До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 979
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!! Аз да се оплача.
Тази нощ ме приеха в болница заради втвърдяване на корема и болки. Малко но шпа, папаверин и система магнезии и нещата  са доста по добре, но си беше стресиращо. Почивайте повече!!! 😘😘😘

# 91
Момичета, пазете се много сега. В осмия месец трябва да сме най-предпазливи. Аз пък се скъсах да рева тази сутрин, като гледах по Нова репортажа за тризнаците. От радост ревах ама тия хормони вече ми идват в повече. Мамето Хапинес, как сте вие, наддавате ли? Кадерай, пак се вълнуваш сигурно, кръвно се мери в спокойно състояние след 15 мин. лежане, другото не е актуално. Вчера от Бебемакс най-накрая купих комплект за изписване и един обиколник. Чакам шишета на Нук другата седмица, а от HM един космонават и два сутиена за кърмене. Днес отиваме за количка и си сядам на дупето, защото вече в осмия трябва почивка и спокойствие.

# 92
Бъди спокойна и почивай. Скоро ще си бъдеш в къщи 🙂
И аз осъзнавам, че трябва да се пазим и почиваме доста вече. Много ми е странно, аз не съм свикнала така,но то самото тяло дава сигналите сякаш.

Здравейте момичета!! Аз да се оплача.
Тази нощ ме приеха в болница заради втвърдяване на корема и болки. Малко но шпа, папаверин и система магнезии и нещата  са доста по добре, но си беше стресиращо. Почивайте повече!!! 😘😘😘

# 93
Наистина трябва да внимаваме повече . Аз лично цяла бременност не се спрях и продължавам да НЕвнимавам . Хем всеки ден си казвам айде от днес вече почивка и пак .. Rolling Eyes
На мен също ми се втвърдява корема , всеки ден по няколко пъти ,но не ме боли , така е нормално нали? За подуването и моите ръце и крака са подути , обувките ми стягат , пръстите на ръцете са ми като наденички Joy Пък не съм качила кой знае колко кг , за сега са 10кг, до края предполагам още 5кг да кача . А тези пусти хормони , до миналата седмица си бях добре , обаче тази седмица чак аз не се изтърпявам незнам за ММ . Милия толкова ми е жал за него , понякога съм като истеричка .
Аз пък да се оплача , че отново нямам апетит . До 4-5 месец повръщах и бях само на солети и вода . После се оправи малко , макар че месо все още не ям , но поне плодове , зеленчуци си хапвах . Сега от 2седмици пак насила ям . Хем изпитвам глад , празен ми е корема , но просто нищо не ми се яде , гадно ми става като си помисля за храна . Аз по принцип съм си ящна и никога не съм била капризна за храна и бремеността изобщо не си я представях така . За бебо май всичко е готово при мен , на мен ми останаха само да си купя 2 нощници . Но немога да си харесам или са някакви дантелени ,късички ,които някак не ми пасва в родилното да ходя с тях , или са супер затворени едни такива бабешки . Искам просто нещо съвсем обикновено , но за сега без успех . За бебето и да сме забравили нещо , ще вземем като се роди вече . Кой знае колко неща които сме купили са напълно излишни и за колко изобщо не сме се сетили . Времето ще покаже .

# 94
Момичета, пазете се много сега. В осмия месец трябва да сме най-предпазливи. Аз пък се скъсах да рева тази сутрин, като гледах по Нова репортажа за тризнаците. От радост ревах ама тия хормони вече ми идват в повече. Мамето Хапинес, как сте вие, наддавате ли? Кадерай, пак се вълнуваш сигурно, кръвно се мери в спокойно състояние след 15 мин. лежане, другото не е актуално. Вчера от Бебемакс най-накрая купих комплект за изписване и един обиколник. Чакам шишета на Нук другата седмица, а от HM един космонават и два сутиена за кърмене. Днес отиваме за количка и си сядам на дупето, защото вече в осмия трябва почивка и спокойствие.

Много мил репортаж. Даже го превъртях на мъжа ми като излезе от банята. Какви хубави пухкави бебешоци бяха. Ние само количката не сме взели. Не знам дали не е грешка. Харесали сме, но мисля да чакам черния петък, който е края на Ноември. 8 месец е мн важен. На мен нали ми насрочиха вече дата за секциото и АГ само това повтаря, че тези 2 седм.били много важни и да почивам. Аз на 2.11 вече влизам в 9ти месец. Тежестта вече наистина е голяма. Бебоците са 2900 и 2600 и като сложим и водите, нося едно 6 кг коремче. Толкова я усещам разтегната тази матка... Още малко ще изтърпим.

# 95
Пък на мен АГто ми каза, че мога да отпусна малко легловия режим като вляза в 32ра и да ме видите вчера, бях на брънч и кратка разходка за сладолед и поседях на една пейка на слънце.. почувствах се като човек.. не бях излизала така от Август месец. Обаче като се прибрах, направо все едно ме беше газил валяка, такава умора усетих 😳 Аз съм отвикнала да съм сред хора и да се движа и направо ми дойде много натоварващо, реанимирах цяла вечер вкъщи 😁 Днес забърках една пълнозърнеста баница с лапад и едни лимецови бананови мъфини без захар и пак легнах да почивам и оставям на ММ да оправи всичко останало 😅 Аз ще си гледам сериалчета 😇

# 96
Цвети, дано бързо те пуснат вкъщи и всичко да е спокойно! Ти натоварила ли си нещо, че да се предизвикат тези болезнени контракции или от самосебе си започнаха?

Момичета, аз също толкова свикнах да лежа последните 1-2м, че вчера като се поразходих с ММ малко на слънце се изненадах каква красива есен е станала навън, а аз съм като откъсната от света. Но гледам да не мисля, че “изпускам нещо” с това седене вкъщи, защото вярвам, че го правя за най-хубавото нещо в живота ни и че тепърва ни предстои да се радваме на прекрасни моменти с малкото човече. Ще наваксваме скоро ❤

# 97
  • София
Цвети, бързо да се стабилизират нещата, да те изписват и никакви тревоги повече да няма ❤️

На мен хормоните ми работят май в обратна на много бременни посока: такова спокойствие съм през повечето време, че ме избива на нетипично за мен лентяйстване. Правя минимума от всичко 😅

Имам разни изблици от типа "ох, с нищо не съм готова" и ММ много нежно ме вкарва в релси, че реално и той може да свърши всичко, което не е "готово", ако искам или се наложи. И пак се успокоявам 😁

# 98
  • София
Ние сглобихме вчера количката. Легълцето е подготвено и то. Останаха ми дребни 2-3 неща. Ваничката на Чиполино пише, че може да се ползва до 3 годишна възраст, което перфектно ме устройва. Изработката ми хареса, изглежда качествена и не е паянтова.

Момичета, спокойно. Всичко ще се нареди, мислете, че вашите мисли се предават на бебчетата и се старайте да сте спокойни и да почивате Simple Smile!

# 99
Момичета, на вас вече правят ли ви гинекологичен преглед за разкритие? На мен веднъж ми бяха правили и не беше особено приятно, а АГ каза, че следващият път (вече ще съм в 9ти месец) пак ще ме гледа. Чудя се дали такъв преглед освен, че е дискомфортен, може да е и опасен и да предизвика контракции или разкритие.. Като цяло налага ли се да се прави редовно, ако нямаш оплаквания, преди реално да е тръгнало раждането?

# 100
Момичета, на вас вече правят ли ви гинекологичен преглед за разкритие? На мен веднъж ми бяха правили и не беше особено приятно, а АГ каза, че следващият път (вече ще съм в 9ти месец) пак ще ме гледа. Чудя се дали такъв преглед освен, че е дискомфортен, може да е и опасен и да предизвика контракции или разкритие.. Като цяло налага ли се да се прави редовно, ако нямаш оплаквания, преди реално да е тръгнало раждането?

На мен още не са ми правили, но очаквам на следващия преглед да направят такъв защото ще съм вече в 9ти месец. Чух различни мнения за тези прегледи, някои споделят, че не са нищо особено, а други казват, че е било болезнено и доста неприятно. Зависи как се прави прегледа може би или до поносимост.. не знам и аз. Малко ме плаши този преглед, но то нищо приятно няма в цялата работа така или иначе. Ще се търпи.

# 101
  • Вестерос
Не са ми правили до сега. Не е споменавала за това моята АГ.

# 102
Мен ме гледаха за разкритие на предната консултация. Бръкна ме с пръст АГ. Не беше нещо кой знае колко неприятно.

# 103
И мен ме гледаха 34г.с не ме заболя, но от тогава имам леки менструални болки почти всеки ден

# 104
Уф поне това май ще го пропусна, защото съм с песар 😁 И да иска АГто няма накъде да бърка 😂 А ще го махат май в 36 или 37ма седмица някъде 🫣

Общи условия

Активация на акаунт