До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 964
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Kaderay стискаме палци всичко да е наред . И аз съм чувала , че и с паднала или частично паднала тапа някои изкарват до термин . Лежи , почивай , мисли положително , стреса също предизвиква контракции .
За количката , ние избрахме немска марка Хартън . Толкова дълго стояхме в магазина да избираме , че незнам консултантката как ни изтърпя с ММ . В единия бебешки магазин , консултантката ни говореше пълни глупости , че едва ли не трябва да си купим най -скъпата им количка , че видиш ли само тя е като за нас и да си сменим жилището преди да се е родило детето , защото в сегашното  бебе не можело да се гледа . И това защото сме на 3 етаж ,без асансьор , макар да имаме гараж ,неможахме да задоволим изискванията на консултантката . Grinning
А Хартана е скъп , аз още немога да преодолея цената , ММ ги даде парите с кеф , без да му мигне окото . Удър ще получа , ако детето не иска да стои в количката Grinning . Иначе е малко тежичка , самото шаси , но пък големи гуми , супер маневрена , много удобно , страшно ми харесва .
Гледах влог на една майка от Нидерландия , която споделя ,че и на трите си нормални раждания в болницата е носила интимен душ и много ѝ било от полза след нормално раждане . Та се замислих , аз никога не съм ползвала , по запознатите ако могат да споделят мнение дали е добре да го има в багажа за родилното . Както и ако имаме разкъсванията , шевове отдолу , дали да си носим нещо за облекчение ? Студени компреси , от тези дето се натискат и стават студени ? Някакъв крем нещо? Или всичко това е грижа за болницата ? Някак ми се иска и аз да си нося нещо за облекчаване .

# 136
  • Вестерос
Кадерай и аз съм чела, че изкарват бая време жени с паднала тапа. Само бъди спокойна! 🤗

Интимен ползвам от години, мисля да си го взема за  всеки случай. Ползвам на Лактацид розовия. Едно АГ ми беше казало да ползвам такъв, в който има млечна киселина.
https://apteka.framar.bg/30046563/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0 … -200-%D0%BC%D0%BB

Чудя се иначе дали да не взема цикатридина за всеки случай или да видя как ще съм и така..

Иначе съм си запазила и това

# 137
Kaderay27 аз бях писала май за една моя приятелка, която си беше с паднала тапа доста време.. а е с по-голямо дете и нямаше спирка по цял ден 😁 издържа си до финала като пич!

Благодаря Ви, много и той каза , че може да се удържи и месец , но ако имам контракци и болки или високо кръвно веднага да дойда в спешното. Дано , да се възобнови ако не паднала цялата , за сега не идва нищо ама нз.

# 138
Кадерай, спокойно, има време още. Приятелката ми цяла бременност беше на легло за задържане, от двуплодна бременност в началото, единия близнак се спря да се развива и се наложи да бъде премахнат. Така цяла бременност беше под наблюдение за другото бебче. Тапата й падна месец и половина по-рано. Роди почти на термин, но заради високо кръвно се наложи планово секцио, докторите се шигували,че сигурно е щяла да преноси. Аз пък тапа така и не видях и родих 2 седмици по-рано от термина. Това за тапата, както всички казват е относително. Не го мисли. Страхуваше се, че ще родиш в 7 м., но виж не се случи, и тези ти страхове ще се окажат неоснователни. Даже смятам, че ще преносиш.

След раждането имах няколко шева, но не помня да съм се мазала с нещо. Имам някакъв частичен спомен за чай от смрадлика, но не съм сигурна дали е било назначено от сестрата или от някоя от бабите 🙄 но специални кремове и спрейове не съм взимала. Само си спочням, че не ми разрешиха първата вечер да се къпя- цял ден потене, раждане в 18, в 20 бях в стаята, исках душ, но не ми разрешиха... казаха на сутринта най-рано.
Количка имам полска с гуми, които са големи и с въздух, уникално удобна - голяма, маневрена, но не е много лека. Предвид обаче всички удобства, съм доволна. Приятелка има количка, която е  твърде малка, бебето й е на 1,4г. и краката му стърчат във въздуха. Личи си, че му е малка.

# 139
Кадерай, всичко ще бъде наред, бъди спокойна! ❤️ Още малко ни остана на всички, трябва да мислим позитивно. 🤗

Ние също взехме полска количка, много ми хареса - голяма, маневрена, с големи гуми, хубави амортисьори, 3в1, като към нея имаше дъждобран, комарник и стойка за чаша. Сгъва се и се разгъва с една ръка, побира се в малкия ни багажник 😁 и не е тежка (но не е от най леките). Беше 1000 лв. в Бебе Хит, което като гледам цените на количките, си е направо супер. 😁

# 140
Кадерай, стискам палци. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред. ❤️

# 141
  • Вестерос
MM Happiness, как сте?

# 142
Напредваме си ❤️ В сряда чочковците стават на 1 месец и ще ви черпим виртуално 🐞

# 143
ММ happiness, много се радвам, че напредвате! 🤗 Надявам се, че и ти си добре! Прегръдки за всички ви!

# 144
ММ happiness, радваме се за вас!
Вие в коя болница сте? Къде се грижат за децата?

# 145
MM happiness и аз се радвам много за вас.Чакаме с нетърпение  да пишеш и денят в който сте си у  дома. 🥰
Аз се скъсвам от контракции дори и по време на сън,но засега бебо си е ок.Този стегнат  корем не ми дава да мръдна дори с кола,но тепърва  ще трябва  да излизам за тонове веднъж седмично.
Вие колко  пъти ходите ?

# 146
  • Вестерос
Напредваме си ❤️ В сряда чочковците стават на 1 месец и ще ви черпим виртуално 🐞

Ах, че хубава новина ❤️🤗

Аз до сега съм нямала контракции, но вчера и днес имам няколко пъти менструални болки, кратки са. Дали са предвестник за контракциите?

# 147
Мириам, какъв модел е вашата количка, която влиза в малкия ви багажник? Ние не сме взели и честно казано, не ми се и занимава. Количка може да се купи по всяко време и след раждането.

Някой питаше за нервите. Изкарах цялата  бременност спокойна, но от скоро почна да ми се реве и да чувствам на моменти потиснатост. Мисля, че почвам да изчерпвам депата на някои витамини, сред които Д и В12. Аз не взимах витамини през бременността, едва от скоро и то не съм редовна. Чувствам, че намаляващото време почва да ми оказва психически натиск. Не ме е страх от раждането, а че не сме готови вкъщи. Има още много неща да се правят и оправят, вкл. дребни ремонти и нови мебели. На моменти се питам "докога?". А през цялото време правим неща и всичко става в последния момент. Дано се справим. И другото, което е, сега съм много спокойна, имам много ангажименти, но като цяло разполагам със себе си. Имам време за книжки, филми (преди да изляза в болничен, това беше мираж) и като си представя че пак ще влизам в режим "на разположение по 24 часа" и то за години напред, и това определено ме изнервя. Ама това е. Който иска деца, трябва да си плати цената.

# 148
Muflon количката е Solaris от магазин бебе хит, мисля че момичето в магазина спомена, че количките са си тяхно производство. Прикачвам ти снимки на количката и шасито в сгънато положение.

# 149
Момичета, какво адаптирано мляко бихте купили, ако не се получи с кърменето?Аз ще взема 1 кутия за всеки случай.Дали може да е адаптирано козе?Има два варианта на Лактана и Холле. Води се био. Би трябвало да е по-добро,но не виждам отзиви. Вие как мислите?
Внори вариант ми е Хип-с това мляко и пюрета отгледах първото детенце.

Общи условия

Активация на акаунт