До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 836
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
И аз се връщам от последните изследвания преди секциото. 4 епруветки с кръв от вената и кръв от пръста ми взеха. Следобяд съм при личната за кардиограма. Толкова ми е тежко и такава умора изпитвам, че не мога да го опиша. Срамната кост много ме боли и почти не мога да се движа. Безсъние през цялата бременност, а за последния месец да не говорим. Остана ми и утре и в сряда вече влизам в болницата. Cold Sweat

# 316
Веси, още малко остава, стискай зъби. Всичко ще е наред! 🙏 Скоро ще бъдеш неземно щастлива!

# 317
Какви кръвни изследвания ти правиха? Мен ми казаха че приключихме с кръвта миналата седмица,  а аз още не знам дата за секцио , но ще е къде началото на Декември надявам се.
За болките те разбирам,но ти вече си на обратно броене Simple Smile

И аз се връщам от последните изследвания преди секциото. 4 епруветки с кръв от вената и кръв от пръста ми взеха. Следобяд съм при личната за кардиограма. Толкова ми е тежко и такава умора изпитвам, че не мога да го опиша. Срамната кост много ме боли и почти не мога да се движа. Безсъние през цялата бременност, а за последния месец да не говорим. Остана ми и утре и в сряда вече влизам в болницата. Cold Sweat

# 318
  • Вестерос
Веси 🤗🤗
И аз ходих на моите кръвни, този път само една епруветка кръв ми взеха от вената и стандартно и от пръстта, което ми е повече неприятно. Утре съм последни май при моето АГ.
Почнаха последните дни да ми се подуват и краката на стъпалата...

# 319
Момичета, току-що разбрах, че съпругата на един далечен братовчед е родила тези дни. Интересно е, че са чакали момченце, но се е родило момиченце. Прегледи в София, фетални морфологии, цветни снимки и все са им казвали момче, а то-момиче. Добре, че видях дупето на моето бебе и съм 100%сигурна, че пак е момиче. Иначе щеше да е много забавно, ако имам такава изненада...

# 320
Задължително се правят изследвания преди секциото. За кръвна група, ПКК и т.н.

Кадерай, как си?

Хайде Веси, не остана, стискам палци ♥️

# 321
Във Фб една мама писа,че е родила  в 35г.с. момче на име Борис.В публикация края на юни е писала,че чака момиче.Нищо не ме учудва. При мен трима доктори казват,че е момче.Имам им доверие  уж...😆
Снощи  пак не спах спокойно, но засилих Но шпа и Мg,че ми е рано за изненади. Стискам палци на всички мами. Скоро ще има бебевалеж Wink
За стерилизация и помпи идея нямам после в болницата как се случват  нещата?

# 322
С баткото след като родих в 3.20 сутринта, таткото ми стерилизира всичко и ми ги донесе на свиждането. Не всички болници разполагат със стерилизатор

# 323
Аз тъкмо гледам "На кафе" и казаха проблеми със съня до вторник и си викам дано да е до вторник и после да се спи🤣
И аз чакам бебевалежа да започне Simple Smile

# 324
  • Варна
Ох като ви слушам май да се стягам и аз с багаж, пране, почистване...щом чак стерилизирането мислите много съм назад ,но определено за няколко дена ми се смени цялото усещане. Два дена спах през деня съответното нощите бяха ужасни , място не мога да си намеря. Тази сутрин мотивирана да излизам пооправих в нас и така лошо ми стана, че едва стигнах  до леглото. Кръвното 104/60 ...сега лежа , но се пазя да не заспя искам да изляза малко навън и довечера да спя спокойно.  Дано на мен да не ми се налага толкова много кръв да ми вземат за един път, както при Vesito0o, че със сигурност ще припадна.  На мен след една епруветка ми става лошо 😔
Аз все още не съм отворила помпата, но тя след всяко използване ли се стерилизира🙄 даже не знам кое и стерилизира, но ще я разгледам

# 325
Какви кръвни изследвания ти правиха? Мен ми казаха че приключихме с кръвта миналата седмица,  а аз още не знам дата за секцио , но ще е къде началото на Декември надявам се.
За болките те разбирам,но ти вече си на обратно броене Simple Smile

Честно казано не знам какви изследвания. 6 кода бяха. Едното чух, че е Васерман, хепатит Б и токсоплсзмоза. Утре ще бъдат готови. С направление от АГ, 7 дни преди болницата.

# 326
  • Вестерос
Вики, мисля, че след всяко се стерилизира шишето ѝ и фунията.

# 327
Момичета, вие какви памперси и мокри кърпи взехте? Тези, които очакват 2-ро детенце, имате ли впечатления от памперсите и кърпичките на DM?

# 328
Нямаме ДМ в града, но аз съм доволна от памперсите на Лидл. Когато родих, бях взела белите Памперс, но тогава бяха само 1 и 2, като се наложи да минем на номер 3, взех зелените -с мъка ги изхарчих, все подсечено беше дупето и все пропускаха. Бях чула отзиви за лидълските, взех с недоверие 1 пакет и до последно си ги ползвах. Сега взех направо от Лидл 4пакета номер 1. Кърпи не съм взела още. Последно ползвах пак от лидл -бели с костенурчица и слонче, но ги спряха преди 2-3г още. Бяха уникални-хем излизаха 1 по 1, хем не бяха подгизнали, а и цената беше топ 1.19лв.

# 329
Ох, ние купихме Premium Care на Памперс 2 пакета по 52бр за вкъщи, пък още се чудя какви да взема за болницата Grinning Защото от тези има и пакети по 26бр, но са само онлайн или от Емаг и са супер неизгодни като цена. Иначе и ние взехме р-р 1. Чудех се дали трябва да са 0, но пък ММ винаги може да купи при нужда ако са големи 1-цата.

Относно стерилизирането, доста майки не го и правили, пък аз с изненада преди 2 месеца в Хиполенда научих, че се прави до 6м. някъде (с изкл. недоносени бебчета и т.н.). Не знам що бях решила, че с години се прави Grinning Ние като екстра мързели държахме на уред за стерилизация и сушене, ама то по-скоро е и от факта, че нямаме наистина много място в тази квартира, а с кучето и космите, по-добре да "излизат" сухи.

Проблемите със сънят и на мен се задълбочават, я хвана 2-3 часа на нощ разпокъсани, я не. Но пък от днес сутринта съм със съмнение за цистит и ще видя как ще съм през денят, че по принцип имам час с АГ-то в четвъртък, но четох, че инфекциите били по-опасни при бременност заради водите и т.н. и ако продължи мисля да му се обадя. Винаги съм се оправяла с един и същи антибиотик и сега като не мога ми е странно, пишках толкова много пъти сутринта, че накрая просто си седях и си плачех от умора. Мъжете нищо не знаят, моят само повтаряше "не знам как може да ти се пишка през 30сек, това възможно ли е..." Grinning

Общи условия

Активация на акаунт