До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 829
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
И ние ще вземем Premium Care 1-ка + мокри кърпички на water wipes и Бебо съм взема за сега (за Бебо ми ги препоръчаха лесно се отделяли една от друга). Взела съм и два пакета памперси от Лидл пак 1-ка и тях ще използвам за болницата .
За памперсите Premium Care още се чудя от емаг или от една ФБ група "За мен и мама", склада им е на съседната улица. Малко съмнително ми изглежда работата, ама цената е изгодна и за начало ще поръчам от там да пробвам.

# 331
За памперси съм взела Pampers  два пакета-един за в нас, един за болницата и ако са ок ще купим промишлени количества🤣 мокри кърпи взех също на Pampers и на Бебо да видим кой ще бъдат.

Аз имам въпрос към мамите с опит с адаптирано мляко. Една кутия примерно на Нан 800 гр за колко време стига?

# 332
И аз подготвих един пакет Pampers Premium Care 1, като за болницата не ми искат. Викиту, при нас също има магазини/складове, които внасят от Англия/Турция и цените са много по-добри отколкото като са на промоция в хипермаркетите, така че ако си намерила изгодна цена, вземай смело.

По съвет на няколко близки взех мокри кърпи на WaterWipes като бяха намалени. С времето ще преценя колко е рентабилно, защото цената им е по-висока от повечето на пазара, а нито имам лични впечатления, нито знам колко се изразходват дневно.

Относно помпата за кърма, мисля да я стерилизирам преди болницата и да я съхраня в стерилен плик (взех на Томи Типи за стерилно пренасяне). Но реално щом трябва да се стерилизира поне веднъж на 24ч, може би ще разчитам в болницата да има стерилизатор за общо ползване.

# 333
Помпата ми я стерилизира мм и ми я донесе, но след първото ползване, вече не беше стерилна и след кърмене я ползвах само за стимулиране на лактацията, като хвърлях всичко. То и нямаше как да го съхранявам в болницата. Иначе миех с гореща вода от чешмата. Вече вкъщи си стерилизирах помпата след всяко ползване. После я сглобявах и тръпнеше в очакване на следващото цедене. Не съм я прибирала в кутии и пликове, оставях си я до мен. То така или иначе няма как да е 100%стерилна, все пак гърдата влиза във фунията, а кожата не е стерилна  дори и измита със сапун и вода.
На мен от нещата за болницата ми остават само превръзките, еднократните чаршафи и гащите за родилки(предния път ми бяха много удобни). И естествено да ги мушна в 1 сак.

# 334
Какви гащи за родилки? Аз предниа път бях взела Canpol и не ги ползвах

Помпата ми я стерилизира мм и ми я донесе, но след първото ползване, вече не беше стерилна и след кърмене я ползвах само за стимулиране на лактацията, като хвърлях всичко. То и нямаше как да го съхранявам в болницата. Иначе миех с гореща вода от чешмата. Вече вкъщи си стерилизирах помпата след всяко ползване. После я сглобявах и тръпнеше в очакване на следващото цедене. Не съм я прибирала в кутии и пликове, оставях си я до мен. То така или иначе няма как да е 100%стерилна, все пак гърдата влиза във фунията, а кожата не е стерилна  дори и измита със сапун и вода.
На мен от нещата за болницата ми остават само превръзките, еднократните чаршафи и гащите за родилки(предния път ми бяха много удобни). И естествено да ги мушна в 1 сак.

# 335
Колко много сте изписали Simple Smile
Момичетата които са в болница- стискам палци, вярвам че всичко ще е наред и всяка от нас ще гушка своето малко чудо.
Аз се приготвям за рд на каката и след това се започва размеатване  на шкафове, пране, пренареждане и т.н.
Още не съм купила козметика и памперси, мисля да заложа на Пуфис, с каката не бях доволна от Памперс, лидлските сега май са ги развалили, вече 4 майче ми казва, че нямат нищо общо като преди, та ще пробвам пак с Пуфис.
Чудя се първите дрешки да ги изгладя или само през сушилня да ги мина?
Аз още съм на антибиотик, главата ми мина, след 6 дена непрестанна болка, сега мм е болен,та се гледаме двамата и само се моля вечв тоя черен кръг в който влязахме 1 месец да преключи.
Хайде започва месеца на добрите новини Simple Smile

# 336
Веси 🤗🤗
И аз ходих на моите кръвни, този път само една епруветка кръв ми взеха от вената и стандартно и от пръстта, което ми е повече неприятно. Утре съм последни май при моето АГ.
Почнаха последните дни да ми се подуват и краката на стъпалата...

И при мен се възвърна подуването на краката, но сутрин като се събудя и са ок. Може би от около седмица. Беше изчезнало. Сигурно е нормално в 9 месец  сме все пак. То и с тези килограми моите как няма да се подуват. Joy

# 337

Не съм сигурна каква марка бяха, взех ги от кварталната дрогерия, мисля, че имаше и подобни памперси на възрастни.    Сега, когато взема, ще снимам да ги покажа.

# 338

Не съм сигурна каква марка бяха, взех ги от кварталната дрогерия, мисля, че имаше и подобни памперси на възрастни.    Сега, когато взема, ще снимам да ги покажа.

Аз си взех едни бабешки гащи от Shiho. Един евтин магазин като всичко по 1 лв. Взех 4 чифта, имам и 2 чифта еднократни. Надявам се ми свършат работа. Относно памперсите и ние взехме Премиум кеър 52 бр. Тях ще взема за болницата, не че е гаранция, че ще ми слагат от тях на бебетата. Мисля и за вкъщи да взема такива 1 пакет. Много мои приятелки не са доволни от памперс. Ще видим как ще им  понесат на дупетата и ако трябва в движение ще купуваме други.

# 339
Ние взехме мокри кърпи на Бебо 99%вода по препоръка на приятелка и памперси на Памперс Премиум Кеър 72бр но за болницата ми искат само 20 бр и аз съм ги отделила и сложила в багажа вече. Моите крака все още се надуват много. Всички неразположения ще минат скоро момичета и ще започнат други Joy

# 340
Ние взехме мокри кърпи на Бебо 99%вода по препоръка на приятелка и памперси на Памперс Премиум Кеър 72бр но за болницата ми искат само 20 бр и аз съм ги отделила и сложила в багажа вече. Моите крака все още се надуват много. Всички неразположения ще минат скоро момичета и ще започнат други Joy

Да, угода никога няма Joy. Усещам как след месец ще започнем за други неща да мрънкаме. Първото ще е недоспиването 100 процента Smiley

# 341
  • Вестерос
И аз взех памперс премиум кеър един пакет 52 бр за болницата, обаче не са ми много за там? Целият ли да го взема се чудя.
За бельо си взех някакви бабешки бикини и аз. Мокрите кърпи ми са някакви с 99%вода от ДМ.

# 342
То аз и сега не се наспивам 😄

Иначе Premium Care бяха намалени в SoPharmacy, ние ги взехме на 16лв и някакви стотинки, като за проба бива. На мен още доста неща ми остават и за бебка и за болницата ама ще гледаме до краят на седмицата да сме готови.
Аз за болницата съм си приготвила на Бебо еднократните подложки, мисля и за себе си да ги ползвам за леглото 😅 Иначе отделно еднократни чаршафи мисля, че няма смисъл, но ще видя на място и ММ ще носи ако се наложи.

# 343
  • Вестерос
В моя списък има 10 бр от такива подложки/ еднократни чаршафи, т.е. един пакет. Багажът ми е почти готов иначе. Сложих си няколко сурови енергийни барчета без шоколад и ядки в тях за всеки случай, че чета по групите как било хубаво да си вземеш.

# 344
Аз ще си взема направо шоколад. Няма по-хубаво след нормално раждане без упойка - да се натъпчеш с шоколад!!! Мммм! Grinning И без това после с кърменето се почва: "може, не може, предизвиква колики, не предизвиква..." След раждането с чиста съвест!

Общи условия

Активация на акаунт