До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 967
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Защо не пробваш да пишеш във ФБ групата да видиш дали няма някоя мама от Бургас, която да си е взела вече такава количка или да има от по-голямото си дете и да я помолиш да я пробваш 😃

Бяхме си определили бюджет 1000лв. и смятахме, че 3 в 1 ще намерим ама те какви цени са само. Пробвах на Кангаро, Буба и още някакви не ги помня но всички ми бяха тежки, тромави и някак не ги усетих. При нас проблема е, че нямаме асансьор и сме на 3-тия етаж и смятам да я държа в колата. Всеки ден ще я сгъвам и разгъвам и ще ми е адски трудно. Явно трябва да вдигнем бюджета. Тази на Сайбекс, дето се сгъва с една ръка много ми допадна, гледах клипа в сайта на ВисВиталис. Жалко, че нямаме в Бургас къде да я видя на живо. Да рискувам ли да я поръчам? Гледам, че гледате големи гуми, не е ли по-добре да са малки тия гуми?

# 121
Butterfly_Lilly-Добра идея!

# 122
Не успях да си харесам количка вчера. В Бургас сме много зле от към магазини. Може ли да споделите вие какви сте купили и какво беше водещото при вашия избор?!🙏🤔🙂

Ето тази харесах аз Simple Smile
https://aiko-bg.com/product-86965060064

# 123
Мисля, че нямаше мостра от нея вчера като бях в  Айко. Имаше една подобна но беше много тежка, не зная тя ли беше. Без да се пробват не става. Ходи ли да я видиш, да я разглобиш, да я усетиш? Гледам Сайбекса го има в Бебемакс, ще ида да го побутам малко там
Не успях да си харесам количка вчера. В Бургас сме много зле от към магазини. Може ли да споделите вие какви сте купили и какво беше водещото при вашия избор?!🙏🤔🙂

# 124
Мисля, че нямаше мостра от нея вчера като бях в  Айко. Имаше една подобна но беше много тежка, не зная тя ли беше. Без да се пробват не става. Ходи ли да я видиш, да я разглобиш, да я усетиш? Гледам Сайбекса го има в Бебемакс, ще ида да го побутам малко там

Бях да и я купих. За мен не е от най-леките но не е и тежка,мн маневрена и удобна,в асансьора ще се събира,стълби няма да се катерят с нея,сгъва се чудесно и в багажника на колата няма да заема мн място. От всички които гледах тази най-много ми хареса.

# 125
Силиконов пръстен, който се поставя при скъсена шийка. Защипва я с цел да я задържи и да не позволи да се отвори преждевременно.

Уф поне това май ще го пропусна, защото съм с песар 😁 И да иска АГто няма накъде да бърка 😂 А ще го махат май в 36 или 37ма седмица някъде 🫣

Извинявай за въпроса,но какво е песар.? Не съм чувала досега този термин.

Аз съм със серклаж. Това не е ли на същия принцип?

# 126
Определено в Бургас няма мостри на повечето модели,виж в магазин Синди и магазина  Зад операта май Слънчо се казваше, но там идват по скъпи чки от 1000 лева. Аз бях се отчаяла всичко ми беше сиво бежово черно и зелено ,а исках нещо по свежо.

# 127
И дами съмненията ми за тапата се оказаха верни. Днес на обяд падна едно топче ярко жълта слуз. След разговор и преглед от АГ се установи ,че е почнала да пада , но не иска да прави пълен преглед отдолу и "да забърза нещата" Бебето е много добре ,каза че това не значи , че ще раждам тези дни а може даже да пренося. Започвам да ходя всяка седмица на преглед . Максимално лежене . 33+2 съм желайте ми успех🥺

# 128
Ние взехме на easywalker harvey 2, страшно е лека и маневрена 🙂

Kaderay27, стискаме палци да задържиш още бебчето 🍀

# 129
tani_87@abv.bg-Благодаря ти! Не се сетих за тези два магазина, а Слънчо ми е на пет минути от вкъщи.
Кадерай-при паднала тапа се чака раждане, не знам твоя лекар за какво преносване говори. Ако тръгнат силни контракции веднага към спешното да отиваш ей. Знай, че всичко ще е наред! Четох доста, че нали и мен все ме плашат с преждевременно раждане. Няма ли контракции-няма раждане!

# 130
Аз се двоумя между cybex balios s lux и chipolino zara 3в1. Виждала съм и двете, разтиквала съм ги по 1-2 метра (колкото е възможно в магазина) и още се двоумя. Има ли някой отзиви за Чиполино то?

# 131
Не, защото самото силиконово пръстенче прищипва крайчето на шийката. Поставя се за 5 минути на гинекологичния стол. Докато серклажът си е оперативна интервенция при която има шевове. И двете трябва да държат шийката, но песарът е доста по-лек вариант и за по-леки случаи на скъсяване и само при едноплодова бременност.

Силиконов пръстен, който се поставя при скъсена шийка. Защипва я с цел да я задържи и да не позволи да се отвори преждевременно.

Уф поне това май ще го пропусна, защото съм с песар 😁 И да иска АГто няма накъде да бърка 😂 А ще го махат май в 36 или 37ма седмица някъде 🫣

Извинявай за въпроса,но какво е песар.? Не съм чувала досега този термин.

Аз съм със серклаж. Това не е ли на същия принцип?

# 132
Kaderay, стискам палци всичко да е наред и да си от тези мами, които са родили поне месец след падането на тапа. А със сигурност има много такива. Освен че съм чела много подобни случаи тук, на всички уебинари акушерките споделят, че тапата се възобновява постоянно, така че дори да е паднала част от нея, не е гаранция за нищо.
Само слушай лекарите, лежи си, гледай филми или нещо друго разпускащо, за да не си вкарваш тревожни мисли. 🍀🍀🍀

# 133
Бяхме си определили бюджет 1000лв. и смятахме, че 3 в 1 ще намерим ама те какви цени са само. Пробвах на Кангаро, Буба и още някакви не ги помня но всички ми бяха тежки, тромави и някак не ги усетих. При нас проблема е, че нямаме асансьор и сме на 3-тия етаж и смятам да я държа в колата. Всеки ден ще я сгъвам и разгъвам и ще ми е адски трудно. Явно трябва да вдигнем бюджета. Тази на Сайбекс, дето се сгъва с една ръка много ми допадна, гледах клипа в сайта на ВисВиталис. Жалко, че нямаме в Бургас къде да я видя на живо. Да рискувам ли да я поръчам? Гледам, че гледате големи гуми, не е ли по-добре да са малки тия гуми?

Обясниха ни в магазина, че количките с малки гуми са за доста по-уредени държавити м от гледна точка на междублокова инфраструктура. Grinning В квартала, в който живеем в София няма улици, мисля, че има 2 тротоара и това е, иначе е от "елитните". И затова гледахме само с големи гуми. Фактор беше, че ще имаме всички зимни бебета и на киша, кал, сняг е отново по-трудно. Тук из парковете постоянно има майчета със Сайбекс, ако се заглеждаш по колички, може да попиташ и ти като излизаш за бърза разходка. Просто гледай да е същият модел, защото има и много по-скъпи варианти на Сайбекс.

@Кадерай, с теб сме! Стискам палци да задържиш още седмици. На едната лекция обясниха, че може да се възобновява тапата и дано при теб стане така. Heart

Аз щях да ви питам как сте с нервите/настроенията напоследък?
От миналата седмица при мен положението е много зле и главно се дължи на фактът, че сякаш изведнъж много ми натежа корема, лесно се умарям и едвам изкачвам стълбите (и ние сме на 3 етаж без асансьор). И от там просто някак психически почнах да се сривам. Излизах всеки ден миналата седмица и после с часове съм се възстановявала, пък дори не съм ходила толкова много, по-скоро с колата от точка А до точка В и там за малко пеша. Дори единият ден ми беше толкова твърд корема и тежеше, че се притесних да не съм направила някоя глупост. Плаши ме да родя по-рано от 9ти месец (остави ти, че не ми е готов багаж и т.н.) ама просто психически като наближава и вместо вълнение изпитвам... страх :/ Дори се чудех дали да ви се оплаквам тук, като знам как доста от вас са на дори на легло от по-рано и моите "болежки" нищо не са за сравнение.

# 134
Благодаря Ви, много и той каза , че може да се удържи и месец , но ако имам контракци и болки или високо кръвно веднага да дойда в спешното. Дано , да се възобнови ако не паднала цялата , за сега не идва нищо ама нз.

Общи условия

Активация на акаунт