Имам инфекция в урината , която може да е причината за тапата. 🙄
Спреднах си багаж , за мляко аз мисля Aptimal comfort или Aptimal GOLD , ако ми се налага ще закупувам

# 154
  • Вестерос
До сега съм пускала три пъти урина и все стерилна е била. Така ми каза АГ-то. В нас си я вземам и си я нося.

# 155
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с кондиломи по време на бременност и по-специално в края й... в 36гс съм почти и ми е изписано лечение с Кондилин, но много ме притеснява да започна употребата му понеже в листовката пише, че е противопоказно... Ако с него не се излекуват, ще трябва да се горят, което също толкова ме плаши 😒
Аз онзи ден установих, че отвън отгоре по скоро към корема ми се е появил малък като израстък. Вътре не мога и да видя. Преди десет години имах пак така два външни кондиломи, които бяха доста упорити и изчезнаха чак когато си оправих режима на хранене и си засилих имунитета и от тогава не бях имала. Вчера казах на моето АГ - тя даже не успя да види израстъка, който аз видях, а в кабинета без огледало не мога и да й го покажа точно, но беше категорична че това въобще не е в момента никакъв проблем. Не пожела дори да погледне дали има и вътре, като каза че това е напълно нормално по време на бременност, тъй като имунитета спада и че ще се махат, ако въобще ги има и ако и това което съм видяла е кондилом, а не просто папилом ( между другото на мен ми излязоха по гърдите и под тях много плоски брадавици и папиломи по време на бременността) едва след като дори спра да кърмя. Аз ще раждам така или иначе секцио, но спорен нея и естествено раждане не е проблем.

# 156
Аз редовно пускам и нормална и стерилна урина заради задържането на урина в десния бъбрек, а сега и заради песара, заедно с микробиологията пускам и това.. Отделно и ендокринолога ме кара да пускам заради кетони и други подобни.. Много често срещани са урологичните инфекции по време на бременност и мен доста ме наплаши уролога, че с това задържане си трябва сериозно следене.

Kaderay27 би трябвало с подходящ антибиотик да се изчисти за няколко дни и да успеят да задържат раждането още някоя и друга седмица 🙏🙏🙏 Дръж ни в течение как си, стискаме ти много палчета ❤

# 157
Доколкото знам е честа причина за цистити тази бактерия. Ти имала ли си подобни оплаквания или случайно ти я откриха?

В тази връзка и към другите мами - вие пускате ли си стерилна урина или само общите показатели, които са по ЗК по ЖК? Аз досега не съм пускала стерилна, но сега се замислям, че ако има бактерии как иначе ще се открият и лекуват не знам…

Относно АМ, аз също мисля да изчакам да видя как ще потръгне кърменето и ако в родилното дават мляко, ще се посъветвам дали да взема същото каквото е там, да го имам като план Б.

Случайно я откриха , нямах никакви симптоми. Всеки месец си пускам изследвания и ПКК+ Стерилна задължително.
Освен високи левкотиции до сега съм нямала никакво проблеми. Сега имам следи от белтък , бактериите и тромбоцитите са високи в кръвта..

# 158
Кадерай, оправяй се бързо!

Днес бях на преглед и тонове- вече всяка седмица на тонове, през 2с. преглед до раждането. Коментирахме изследванията ми - желязото е прекалено ниско и ми исписа Феро-фолгамма 2х1, Д-димера е над горнатя граница и ми предписа Натаспин за разреждане. Сега ме притеснява с този прием на желязо да не вземе и Б12 да пада, че и без това съм в долните референтни граници, което според някои таблици е умерен дефицит. Един коментар ме притесни - "ее, ти се радвай, че дотук я докарахме, за раждане ти е рано". Одеве не обърнах внимание, но сега се замислих -дали го каза, заради предишната загуба, дали заради някакъв проблем през тази бременност... така и не разбрах...

# 159
  • Вестерос
Не го мисли, само се тормозиш допълнително.
За желязо и Б12 може да вземеш този спрей, който ви показах на Better you, малко е скъп, но явно има ефект. Колко ти беше д-димера?

# 160
Нямам идея какви са резултатите, те си взимат кръв, пращат си я в лабораториятя и си разчитат после резултатите. Аз не се занимавам с нищо, всичко си стои в папката ми и като дойде време, ще ми дадат накуп всички документи и изследвания. Само каза, че е малко над горната граница.
 За спрея се чудя как ще стане, защото до колкото знам,трябва да има разлика от 10часа между двете... е да, ама аз съм сутрин и вечер по 1 желязо. Имам едни водорасли, съдържащи б12, уж с органичен произход, което не пречело, и съм решила след обяд да ги пия тях, поне за тези 14 дни, за които ми изписаха желязото.

# 161
Момичета, тези от вас, които сте на аспирин, кога ви казаха да го спирате? Аз ходя при две АГ едното каза в 33 г.с, другото в 35 г.с. Смятам днес да го спирам в 32г.с, защото вреди на детето и не искам да причиня увреждания. Аз си слагам и турския хепарин.

# 162
  • Вестерос
Аспиринът се пие до 32 г.с. Знам го от моето АГ и същото ми каза и д-р Конова юни месец. След това минах на натаспин. Аспирин протектът не вреди на бебето. Той е с натрупване обаче, не като фраксипарина, който действа за 24 часа. Затова трябва аспирина да се спре, за да не причини прекалено разреждане.

# 163
Хилоу, хилоу!
Леле колко сте изписалии! Два-три дни не съм влизала и нямам известие. Викам си, Аа, не може да бъде. Търся нова тема значи. 😊
И до сега ви четох.
Иначе, като си карах лека, свежа и безпроблемна бременност, от 2 седмици грохнах. Болки в тазобедрените стави, трудно ми е да ходя, измарям се, коремът ми тежи, като поседна не мога да стана... Бях на тонове онзи ден, лекарката каза че имам контракции, което било добре и че е добре да вляза в 9 месец с 1-2 см разкритие, ако искам естествено. На бебчо показателите са Ок, 2120 в 34 ГС. Сега съм в края на 35. От петък влизам в 36,но смятам да броя девети месец от 10.11 нататък, като завърша 36та. Вие имате ли болки в ставите? Кога ли ще минат... Едричка съм, колко да се разширява тоя ханш... 😁
Иначе с таткото се оженихме, подписахме само с най близките и после почерпка. Добре че го отметнахме и това. Смених личната карта, сега снова насам-натам да си сменям данните, да не стане гаф. Още не са ми превели болничният от втората половина на Октомври. Искам да съм сигурна, че всички имат актуалните ми данни, да няма административни драми.
Да ви питам, знаете ли нещо за данъчните облекчения за дете? Каква е процедурата? Доколкото четох, до края на декември се подава декларацията (един от родителите, този с по-висок доход по-добре) и искам да се подготвя.
Иначе, по въпроса с кондиломите, аз имам от преди бременността. Лекарката при която ходех искаше да ги гори, но бях в овулация и я питах, ако е станало бебе(предния ден 😁 ) , няма ли да му наврeди? Тя каза да изчакам да ми дойде цикъла и тогава да ида. Е не дойде. 😊
Другата, при която се следих, каза, че са минимални и изобщо не я притесняват за естествено раждане. Третата, при която сега ходя и ще раждам ще ме прегледа на 14ти и ще видим какво ще каже. Споделих с нея, не звучеше да има проблем но да видим.
Вече започнах да пера и гладя бебешки дрешки. Поне да са готови, а ако стигна до термин само ще ги изгладя пак, за всеки случай.
Много са сладички тия малки дрешчици!

# 164
Момичета, а Натаспин докога ще пиете? Едната АГ ми каза, че “ако искам” вече мога да го спирам (35+4), но аз се притеснявам да не се сгъсти много кръвта за оставащите седмици.

Общи условия

Активация на акаунт